Siirry pääsisältöön

Vaasan toi hampurilaiskulttuurin kotikeittiöihin

Yhteistyö poiki viikonloppuna järjestettävän Burger Lovers Festivalin 

Kansainväliset katuruokasuosikit, hampurilais- ja hot dog -sämpylät, ovat parin vuoden aikana nousseet suomalaisten kotikeittiöiden vakiovalikoimaan. Vaasan on ollut edelläkävijänä rakentamassa kotimaista burgerikulttuuria tuomalla vuonna 2016 kauppoihin ensimmäiset Suomessa leivotut hampurilais- ja hodarisämpylät. Lähes 20 miljoonaa sittemmin myytyä sämpylää osoittavat, että hampparit ja hodarit ovat nyt kiinteä osa kotikeittiöiden repertuaaria. Tukena hampurilaiskulttuurin luomisessa on toiminut myös Facebook-yhteisö Burger Lovers Finland.

Arvokasta näkemystä intohimoiselta burgeriyhteisöltä

Burger Lovers Finland on hampurilaisille pyhitetty intohimoinen Facebook-yhteisö. Sen 6 000 jäsentä jakavat toisilleen aktiivisesti tietoa, reseptiikkaa ja burgereihin liittyviä näkemyksiä ja mielipiteitä, kuten arvioitaan ravintoloissa ja kotona nautituista hampurilaisista. Vaasan aloitti yhteistyön Burger Loversien kanssa jo muutama vuosi sitten.

”Kun aloimme tuoda hampurilaisia suomalaisiin kotikeittiöihin, oli selvää, että meillä on hallussamme tarvittava osaaminen ja teknologia, mutta halusimme oppia hampurilaiskulttuurista lisää sen edelläkävijöiltä. Tavoitteenamme on ollut auttaa kuluttajia loihtimaan kotona ravintolatason burgereita ja hodareita. Burger Lovers Finland osoittautui loistavaksi sparrailukumppaniksi ja olemme saaneet heiltä kehitysideoita, ja joskus jopa kovin kärkevääkin palautetta”, Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins summaa.

”Meillä on Vaasanin kanssa yhteinen tavoite: Haluamme parempia burgereita – joko itse tehtyinä tai sitten ravintolassa nautittuina. Siksi yhteistyö on ollut helppoa ja luontevaa. Yhteisömme jäsenet ovat päässeet mukaan tuotekehitykseen ja kilpailuihin, ja nämä tilaisuudet ovat olleet meille todella antoisia”, Burger Lovers Finlandin Mikko Väisänen kertoo.

Viime talvena BLF osallistui Vaasanin tuotekehitykseen. Yhteisön kymmenhenkinen raati oli mukana Vaasanin uutuussämpylän Lil’BRGRin koemaistatustilaisuudessa ja antoi palautetta, jonka avulla tuotetta kehitettiin eteenpäin. Lopputuloksena oli maukas ja menestyksekäs uutuus.

”Halusimme aitoa ja rehellistä palautetta ihmisiltä, joille hampurilaiset ovat todellinen sydämen asia. Näin varmistamme, että teemme juuri sellaisia tuotteita, joita hampurilaisten ystävät haluavat”, Cousins jatkaa.

Yhteistyön seuraavana askeleena Vaasan toimii pääyhteistyökumppanina Burger Lovers Finlandin tänä viikonloppuna järjestämällä Burger Lovers Festivalilla.

Burger Lovers Festival pähkinänkuoressa

Burger Lovers Festival järjestetään Helsingissä Kampin Narinkkatorilla 14.–16. kesäkuuta. Tapahtumaan osallistuu 12 hampurilaisiin erikoistunutta ravintolaa. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Vaasan ja Coca-Cola. Suomen ensimmäiselle hampurilaisfestivaalille odotetaan yli 10 000 kävijää. Tapahtuma-alueelle on ilmainen sisäänpääsy.

Festivaalin kotisivu: www.burgerlovers.fi  

Lähde

Lue myös