d-md-none
Siirry pääsisältöön

”Pokeri ei ole lainkaan totista”

Tamperelainen Emmi Juutilainen, 34, katsoi teini-ikäisenä isänsä kanssa satelliittikanavilta pokeriturnauksia.

– Saatoimme katsella turnauksia tuntitolkulla ja opimme vähitellen arvioimaan pelaajien ratkaisuja. Pohdimme yhdessä, miksi tuo pelaaja teki noin ja mitä hänen kannattaisi tehdä.

Jo silloin syttyi pokerikipinä, joka ei ole sammunut. Juutilainen on kiertänyt ympäri maailmaa pokeriturnauksissa. Matkoja hän on rahoittanut pokerivoitoilla. Juutilainen on pokerikonkari, mutta itse hän kutsuu pelaamista edelleen harrastukseksi, jonka parissa syntyy jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Emmi Juutilainen.

Pokerikipinä vienyt ympäri maailmaa

– Olen saanut pokerin kautta niin 18- kuin 90-vuotiaita ystäviä eri puolilta maailmaa.

Pokeri-innostus on vienyt Juutilaisen Yhdysvaltoihin, Australiaan ja useisiin Euroopan maihin. Hän on tottunut vertailemaan livepokeritapahtumien järjestelyjen onnistumista ja turnausten sujumista. Yksi suosikeista löytyy läheltä.

– Tallinna on pelipaikkana ehdottomasti Euroopan parhaimmistoa, Juutilainen sanoo.
Arviotaan hän perustelee sillä, että Tallinnan liveturnaukset ovat yhteisöllisyydessään vailla vertaa.

– Tallinnaan on aina hauska mennä. Puitteet ovat todella hyvät ja muun muassa snack- ja viinitarjoilussa on otettu huomioon asiakkaiden toiveet.

 Tallinna on pelipaikkana ehdottomasti Euroopan parhaimmistoa.

Juutilainen kertoo arvostavansa Tallinnan pokeritapahtumien järjestäjien kokonaisvaltaista otetta. Hyvät pisteet Tallinna saa myös siitä, että asiakaspalautteita kuunnellaan ja niiden perusteella tehdään muutoksia.

Puitteita ja tarjoiluilla on Juutilaisen mukaan pokeritapahtumissa merkitystä, koska mukaan tullaan paitsi pelaamaan myös viihtymään.

– Livepokeri on hyvin yhteisöllistä. Se ei ole lainkaan totista. Vaikka turnauksissa pelataan rahasta, toisten pelaajien kanssa pidetään hauskaa.

Las Vegas on Emmin suosikkikohde USA:ssa. Siellä pelit pyörivät ympärivuorokautisesti. 

Aloittelijat otetaan vastaan lempeästi

– Jokainen pelaaja on tehnyt alussa samat virheet. Aloittelijoiden virheisiin suhtaudutaan lähtökohtaisesti myötätuntoisesti, Juutilainen sanoo.

Koska mukana on raha, Juutilainen toivoo, että jokainen pelaaja pitäisi pelaamisensa ilon puolella.

– En suosittele pokeria ratkaisuksi rahaongelmiin, hän kuvaa.

Suomessa on vielä melko vähän pokeria pelaavia naisia. Juutilainen kannustaa naisia mukaan ja muistuttaa, että muun muassa Tallinnan livepokeriturnauksiin voi tulla myös ihan vain hengailemaan.

– Moni tulee kaverinsa kanssa ja osallistuu ensimmäisellä kerralla vain yhteen turnaukseen, seuraavalla kerralla sitten kahteen ja niin edelleen.  

Tallinna on hyvä paikka pokeriin tutustumiselle myös siksi, että se sijaitsee lähellä – lyhyehkön lauttamatkan päässä Helsingistä.

Pokerissa tarvitaan kärsivällisyyttä. Onneksi kärsivällisyyttäkin voi kehittää. Iloinen uutinen on myös se, että pokerin pelaamisessa ei ole yläikärajaa. Juutilainen tosin toteaa, että pokeri kannattaa lopettaa siinä vaiheessa, kun itse olettaa olevansa valmis tai kaiken osaava.

Millainen pelaaja Juutilainen itse on?

– Uskon olevani aika analyyttinen. Olen valmis näkemään vaivaa pelin opiskeluun, sillä kyseessä on taitopeli, jossa tuurilla on paljon pienempi merkitys pidemmän aikavälin menestyksen kannalta.

Teksti Tiina Örn

Tulevat tapahtumat Tallinnassa:

  • Spring Mix, Olympic Park Casino 11.-19.5.2024
  • Summer, Hilton Tallinn 19.-28.7.2024

Kings of Tallinn Autumn Edition pelataan lokakuussa, ja Queens of Tallinn, naisten pokeritapahtuma, marraskuun lopussa.

Turnausohjelma julkaistaan pian.

Pääkuva: Elena Kask

Tutustu lisää: www.olybetevents.com

Lue myös