Siirry pääsisältöön

Helsingin parhaat brunssit

Brunssilla lähtee viikonloppu hyvin käyntiin! Listasimme tähän juttuun yli 50 brunssia Helsingissä – maistuisiko buffetbrunssi, yleellinen brunssi, vegaaninen brunssi vai kansainvälisistä mauista innoituksensa saanut brunssi? Katso tästä brunssi-ideoita muun muassa keskustaan, Punavuoreen, Kamppiin, Kallioon ja Töölöön!

Brunssit Helsingin keskustassa

Fazer Café, Kluuvikatu 3
Klassinen ja runsas Fazerin brunssi tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin. Pöytiin katetaan Fazerin tuoreita leipiä ja kakkuja, salaatteja, lettuja ja juustoja sekä kaikkea hyvää leivän päälle. Brunssi 35,90 €.
Varaa pöytä

SUNN, Aleksanterinkatu 26
Kansainvälisillä mauilla höystetyn noutopöydän lisäksi voit tilata keittiöstä lämpimiä annoksia, päivän a la carten tai munakokkelin haluamasi lisukkeen kera. Brunssi on hinnoitelutu seuravasti: Perinteinen brunssi on 29 €, mehubrunssi 32 €, kuohuviinibrunssi 36,50 € ja all-in brunssi 38,50 €.
Varaa pöytä

Cafe Engel, Aleksanterinkatu 26
Valitse mieleisesi aamiaisannos: saisiko olla kenties ranskalaista aamiaista, Äiti Maa -aamiaista vai munia ja pekonia? Settien hinnat liikkuvat 17 euron luokassa.

Block By Dylan, Eteläranta 18
Nauti viikonloppubrunssia kauniissa merellisessä miljöössä. Brunssilla nautit muun muassa erilaisista salaateista ja lämpimistä ruoista hintaan 28,90 €.
Varaa pöytä

Version, Unioninkatu 14
Viikonloppuisin Versionissa tarjoillaan Slow Breakfast -konseptilla aamiaista klo 8 aina iltapäivään klo 14 saakka. Tarjolla on runsaan buffetin lisäksi erikseen tilattavia aamiaisklassikkoja eli amerikkalaisia pannareita, avokadoleipä sekä aamiaisburgeri. Kruunaa aamu mimosalla viikonlopun kunniaksi. Slow Breakfast 34 €. 
Varaa pöytä

Story (Vanha Kauppahalli), Eteläranta 125
Storyn aamiaiselta löytyy erilaisia hapanjuurileipiä, omeletteja, eggs benedict, bowleja sekä makeana herkkuna pannukakkuja.
Varaa pöytä

Bistro Bardot, Kluuvikatu 1
Bistro Bardot brunssi on klo 13-15.30 hintaan 50 €.

La Torrefazione, Aleksanterinkatu 50
La Torrefazionen aamiaista tarjoillaan arkisin klo 7.30-10.30, viikonloppuisin klo 14 asti. Aamiaisella on viisi eri vaihtoehtoa, mukaan lukien avokado-lohivoileipä, munakas, chia-vanukas ja ruispuuro. Aamiaissetit maksavat 15,90 € ja pienenmpi aamiaissetti 8 €.
Varaa pöytä

Finlandia Cafe & Wine, Karamzininranta 4
Lazy Saturday brunssilla maistellaan Finlandia-ravintolan suussa sulavia kotimaisia makuja lauantaisin klo 11-15. Brunssi kuohuviinillä 34 € ja mehubrunssi 29 €.
Varaa pöytä

Hotel F6, Fabianinkatu 6
Hotel F6:sen aamiaiselle pääsee hintaan 26€, vaikka ei yöpyisi hotellissa. Aamiaisen varaustilannetta voi tiedustella etukäteen hotellilta, tai saapua suoraan paikan päälle aamulla, mutta hotelli ei ota pöytävarauksia.

Glo Hotel Art, Lönnrotinkatu 29
GLO Artissa nautit arki-aamiaista klo 7-10 ja viikonloppuaamiaista klo 8–12. Tarjolla on esimerkiksi kotitekoisia hilloja ja kotimaisia sekä kansainvälisiä herkkuja.
Varaa pöytä

Brunssit Punavuoressa ja Kampissa

Moko, Perämiehenkatu 10
Launtaibrunssi tarjoilee jokaiselle jotakin smoothiesta makkaroihin. Maista ainakin Mokon kuuluissa pullavanukasta! Brunssi 24,50 € – 31,50 €.
Varaa pöytä

Ravintola Piilo, Lönnrotinkatu 34
Piilon brunssimenulta löytyy mm. croisantteja, karjalanpiirakoita, erilaisia ja salaatteja ja tietysti Piilon omia gelatoja. Brunssi hintaan 29,50 €.
Varaa pöytä

Ekberg, Bulevardi 9
Ekberg on Suomen vanhin leipomo, konditoria ja kahvila Bulevardin varrella. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjoiltava klassinen brunssi (29,90 €) sisältää muun muassa croissanteja, nakkeja, jugurttia ja Ekbergin aitoa uunimunakasta.
Varaa pöytä

Southpark, Bulevardi 40
Brunssi saatavilla kuplilla (39 €) tai ilman (29,90 €). Raikas brunssi notkuu hedelmiä ja pöytään on katettu myös herkullinen myslibaari.
Varaa pöytä

Relove, Fredrikinkatu 25
Miltä kuulostaisi yhdistetty brunssi ja kirpparikierros? Mikäs sen ihanampaa viikonlopputekemistä! Reloven legendaariset All-Day-Breakfast-annoksien hinnat vaihtelevat 23,90 € ja 25,90 € välillä.

Hotel Mestari, Fredrikinkatu 51-53, 00100 Helsinki
Mestarin brunssi joka lauantai klo 11.30–14.00 (32,00 €). Ruokaisalla brunssilla saat kuitattua helposti sekä aamiaisen että lounaan!
Varaa pöytä

Pastis, Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki
Pastis tarjoaa pöytiintarjoillun lauantaibrunssin. Brunssi aloitetaan charcuterie -henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämmin ruoka ja jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Brunssin hinta on 35 €. Brunssin lisäksi tarjolla parhaita poimintoja a´la carte-listalta.
Varaa pöytä

Brunssit Kalliossa

Gastro Café Kallio, Fleminginkatu 7
Gastro Caféssa hemmotellaan leipien ystävää: valinnanvaraa löytyy perinteisistä eggs benedicteistä ja croque monsieurista aina lohella päällystettyyn leipään. Valitse lisukkeeksi tuorepuristettua mehua ja jugurttia!
Varaa pöytä

Tanner, Hämeentie 11
Tannerin brunssia saa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-16 hintaan 29 €.  Aamiaisseteistä löytyy mm. Tannerin leipomon ranskisleipää, uppomunaa ja jugurttia.
Varaa pöytä

Way – Bakery and Wine Bar, Agricolankatu 9
Tältä brunssilta ei laadukas hapanjuurileipä puutu! Valitse eri aamiaisseteistä hapanjuurileipää erilaisilla täytteillä, jogurttia ja granolaa, avokadopaahtoleipää tai vaikka riisipuuroa. Hinnat vaihtelevat 7 ja 16 € välillä.

Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5
Tältä brunssilta et lähde kotiin nälkäisenä! Viikonlopun brunssin buffetpöydästä löytyy syötävää niin makean kuin suolaisenkin ystäville. Brunssi 28 €.
Varaa pöytä

Moko, Vilhonvuorenkatu 11
Mokon lauantaibrunssista löytyy jokaiselle jotakin smoothieista makkaroihin. Älä missaa Mokon kuuluisaa pullavanukasta! Brunssi 24,50 € – 31,50 €.
Varaa pöytä

Café Sävy, Aleksis Kiven katu 12
Aamiainen tarjolla koko päivän, joka päivä! Aamiaissettejä on kolme, joiden hinta on välillä 10 € / 11,50 € / 17 €. Sarjat sisältävät mm. jogurtti-, croissantti- ja hapanjuurikasvoileipä.

Brunssit Töölössä:

Trattoria Sogno, Runeberginkatu 60
”Ne paremmat italialaiset lauantaibrunssit 11-14”. Brunssin aloittaa Sognon antipastopöytä, pää- ja jälkiruoka tarjoillaan pöytiin. Brunssin hinta 32 €. Lisähinnasta myös kuplia!
Varaa pöytä

Cafe Tin Tin Tango, Töölöntori 7
Tässä klassisessa kahvilassa voit pestä vaatteita aamiaisen aikana. Erilaisia ​​aamiaismenuja on tarjolla aamusta iltaan. Annokset maksavat 8,50–18 €, riippuen siitä, kuinka täyteläisen aamiaisen haluat syödä.

Mestaritalli, Merikannontie 6
Mestaritalli tarjoaa monipuolisen ja herkullisen brunssin joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10.30-14.30. Brunssin hinta 32 €. Kaipaatko kuohuviiniä tai mimosaa? Lisää 6 € per lasi hintaan.

Ravintola Kaarti, Pohjoinen Hesperiankatu 33 A
Kaartin runsas brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.30-15. Brunssin hinta on 26 € / henkilö, lapset alle 12v. 1 € / ikävuosi.
Varaa pöytä

Brunssit muualla Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla

Albina – Aleksis Kiven katu 23
Viikonloppuisin Albina tarjoilee brunssiksi venyvää aamiaista, la-su klo 11-15. Brunssin hinta on 33 € ja hintaan sisältyy buffet-brunssin herkkujen lisäksi lautasannos listalta: Lautasannos sisältää: blinin, smetanaa, punasipulia sekä vapaavalintaisen täytteen.

The Pantry – Siltasaarenkatu 10, Helsinki
The Pantryn brunssilla herkutellaan erilaisilla leivillä, salaateilla ja piirakoilla sekä vapaavalintaisella lämpimällä leivällä: Croque ”Feta”, Croque Salmon tai Croque Monsieur. Jälkiruoista löytyy muun muassa suklaa brownieta, porkkanakakkua ja mustikkapiirakkaa. Ravintola tarjoilee brunssia lauantaisin klo 11-14, hintaan 32 €.

The Tower – Wine and Craft Beer – Firdonkatu 2B, 00520 Helsinki
The Tower tarjoilee Pasilan Triplassa lauantaibrunssia klo 11-15, hintaan 29,90 € (lapset 1,5 € / ikävuosi).
Varaa pöytä

Bistro Bryk – Arabia, Hämeentie 135A
Viihtyisä Bistro Bryk sijaitsee Arabian tehtaan kivijalassa. Kortteliravintolassa pääsee nauttimaan kiireettömästä brunssista joka lauantai klo 11-14. Alkupalalajitelman jälkeen pöytään tuodaan pääruoka ja brunssihetken kruunaa suussa sulava jälkiruoka. Brunssihetki 29 €.

Cafe Saurahuone – Käpylä, Pohjolankatu 43
Lauantaibrunssi ”Hyvän mielen saareke” maksaa 20 €. Brunssin sisältö vaihtelee vuodenajan mukaan, mutta tarjolla on kotileipää, croissanteja, levitteitä, juustoja, hedelmiä ja vihanneksia. Makealle maistuville on tarjolla myös leivonnaisia.

Hiezu, Hietaniemen uimaranta: Hiekkarannantie 11
Hiezussa pääsee nauttimaan brunssista, että merinäköalasta ja maisemapöydän voi varmistaa etukäteen. Brunssi on viikonloppuisin klo 11-16, hintaan 29,90 €.

Löyly, Hernesaari, Hernesaarenranta 4 
Brunssi sisältää seisovan pöydän, valitsemasi englantilaisen muffinin tai reuben leivän, sekä kahvin ja teen. Brunssi 38 € tai jos haluat piristää brunssiasi cocktaililla tai lasillisella kuohuviiniä niin se onnistuu pieneen lisähintaan.

Hotel AXJätkäsaari, Välimerenkatu 18
Hotel AX tarjoaa taidebrunssin! Brunssi on tarjolla taiteen täyttämässä AX Underissa joka lauantai klo 11.30-14 hintaan 34 €. Brunssi sisältää runsaan buffetpöydän täynnä parhaita artesaaniherkkuja ja mahdollisuuden tehdä itsekin taidetta AX Rougeen rakennetussa taidenurkkauksessa.
Varaa pöytä

Banu Cafe & Bakery – Jätkäsaari, Länsisatamankatu 24 A 
Banu tarjoilee vegaanista brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-15. Menu vaihtuu joka viikko sesongin mukaan ja sisältää juoman kuten glögin, espresson tai kuohuviinin. Tarjolla on tuoreita hedelmiä, leipää, salaattia, persialainen lämmin ruokavaihtoehto ja muuta naposteltavaa. Jälkiruokanan on muun muassa vegaanisia kakkuja ja juomapuolella tarjolla on kahvia ja teetä, kasvimaitoa ja tuoremehua.

Treffi Pub – Herttoniemi, Hiihtomäentie 14
Brunssin teemat vaihtuvat viikoittain, joten tämän ravintolan brunssimenuun on mahdoton kyllästyä vielä useammankaan vierailun jälkeen. Brunssi on sunnuntaisin klo 11-14.30. Hinta alkaen 36 € / hlö.
Varaa pöytä

Makers Kahvila – Lauttasaari, Heikkiläntie 10
Hyvän tunnelman kahvila, joka tarjoaa tuoreita ja maukkaita makuja aamiaisesta lounaaseen. Paljon vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja!

Ravintola Furu – Rastila, Furuborginkatu 3
Hotelli Rantapuiston ravintola Furussa pääsee nauttimaan ruoasta sekä suomalaisesta merimaisemasta. Brunssi on sunnuntaisin klo 12–15.45, hintaan 34 €.
Varaa pöytä

Dylan Tiksi – Vantaa, Väritehtaankatu 8
Viikonloppubrunssilla tarjolla runsas salaattipöytä, erilaisia lämpimiä herkkuja sekä jälkkäribuffa! Brunssia voi nauttia klo 10.30-14.00 hintaan 25,90 € / hlö.
Varaa pöytä

Bodomin Kartano – Espoo, Bodominkuja 7
Tervetuloa Bodomin Kartanoon nauttimaan elämyksellisestä brunssista Bodomjärven rannalla, henkeä salpaavassa maisemassa. Brunssi katetaan viikonloppuisin kartanon vanhan tuvan buffetpöytään klo 11-15, kattaukset klo 11 ja 13.15. Brunssin hinta 44 € / hlö.

Backbyn Kartanoravintola – Bodom, Bodomvägen 37 Nauti korkeatasoisesta brunssista kiehtovassa kartanon ympäristössä. Valikoima koostuu kauden parhaista liha- ja kalavaihtoehdoista sekä kasvisvaihtoehdoista, makeista herkuista puhumattakaan. Brunssi sunnuntaisin 42€ (47€ lasillisen kuohuviiniä).

Bistro O Mat – Tapiola, Kauppakeskus Ainoa, Länsituuli 5
Sunnuntaisin Bistro O Matissa nautiskellaan sunnuntaimenulla hintaan 45 €. Menuun kuuluu alkuruoka, jaettavia annoksia, pääruoka, joka valitaan muutamasta vaihtoehdosta sekä jälkiruoka.  
Varaa pöytä


Puuttuuko suosikkibrunssipaikkasi listauksestamme? Lähetä meille vinkkisi Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostilla: info@toptaste.fi. Täydennämme listaa säännöllisesti!

Huom! Brunssien hinnat ja aukioloajat on tarkistettu 26.3.2024. Tarkista ajantasaiset tiedot ravintolan verkkosivuilta.

Lue myös