Siirry pääsisältöön

Lounas voi olla juhlahetki – Dagmarin viihtyisän kabinetin varaaminen on maksutonta

Dagmarin keittiössä itse tehtyä ruokaa on katettuna monipuoliseen buffetlounaspöytään. Sen lisäksi on mahdollisuus valita moneen tilanteeseen sopiva pöytään lautasannoksina tarjoiltava lounasmenu.

Kolmen ruokalajin menu sopii erinomaisesti vaikkapa työporukan saavutuksen juhlistamiseen tai lounaan nauttimiseen yhdessä ystävän tai ystäväporukan kanssa. Lounasmenu on mitä mainioin vaihtoehto myös silloin, kun halutaan kiittää yhteistyökumppaneita tai viettää hääpäivänä puolison kanssa hieman tavallista pidempi lounashetki.  

Ja mikä parasta, Dagmarissa voi lounastaa omalla porukalla viihtyisässä, valoisassa kabinetissa, johon sopii mukavasti yhdeksän henkilöä. Kabinetin varaaminen ei maksa mitään. Varaaminen onnistuu Dagmar Bistro & Wine Barin verkkosivuilla tai sähköpostitse contact@bistrodagmar.fi.

Asiakkaiden toiveet huomioon

Pöytiin tarjoiltava lounasmenu on saatavilla arkisin lounasaikaan. Menussa on alku- ja jälkiruoan lisäksi kaksi pääruokavaihtoehtoa. Dagmarin ravintolan johtaja Annamari Holmborg toteaa, että menu on otettu hyvin vastaan. Hyvää palautetta on tullut myös siitä, että erikoisruokavaliot otetaan huomioon.

– Vaikka menun pääruokavaihtoehdoissa ei juuri sillä kertaa olisi omaan ruokavalioon sopivaa annosta, niin sellainen kyllä tehdään asiakkaalle, Holmborg kuvaa. 

Menu on otettu hyvin vastaan. Hyvää palautetta on tullut myös siitä, että erikoisruokavaliot otetaan huomioon.

Myös jokaiselle buffetlounaan asiakkaalle pyritään aina loihtimaan sopiva ja maukas lounasannos, oli kyse sitten vaikkapa vegaanisesta tai gluteenittomasta ruokavaliosta.

Dagmarin buffetlounaspöydässä on arkisin kaksi pääruokaa: liha- tai kalavaihtoehto sekä kasvisvaihtoehto. Asiakkaiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla ja toiveet otetaan suunnittelussa huomioon. 

– Juuri vähän aikaa sitten yksi työporukka mainitsi, että olisi mukava, jos lounaalla olisi ribsejä. Ei mennyt montaa päivää, kun buffetissa oli ribsejä, Holmborg kertoo.

Dagmarissa seurataan tarkoin myös annosten suosiota. Suosikkeja näkyy buffetpöydässä usein.

Itse tehtyä ruokaa

Asiakkaiden toiveiden huomioon ottamista on Holmborg mielestä myös se, että ruoka tehdään itse, ja sen valmistamisessa ei olla valmiita tinkimään mistään.

– Jos meillä on buffetpöydässä esimerkiksi pinaattifalafeleja, niin ne on meillä itse tehtyjä tai jos lounaalla on savulohta, niin se on meillä savustettua.

Lounas- ja illallisruokien suunnitteluun käytetään Holmborg mukaan paljon aikaa. Suunnittelussa on mukana koko tiimi. 

– Otamme huomioon asiakkaiden toiveita, mutta mietimme myös, mikä ruoka sopii juuri tähän aikaan. Jos on 20 astetta pakkasta, niin lihapata on hyvä vaihtoehto. Lihapata tuskin maistuu 30 asteen helteellä. Silloin tarjolla on jotain paljon kevyempää. 

Ruoka tehdään itse, ja sen valmistamisessa ei olla valmiita tinkimään mistään.

Erilaiset toiveet on pyritty huomioimaan myös aukioloajoissa. Lounaalle tulijat voivat jatkaa viihtymistä Dagmarissa iltaan asti. Ravintola ei mene lounaan jälkeen kiinni.

Dagmarin juomavalikoima on kiitelty ja kattava. Listalla on tarkoin valittuja alkoholittomia ja alkoholillisia vaihtoehtoja. Itse tekeminen näkyy myös cocktail- ja mocktail-listalla.

– Teemme itse muun muassa siirapit cocktaileihimme ja tällä hetkellä keittiössä tekeytyy oma Limoncellomme, Holmborg toteaa.

Oman lisänsä Dagmar Bistro & Wine Barin lounas- ja illallishetkiin tuovat isot ikkunat. Ruokaillessaan saa olla keskellä Töölön urbaania maisemaa. Hyvän ruoan ääreen pääsee kaiken lisäksi kätevästi, sillä Dagmar on aivan ydinkeskustan tuntumassa. 

Buffet-lounas ja lounasmenu ovat saatavilla arkisin kello 11–14. Illallisaika on ti–pe kello 17 alkaen ja lauantaisin kello 14 alkaen.

Lounaan ja illallisen välissä after work -aikaan Dagmarissa nautitaan hyvistä juomista ja niiden kylkeen mainiosti sopivista pienistä ruoka-annoksista. 

Holmborg kertoo, että ”aftereilla” on aina tarjolla lasillinen valittua viiniä 8 euron hintaan. Sen lisäksi asiakkaita ilahdutetaan viinihuoneen helmellä, jota ei normaalisti tarjoilla laseittain.  

Dagmar Bistro & Wine Bar

Dagmarinkatu 4, Helsinki | www.bistrodagmar.fi

Lue myös