Siirry pääsisältöön

TOPFOODS

Kaikkea herkullista ruoasta, siihen liittyvistä tuotteista, juomista ja resepteistä.

TopFoods

Kevyttä, aromaattista, raikasta ja yllättäviä makuyhdistelmiä. Tältä näyttää viinivuosi 2022!

Viiniasiantuntija Teemu Rinta-Mänty on 10 vuotta viinien parissa ammattimaisesti toiminut kouluttaja, kirjoittaja ja konsultti, jolla on takanaan useita erilaisia viinikoulutuksia ja tutkintoja. Tällä hetkellä hän suorittaa Master Of Wine-tutkintoa. Rinta-Mänty kirjoittaa viinistä muun muassa Viinilehteen sekä Copatinto-viiniblogiinsa. Keskustelimme Rinta-Männyn kanssa tämän vuoden viinitrendeistä, vegaanisista viineistä sekä ruoan ja viinin yhdistämisestä.

Artikkeli
Juomat
pizza
TopFoods

Palofy on maksupalvelualan uusin toimija, joka pyrkii tuomaan asiakkaat takaisin kivijalkaliikkeisiin

Tapasimme Palofy Analytics Oy:n toimitusjohtajan Thandia Pomar Zuritan kanssa ja keskustelimme   maksupalvelualasta, kanta-asiakkuuksista, sekä kivijalkaliikkeiden tulevaisuudesta. Maksupalveluthan ovat perinteisesti olleet yrittäjille yksi menoerä muiden joukossa, mutta Palofyn tarjoamassa mallissa yrityksille koituu kuluja vain saadusta lisämyynnistä.

Artikkeli
Yhteistyössä
paella
TopFoods

Buono e Gustoso vie sinut makumatkalle Trevijano tuotteiden avulla

Espanjalainen tuottaja valmistaa monipuoliset puolivalmiit kasvisateriat tarkoin valituista raaka-aineista. Kuivatut kasvikset sekä risottoriisi, kvinoa ja linssi ovat pääraaka-aineina näissä upeissa kasvispohjaisissa tuotteissa, joihin ei ole lisätty suolaa eikä lisäaineita! Annokset voi syödä sellaisenaan tai käyttää aterian perustana ja lisätä kanaa, kalaa, lihaa… ja mausteita. Me suosittelemme maistamaan ainakin näitä kolmea tuotetta laajasta valikoimasta.

Artikkeli
Italialainen ruoka
reseptit
TopFoods

Toptasten tammikuun makumatka vie sinut Ranskaan, Rhônen laaksoon

Les Dauphins -viinisarja tulee Rhônen alueelta Etelä-Ranskasta. Les Dauphins -viinit hehkuvat 1920-luvun pariisilaishenkeä ja näyttävät etiketit koristavat kauniisti myös juhlapöytää. Tästä artikkelista löydät kolme herkullista reseptiä, jotka on suunniteltu täydellisiksi makupareiksi Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé sekä Les Dauphins Côtes du Rhône Rouge -viineille.

Artikkeli
Yhteistyössä
Patros-juusto on ollut Suomessa liki 40 vuotta
TopFoods

Perheyritys Patroksen takana

Kun Patros-juusto tuli Suomeen liki 40 vuotta sitten, tunnettiin se silloin vielä fetana ja sitä myytiin pyöreinä viipaleina lasipurkissa. Lehmänmaidosta valmistettua Patrosta ei kuitenkaan enää myydä fetana, sillä nimi on suojattu ja sitä saa käyttää ainoastaan Kreikassa valmistetuista lampaan- ja vuohenmaitojuustoista. Fetaa tai ei, Patros-juuston tunnistaa juustohyllystä lähes jokainen suomalainen – onhan se ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Artikkeli
Elintarvikkeet
Virtuaaliset lähiruoka- ja luomumessut järjestetään 13.-17.5.
TopFoods

Virtuaaliset lähiruoka- ja luomumessut käynnistyivät tänään

Kun Lähiruoka- ja luomumessut peruttiin koronan takia, alkoi Suomen Pientuottajatukun ja Kotitila.fi-lähiruokaverkkokaupan Christos Granqvist miettiä, miten hän voisi auttaa niitä pientuottajia, joiden tuotteet jäivät myymättä tilanteen vuoksi. Syntyi ajatus siirtää messut verkkoon ja ensimmäiset virtuaaliset Lähiruoka- ja luomumessut järjestettiin 2.-5.4.2020. Tapahtuma oli menestys ja messut järjestään nyt uudestaan 13.-17.5.2020 osana Suomen Messujen virtuaalimessuja.

Artikkeli
Ruokavaikuttajat
Toptaste Oy:sta Suomen Pientuottajatukku Oy:n osakas
TopFoods

Pientuottajien markkinointi kaipaa apua –Toptaste Oy:sta Suomen Pientuottajatukku Oy:n osakas

Lähiruoan suosio kasvaa, mutta silti useat pientuottajat painivat samojen ongelmien äärellä: tuotekehitykseen, myyntiin, markkinointiin ja jakeluun kaivataan apua. Suomen Pientuottajatukun toimitusjohtaja Christos Granqvistin tavoitteena onkin taklata nämä haasteet ja tuoda lähiruoka suomalaisiin koteihin ja ravintoloihin. Yksi väylä tähän on Vuoden alussa Suomen Pientuottajatukun omistukseen siirtynyt Kotitila.fi-verkkokauppa.

Artikkeli
Elintarvikkeet
Palacen keittiössä
TopFoods

White Guide pisteyttää pohjoismaiset ravintolat

Monelle tuttu Guide Michelin arvostelee ravintoloita kansainvälisesti Michelin-tähtien avulla. Michelin-tähdet eivät kuitenkaan ole ainut tapa mitat kulinaristisia elämyksiä: White Guide on erikoistunut Pohjoismaiden ja Baltian maiden ravintoloiden arvostelemiseen. Nyt kerromme, mitä eri luokitukset tarkoittavat, miten luokituksen voi saada ja mitä White Guide -listattuja ravintoloita löytyy Suomesta.

Artikkeli
Fine dining
Lidlin Deluxe-sarja joulutuotteet
TopFoods

Joulun viettoon laadukkaasti Lidlistä

Lidlin Deluxe-sarjan laadukkaat premium-tuotteet ovat jälleen täällä – tuttuun tapaan edullisesti. Deluxe-sarjan tuotteet ilmestyvät kauppoihin ainoastaan juhlasesonkeina, ja valikoima vaihtelee juhlapyhien mukaan. Tämän joulun Deluxe-tuotteista kannattaa poimia ostoskoriin ainakin herkullisia juustoja, mausteisia glögejä ja tuoreita kalatuotteita. Deluxe-sarjassa korkea laatu kohtaa huokean hinnan ja osa tuotteista onkin alkuperämerkinnällä suojattuja.

Artikkeli
Elintarvikkeet
100 Parasta Ravintolaa, Viisi Tähteä ja Toptaste
TopFoods

Viisi Tähteä ja Toptaste julkaisevat ensi maaliskuussa historian ensimmäisen 100 parasta ravintolaa Suomessa -kirjan

Viiden Tähden 50 Parasta Ravintolaa -äänestys järjestetään ensi vuonna jo 12. kerran. Koska kiinnostus ravintoloita kohtaan kasvaa, ideana on julkistaa 50 + 50 ravintolaa. Yhteistyössä Toptasten kanssa listauksesta syntyy nettijulkaisun ohella myös vuosikirja, jonka painosmäärä on 15 000 kappaletta. Top 100 -kirja on jaossa listan ravintoloiden, kumppanihotellien ja erinäisten matkailuinfopisteiden kautta.

Artikkeli
Bistrot
TopFoods

Kantarelli valittiin Marttojen äänestyksessä Suomen kansallissieneksi

Marttojen perinteisen sienipäivän ja -viikon kunniaksi Martat käynnistävät elokuussa äänestyksen, jolla etsittiin Suomelle kansallissientä. Yleisöäänestyksessä pystyi äänestämään 11.9. asti. Äänestykseen osallistui noin 2 500 äänestäjää. Voittajaksi valikoitui kantarelli 40 % ääniosuudella. Äänestyksen tulokset julkaistiin tänään Helsingin Senaatintorilla pidetyssä Marttatori-tapahtumassa, joka kruunasi Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden.

Artikkeli
Suomalainen ruoka
TopFoods

Suomalaiset syövät kauransa nyt leipänä!

Suomalainen syö mieluiten terveellisen kauran kauraleipänä. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n teettämästä kuluttajakyselystä. Kyselyn mukaan jopa useampi kuin kolme neljästä suomalaisesta pitää kauraleipää houkuttelevimpana kauratuotteena. Lähes 40 % kuluttajista on lisännyt kauraleivän syöntiä viimeisen vuoden aikana. Leipäviikkoa vietetään tänä vuonna 9.–15. syyskuuta #syönkauraa -teemalla.

Artikkeli
Suomalainen ruoka
TopFoods

Juhli kanssamme historian ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää!

Suomalaisen ruoan päivää juhlitaan ensimäistä kertaa keskiviikkona 4.9. Päivän ajatuksena on nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen perinne, tunnettu ja merkityksellinen nimikkopäivä kotimaassa tuotetulle ja valmistetulle ruoalle. Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut: oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Päivän juhlistaminen on erinomaisen helppoa valitsemalla ostoskoriin Hyvää Suomesta-merkillä varustettuja elintarvikkeita.

Artikkeli
Suomalainen ruoka
TopFoods

Kaikkiruokainen saa parhaiten rautaa – monen naisen kannattaisi silti tarkkailla raudan saantiaan

Värikäs, monipuolinen ja riittävä ruoka takaa energian ja ravintoaineiden saannin ja olo on virkeä. Kaikkiruokainen saa parhaiten myös rautaa. Liha on hyvä raudan lähde ja jo pienikin määrä punaista lihaa säännöllisesti syötynä varmistaa raudan kokonaissaantia. Jos väsymys kuitenkin painaa ja on uupunut, niin ainakin naisten kannattaisi selvittää raudan saantinsa.

Artikkeli
TopFoods

Nyt lanseerataan historian ensimmäinen suomalaisen ruoan päivä

Ruokatieto lanseeraa maailman ensimmäisen suomalaisen ruoan päivän, jota juhlistetaan 4.9.2019. Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut: oman maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen perinne, tunnettu ja merkityksellinen nimikkopäivä kotimaassa tuotetulle ja valmistetulle ruoalle. Sen avulla halutaan nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.

Artikkeli
TopFoods

Maatalouden kuormitus kuriin kilpailulla – jaossa 10 000 euroa ja Itämeren ympäristöystävällisimmän viljelijän titteli

WWF etsii taas Suomen Itämeri-ystävällisintä maatilaa osana kansainvälistä viljelijäkilpailua. Kilpailun tarkoituksena on saada Itämeren ravinnekuormaa pienentävät viljelymenetelmät yleistymään ja antaa tunnustusta edelläkävijöinä toimiville viljelijöille. Rehevöityminen on Itämeren suurin uhka ja näkyy esimerkiksi lisääntyneinä sinileväkukintoina.

Artikkeli