Siirry pääsisältöön

TOPTRAVELS

Inspiroidu niin kotimaan kuin ulkomaidenkin matkailun maailmasta.

TopTravels

Haikon syksyssä Stand Upia, klubi-keikkoja sekä tunnelmallisia viini-iltoja

Hotelli Haikon Kartanon syksy on jo lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle perinteisen rapukauden puitteissa. Herkuttelua tarjoavat myös Kartanon suositut viini-illat, joita syksyn aikana järjestetään kerran kuukaudessa. Merenrannan Villa Haikon intiimit klubi-illat saavat jatkoa, esiintyjinä karismaattinen Olli Halonen lokakuussa ja rock-legenda Michael Monroe joulukuussa. Pikkujoulupaikkana Haikko on vertaansa vailla: tänä vuonna yleisöä viihdyttävät maan tunnetuimpiin kuuluvat Stand Up -koomikot.

Artikkeli
Yhteistyössä
TopTravels

SMAKU Loviisassa 14-26.8

Smaku-tapahtumia järjestetään vuosittain tällä hetkellä Smakun synnyinkaupungissa Porvoossa sekä Loviisassa. Smaku-tapahtumien ideana on kertoa maisteluannoksin, miltä paikalliset ravintolat maistuvat. Smakun aikana kaupungin makumaailmaan pääsee tutustumaan pikkurahalla, sillä annokset maksavat vain 5-7 euroa. Smakussa on mukana ainoastaan yrittäjävetoisia ravintoloita ja kahviloita, joiden lisäksi haluamme tuoda tutuksi myös alueen pientuottajia sekä muitakin paikallisia yrittäjiä. Katso Loviisan SMAKU annokset kuvineen täältä!

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
TopRestaurants

Tavoita helposti ravintoloista ja hotelleista kiinnostuneet ihmiset!

Haluatko tavoittaa lähes miljoona kontaktia ja kertoa ravintolastasi tai uudesta ruokalistasta? Vai onko Sinulla uusi majoituskohde tai toivot hotelliisi lisää vierailijoita? Nopeasti kasvava ruoka- ja matkailumedia Toptaste tuottaa laajan kokonaisuuden Glorian ruoka & viini –lehteen, jossa alan yritykset esiintyvät omissa artikkeleissa ja ne kytketään myös digitaaliseen kampanjaan Sanomien sekä Metan kanavissa.

Artikkeli
puola
TopTravels

Löydä joulun maaginen ilmapiiri Puolassa

Joulumarkkinat ovat tärkeä osa Puolan jouluperinteitä ja tie joulun tunnelmaan. Puolan joulutorit kuuluvat Euroopan parhaimpiin ja niillä viihtyvät vuosittain tuhannet ihmiset. Joulunajan markkinoita pidetään kaupunkien toreilla ympäri maata sekä isoissa kaupungeissa että pienissä maalaiskylissä. Lähdetään kierrokselle pitkin Puolan parhaita joulutoreja! Jokainen niistä on omanlaisensa.

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
sigulda
TopTravels

Huvin ja hyödyn voi yhdistää monipuolisessa Latviassa

Kasvisten ja marjojen kypsyessä käynnistyy Latvian kesäkausi, jonka lempeässä säässä tarjoillaan kutkuttavia lähiruokaelämyksiä raikkaalla tyylillä. Sielu lepää valkoisilla hiekkarannoilla, joille kantautuu erilaisia säveliä ympäri maata. Monipuoliseen musiikki- ja tapahtumatarjontaan voi lähteä tutustumaan vuokra-autolla tai vaikka jalkaisin, sillä etäisyydet pienessä maassa ovat lyhyitä. Latvian keskiaikaiset linnat ja Riian kaupunkikulttuuri ovat vain tunnin lentomatkan päässä Tampereelta. Jokainen löytää maasta mielekästä tekemistä ja Latviaan kannattaakin jäädä aina pariksi päiväksi pidempään. 

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
TopTravels

Liepāja lumoaa turistit musiikilla ja rantamaisemilla

Latvian länsirannikkolla sijaitseva Liepāja tunnetaan maan rockpääkaupunkina. Se valmistautuu vastaanottamaan Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelin vuonna 2027, joka tuo särmikkääseen kohteeseen lisää säpinää. Uusi, meripihkan värinen konserttisali, pienet klubit, historialliset kirkot, Itämeren herkullinen gastronomia sekä rantakaupungin aktiviteetit tekevät kaupungista yhden kiehtovimmista lomakohteista, jonka elämyksiin Toptasten toimitus tutustui toukokuun lopulla.

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
ruoka
TopTravels

Kuumat ruokatrendit Thaimaassa juuri nyt

Thaimaa on tullut tunnetuksi runsaasta, maukkaasta ja värikkäästä ruokakulttuuristaan. Nyt muodissa ovat erityisesti hyönteiset ruoanvalmistuksessa sekä monipuoliset thaimaalaiset juomasekoitukset. Monet trendikkäät thaimaalaiset ravintolat tarjoavat tänä päivänä annoksia, joissa proteiinin lähteenä ovat erilaiset hyönteiset. Useat baarit ja cocktail-ravintolat taas kehittelevät mitä mielikuvituksellisimpia drinkkejä laadukkaista, paikallisista raaka-aineista.

Artikkeli
Aasialainen ruoka
ruoka
TopTravels

Pöytä on katettu: Finnair

Toptastella pöytä katetaan koreasti vuonna 2022. Uudessa ’’Pöytä on katettu’’-juttusarjassamme tutustutaan ruokamaailmoihin maalla, merellä ja ilmassa. Tällä kertaa pääsimme haastattelemaan lentoyhtiö Finnairin ruokatuotannon tuotekehityksestä vastaavaa Juha Stenholmia. Keskustelimme Stenholmin kanssa muun muassa Finnairin aterioiden menusuunnittelusta, ruokatarjonnasta sekä vastuullisuudesta.

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
TopTravels

Pöytä on katettu: Tallink Silja

Toptastella pöytä katetaan koreasti vuonna 2022. Uudessa ’’Pöytä on katettu’’-juttusarjassamme tutustutaan ruokamaailmoihin maalla, merellä ja ilmassa. Tällä kertaa pääsimme haastattelemaan laivayhtiö Tallink Siljan ravintola – ja ruokapalveluiden vastaavaa Sari Laitista. Keskustelimme Laitisen kanssa muun muassa Tallink Siljan laivojen ravintoloista, konsepteista, menusuunnittelusta ja vastuullisuudesta.

Artikkeli
Bistrot
Latvia
TopTravels

Latvia täyttää hyvinvointiin liittyviä unelmia

Terveysmatkailu on monelle suomalaiselle tuttua. Ulkomaille matkustetaan hammashoitoon, silmäleikkauksiin, plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin, ortopedisiin operaatioihin, kasvohoitoihin. Kotimaan rajojen ulkopuolella käydään niin vuosittaisissa hammastarkastuksissa ja kylpylöiden tarjoamissa hoidoissa kuin myös isoissa kirurgisissa operaatioissa. Matkaan lähdetään myös kuntoutumaan ja saamaan asiantuntijan apua kuntoutuksen tueksi.

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
matkailu Latvia syksy
TopTravels

Hyvän olon matka syksyiseen Latviaan

Kesäkausi on Baltiassa takanapäin, mutta Latvian syksyssä valmistaudutaan tuottamaan maan asukkaille ja matkailijoille kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kauden sato on parhaimmillaan samalla, kun lukuisat Riian ravintolat varautuvat tarjoamaan korkealaatuista lähiruokaa makuelämysmatkailijoille. Sielua hellii Riian huikea kulttuuritarjonta ja Jurmalan pitkät hiekkarannat. Kehoa vastaavasti koettelee Siguldan hurjat ulkoilma-aktiviteetit. Latvian syksyisillä kaduilla on kesääkin enemmän tunnelmaa. Vuokraa kaupunkipyörä tai liiku kävellen pääkaupungin kaduilla, jossa kävelymatkan etäisyydellä sijaitsee kokemista monenlaiselle matkailijalle.

Artikkeli
Tapahtumat ja matkailu
Aerial of Three Cities, Malta
TopTravels

Maltalla herkutellaan jänispadalla ja ihaillaan arvokasta kulttuuriperintöä

Maltan tasavalta muodostuu saaristosta. Kolme suurinta saarta Malta, Gozo ja Comino ovat asuttuja. Muut saaret ovat enimmäkseen asumattomia luotoja ja pikkusaaria. Maaperä on kivikkoista ja rannat kallioisia. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Malta on ollut koko historiansa ajan tärkeä kauppapaikka ja merenkulun risteys. Tämä heijastuu myös Maltan värikkääseen ruokakulttuuriin.

Artikkeli
Eurooppalainen ruoka