d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tapahtumia Tallinnassa huhtikuusta heinäkuuhun

Musiikkifestivaaleja, kevätmessuja, ruokaa, urheilua ja runsaasti ulkoilmatapahtumia – tätä kaikkea on luvassa Tallinnassa jo lähiaikoina.  

HUHTIKUU

Tallinnan käsityömessut, 12.–14.4. Laulukentällä järjestettävät messut pursuavat käsitöitä, lahjaideoita, koruja ja kodinsisustusta. Osallistu työpajoihin ja nauti virolaisista herkuista! Ilmainen sisäänpääsy. 

Viron musiikkipäivät, 12.–19.4. Festivaalin ohjelmassa kuullaan virolaissäveltäjien uusimpia teoksia.

Viron antiikkimessut, 19.–20.4. Retro-, vintage- ja antiikkiesineitä saapuvat myymään antiikkikauppiaat muun muassa Virosta, Latviasta, Venäjältä ja Suomesta.

Jazzkaar, 19.–28.4. Jazzkaar on Baltian maiden suurin jazzfestivaali ja yksi Tallinnan tärkeimmistä musiikkitapahtumista. Vuosi 2019 on festivaalin 30-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden pääesiintyjä on Bobby McFerrin. 

Telliskiven luova keskus 10, 26.4.–5.5. Telliskiven luova keskus juhlii 10-vuotisiaan 10-päiväisellä festivaalilla, joka herättää henkiin vanhan ajan ja vanhat tapahtumat. Eri päivinä keskitytään eri teemoihin: taiteeseen, lapsiin, musiikkiin, teatteriin, tanssiin, rullalautailuun, pyöräilyyn, elokuviin ja arkkitehtuuriin. 

Tallinn Coffee Festival, 26.–27.4. Kulttuurikattilasta tulee viikonlopuksi kahvikattila! Kahvifestivaaleilla ovat esillä Viron ja naapurimaiden parhaat kahvintuottajat ja -valmistajat sekä mielenkiintoisimmat kahvilaadut.

Open House Tallinn, 27.–28.4. Maailmanlaajuisesti tunnetun tapahtuman tarkoituksena on esitellä yhden viikonlopun ajan kaupungin julkisia rakennuksia, asuintaloja, rakennuskohteita sekä toimisto- ja tehdasrakennuksia.  Tallinnassa tapahtumaa vietetään ensimmäistä kertaa. 

TOUKOKUU

Craft Beer Weekend, 3.–4.5. Kansainvälinen pienpanimofestivaali Kulttuurikattilassa. Tapahtuman järjestää Põhjalan panimo.

Viron ruokamessut, 3.–4.5. Tallinnan laulukentällä pidettävät ruokamessut esittelevät virolaisen ruokapöydän tätä päivää ja tulevaisuutta. Ilmainen sisäänpääsy. 

Tallinna-päivä, 15.5. Tallinna-päivänä muistellaan menneitä ja iloitaan tämän päivän tallinnalaisuudesta. Tänä samana päivänä vuonna 1248 Tallinna sai Lyypekin kaupunkioikeudet, jotka takasivat sille pääsyn eurooppalaisten kaupunkien Hansaliittoon.

Museoiden yö, 18.5. Kerran vuodessa on päivä – tai yö! – jolloin museot ympäri Euroopan pitävät ovensa auki tavallista pidempään eikä sisäänpääsymaksuakaan peritä. Tämänvuotisen Museoiden yön teema on ”Yön kuvioita”. 
 

Tallink Maijooks, 18.5. Viron oma ”Naisten kymppi” on yksi maan suurimmista urheilutapahtumista. Seitsemän kilometrin mittaisen matkan voi taittaa juosten, kävellen tai sauvakävellen. Puuhaa löytyy myös lapsille ja miehille, joten iloisen urheilujuhlan tunnelmasta voi nauttia koko perheen voimin.
 

Tallinn Whisky Show, 19.5. Viron suurin viskitapahtuma kokoaa Tallinnan Hilton-hotelliin viskiharrastajat ja juomamaailman ammattilaiset. 

Kalamajan päivät, 18.–19.5. Tallinnan vauhdikkaimman kaupunginosan juhlaviikonloppu täyttää kadut, pihat ja kahvilat hauskalla ja monipuolisella ohjelmalla. 

Visuaalisen teatterin festivaali NuQ Treff, 23.–26.5. NuQ Treff seuraa nukke-, esine- ja visuaalisen teatterin kehitystä etsien dialogia sisällön ja muodon sekä perinteiden ja uudistusten välillä. Festivaaleilta löytyy ohjelmaa sekä lapsille, nuorille että aikuisille. 

Tallinnan kirjallisuusfestivaali HeadRead, 22.–26.5. Kirjailijoiden, kustantajien ja kääntäjien HeadRead-festivaali täyttää Tallinnan monenlaisilla kirjoihin ja lukemiseen liittyvillä tapahtumilla. 

Vanhankaupungin päivät, 30.5.–2.6. Vanhankaupungin päivien teemana on ”Tallinna 800”. Teema juhlistaa Tallinnan ensimmäistä kirjallista mainintaa Henrikin Liivinmaan kronikassa. 

Kuvat: Kadi-Liis Koppel

KESÄKUU

Sweet Spot Festival, 28.–29.6. Mukavia ihmisiä, hyvää musiikkia ja unohtumatonta taide-elämystä Kultuurikattilan puistossa. Kahden päivän aikana festareilla esiintyvät Viron ja koko maailman parhaat artistit.

Kansantaidemarkkinat Raatihuoneentorilla, 28.–30.6. Näillä markkinoilla tutustut paikallisten käsityöläisten tuotantoon, osallistut työpajoihin ja kuuntelet pienten muusikoiden esiintymisiä. 

HEINÄKUU

Laulu- ja tanssijuhlat, 4.–7.7. Vuonna 2019 juhlitaan pyöreitä – ja vieläpä tuplana: ensimmäisistä laulujuhlista on kulunut 150 vuotta ja 85-vuotiaat tanssijuhlat järjestetään 20. kertaa. Juhlien teemana on ”Isänmaani – rakkauteni”.

Tallinnan keskiaikapäivät, 11.–14.7. Jännittävä aikamatka menneisyyteen, 500 vuoden takaiseen Revalin kaupunkiin! Keskiaikapäivien sydämenä sykkii Raatihuoneentori, joka oli markkinapaikka jo Hansaliiton kultakaudella.

Tallinnan meripäivät, 12.–14.7. Viron suurin meriaiheinen koko perheen tapahtuma. Festivaali koostuu mereen ja satamaan liittyvistä tapahtumista: konserteista, laiva-ajeluista, purjehduskilpailusta, vesiaiheisista nähtävyyksistä, erilaisista esityksistä ja suurten laivojen vierailusta.

Lähde: Visit Tallinn

Lue myös