Siirry pääsisältöön

Pokeritapahtumissa on kyse myös hauskanpidosta ja kohtaamisista

Lyhyen laivamatkan päässä järjestettävät pokeritapahtumat ovat suomalaisten suuressa suosiossa ja suosio kasvaa yhä. Se kertoo, että tapahtumien järjestämisessä on kaikki mennyt maaliin. 

Onnistuminen vaatii satsauksia ja intohimoa. Työtä kokonaisvaltaisesti viihdyttävien pokeritapahtumien onnistumisen eteen tekee Tallinnassa suuri joukko eri alojen ammattilaisia.

Vastikään järjestetyn Kings of Tallinn -pokeritapahtuman järjestämisessä oli mukana peräti 200 henkilöä, kertoo tapahtuman järjestävän Olympic Entertainment Groupin Suomen markkinointi- ja myyntijohtaja Marko Arpiainen.

Kings of Tallinn -pokeritapahtuman turnausjohtaja on Teresa Nousiainen. Hän on kansainvälistä mainetta niittänyt, jo lähes legendaarinen turnausjohtaja.

Helmikuun ja maaliskuun vaihteessa kymmenettä kertaa järjestetyssä Kings of Tallinn -tapahtumassa oli lähes 1 500 pelaajaa. Suurin osa heistä tuli Suomesta, Virosta ja muista pohjoismaista. Kaikkiaan pelaajia oli yli 40 maasta.

Olympic Entertainment Groupin pokerijohtaja Christer Larsson toteaa livepokerin pelaajien määrän olevan kasvussa. Livetapahtumien suuret osallistujamäärät vahvistavat sen, että läsnäolo tuo pokerin pelaamiseen oman lisänsä.

Jokaiselle sopivia turnauksia

 Pohjoismaiden suurin pokeritapahtuma Kings of Tallinn on monelle konkarille tuttu. Yllätyksenä saattaa tulla se, että turnaus sopii varsin hyvin myös aloittelijoille.

– Uudet pelaajat otetaan todella hyvin vastaan. He pääsevät kokeneempien pelaajien siipien suojaan, Arpiainen kuvaa.

Taidolla järjestetyissä turnauksissa pidetään huolta myös siitä, että jokaiselle on tarjolla sopivia turnauksia. Pelaamaan pääsee myös hyvin pienillä sisäänostoilla. 

Vaihtoehtojen runsaudesta kertoo se, että kymmenpäiväisen Kings of Tallinn -tapahtuman aikana järjestettiin peräti 55 eri pokeriturnausta. 

Arpiainen ja Larsson korostavat, että turnauksissa on kyse yhdessäolosta ja elämästä nauttimisesta, mutta toki myös palkintorahoilla on oma tärkeä roolinsa. Ja rahaa on Tallinnan tapahtumissa jaossa runsaasti. Kings of Tallinn -pääturnauksen takuupotti oli 500 000 euroa. Suuren osallistujamäärän vuoksi lopullinen palkintopotti oli huimat 859 160 euroa.  

Larsson kuvaa Tallinnan pokeritapahtumia meet and greet -sanaparilla. Se ilmentää hyvin sitä, että vaikka turnauksissa pelataan rahapoteista, se ei estä osallistujia pitämästä hauskaa yhdessä.

Vaikka turnauksissa pelataan rahapoteista, se ei estä osallistujia pitämästä hauskaa yhdessä.

Pohjoismaiden pokeripääkaupunki

Myös puitteilla on suuri merkitys viihtymiselle, Arpiainen myöntää. Siksi Kings of Tallinn -tapahtuma järjestetään neljän tähden Tallinnan Hilton hotellissa.

Tallinnaa voi hyvällä syyllä kutsua pohjoismaiden pokeripääkaupungiksi. Historiaa ja nykyaikaa juuri sopivassa suhteessa henkivässä Tallinnassa pidetään pokeritapahtumien aikana hauskaa ympäri vuorokauden.

Arpiainen nostaa esiin esimerkkejä, jotka konkreettisesti kuvaavat Kings of Tallinn -pokeritapahtuman mittakaavaa.

– Viimeisimmän tapahtuman aikana juotiin 6 523 virvoitusjuomaa, pokeripöytiä oli yli sata, korttipakkoja oli 1 000 ja buffetpöydästä syötiin yli 500 kiloa herkullista ruokaa.

 Kings of Tallinn -tapahtumaan osallistuu myös paljon naisia ja naispelaajien määrä pokeriturnauksissa on kasvussa. Naisten pokeri-innostukseen vastaa viime vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa järjestetty Queens of Tallinn -tapahtuma. Tallinnassa järjestettävä tapahtuma on avoin vain naispelaajille.

– Tiedän, että mukana oli niin nuoria kuin myös yli 60-vuotiaita pelaajia. He nauttivat peleistä ja pitävät hauskaa, Larsson sanoo.

Vinkit aloittelijalle

 Larsson vinkkaa, miten pokeriin kannattaa lähteä tutustumaan.

– Pelaamisen tulee olla hauskaa. Hauskana pelaaminen pysyy, kun siihen käyttää vain sen verran rahaa, mihin itsellä on varaa. Pokeri on viihdettä siinä missä vaikkapa elokuvat. 

Pelaamisen tulee olla hauskaa.

Tutustuminen kannattaa aloittaa muita seuraamalla. Pelien seuraamiseen Tallinnan turnaukset ovat mitä mainioimpia paikkoja. Kings of Tallinn -tapahtumassa pelejä pääsee seuraamaan isoilta näytöiltä.

Olympic Entertainment Group aikoo vielä jatkossa järjestää naisten pokeritapahtumia myös muihin Baltian maihin. Lisäksi Kings of -pokeribrändi aiotaan viedä myös Viron ulkopuolelle.

Tulevat tapahtumat:

  • Seuraava Kings of Tallinn -tapahtuma alkaa 27. lokakuuta
  • Naisten Queens of Tallinn -tapahtumassa pelataan 19.–20. heinäkuuta

www.olybetevents.com

Lue myös