Siirry pääsisältöön

Helsingin parhaat brunssit

Brunssilla lähtee viikonloppu hyvin käyntiin! Listasimme tähän juttuun yli 50 brunssia Helsingissä – maistuisiko buffetbrunssi, yleellinen brunssi, vegaaninen brunssi vai kansainvälisistä mauista innoituksensa saanut brunssi? Katso tästä brunssi-ideoita muun muassa keskustaan, Punavuoreen, Kamppiin, Kallioon ja Töölöön!

Brunssit Helsingin keskustassa

Fazer Café, Kluuvikatu 3
Klassinen ja runsas Fazerin brunssi tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin. Pöytiin katetaan Fazerin tuoreita leipiä ja kakkuja, salaatteja, lettuja ja juustoja sekä kaikkea hyvää leivän päälle. Brunssi 34,90 €.
Varaa pöytä

Kiila, Kalevankatu 1
Kiilan lauantaibrunssit ovat tauolla, mutta pitkin vuotta järjestetään erikoisbrunsseja, joten katso tulevat brunssit Kiilan verkkosivuilta.
Varaa pöytä

SUNN, Aleksanterinkatu 26
Kansainvälisillä mauilla höystetyn noutopöydän lisäksi voit tilata keittiöstä lämpimiä annoksia, päivän a la carten tai munakokkelin haluamasi lisukkeen kera. Brunssi on hinnoitelutu seuravasti: Perinteinen brunssi on 26 €, mehubrunssi 29 €, kuohuviinibrunssi 33,50 € ja all-in brunssi 35,50 €.
Varaa pöytä

Cafe Engel, Aleksanterinkatu 26
Valitse mieleisesi aamiaisannos: saisiko olla kenties ranskalaista aamiaista, Äiti Maa -aamiaista vai munia ja pekonia? Settien hinnat liikkuvat 16 euron luokassa.

Block By Dylan, Eteläranta 18
Nauti viikonloppubrunssia kauniissa merellisessä miljöössä. Brunssilla nautit muun muassa erilaisista salaateista ja lämpimistä ruoista hintaan 26,90 €.
Varaa pöytä

Version, Unioninkatu 14
Viikonloppuisin Versionissa tarjoillaan Slow Breakfast -konseptilla aamiaista klo 8:00 aina iltapäivään klo 14:00 saakka. Tarjolla on runsaan buffetin lisäksi erikseen tilattavia aamiaisklassikkoja eli amerikkalaisia pannareita, avokadoleipä sekä aamiaisburgeri. Kruunaa aamu mimosalla viikonlopun kunniaksi. Slow Breakfast 29€. 
Varaa pöytä

Penny, Uudenmaankatu 13
Sunnuntaina Pennyssä voi herkutella muun muassa pannukakuilla ja eggs benedicteillä.
Varaa pöytä

Story (Vanha Kauppahalli), Eteläranta 125
Storyn aamiaiselta löytyy erilaisia hapanjuurileipiä, omeletteja, eggs benedict, bowleja sekä makeana herkkuna pannukakkuja.
Varaa pöytä

Cafe Lov, Mariankatu 13
Saksalainen kahvila ja ruokapaikka sijaitsee Helsingin sydämessä Kruunuhaan alueella. Aamiaisbuffet on arkena klo 8-11 hintaan 11 € ja viikonloppuna klo 9-14 hintaan 18 €. 
Varaa pöytä

Bistro Bardot, Kluuvikatu 1
Bistro Bardot brunssi on klo 13.00-15.30 hintaan 45 €.

La Torrefazione, Aleksanterinkatu 50
Mikäli nälkä iskee aikaisin, suuntaa La Torrefazioneen. Lauantaisin brunssi saataville jo klo 10 alkaen ja suunnuntaisin klo 11 alkaen. Brunssiin sisältyy vapaavalintainen lautasannos listalta, mikä tahansa kahvi, tuoremehu ja pannukakkuannos. Hinta setillä on 19,50 €.
Varaa pöytä

Finlandia Cafe & Wine, Karamzininranta 4
Lazy Saturday brunssilla maistellaan Finlandia-ravintolan suussa sulavia kotimaisia makuja lauantaisin klo 11-15. Brunssi kuohuviinillä 34 € ja mehubrunssi 29 €.
Varaa pöytä

Hotel F6, Fabianinkatu 6, 00130 Helsinki
Hotel F6:sen aamiaiselle pääsee hintaan 26€, vaikka ei yöpyisi hotellissa. Aamiaisen varaustilannetta voi tiedustella etukäteen hotellilta, tai saapua suoraan paikan päälle aamulla, mutta hotelli ei ota pöytävarauksia.

Glo Hotel Art, Lönnrotinkatu 29 GLO Artissa nautit viikonloppuaamiaisesta la & su pidempään klo 8–13 hintaan 23 € / henkilö. Tarjolla on esimerkiksi kotitekoisia hilloja ja kotimaisia sekä kansainvälisiä herkkuja.
Varaa pöytä

Brunssit Punavuoressa ja Kampissa

Moko, Perämiehenkatu 10
Launtaibrunssi tarjoilee jokaiselle jotakin smoothiesta makkaroihin. Maista ainakin Mokon kuuluissa pullavanukasta! Brunssi 22,50 € – 28,50 €.
Varaa pöytä

Ravintola Piilo, Lönnrotinkatu 34
Piilon brunssimenulta löytyy mm. croisantteja, karjalanpiirakoita, erilaisia ja salaatteja ja tietysti Piilon omia gelatoja. Brunssi hintaan 24,50€.
Varaa pöytä

Ekberg, Bulevardi 9
Ekberg on Suomen vanhin leipomo, konditoria ja kahvila Bulevardin varrella. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjoiltava klassinen brunssi (25,90 €) sisältää muun muassa croissanteja, nakkeja, jugurttia ja Ekbergin aitoa uunimunakasta.
Varaa pöytä

Southpark, Bulevardi 40
Brunssi saatavilla kuplilla (34 €) tai ilman (25,90 €). Raikas brunssi notkuu hedelmiä ja pöytään on katettu myös herkullinen myslibaari.
Varaa pöytä

Relove, Fredrikinkatu 25
Miltä kuulostaisi yhdistetty brunssi ja kirpparikierros? Mikäs sen ihanampaa viikonlopputekemistä! Reloven legendaariset All-Day-Breakfast-annoksien hinnat vaihtelevat 16,90 € ja 19,90 € välillä.

Hotel Mestari, Fredrikinkatu 51-53, 00100 Helsinki
Mestarin brunssi joka viikonloppu la–su klo 7.30–14.00 (29,00 €). Ruokaisalla brunssilla saat kuitattua helposti sekä aamiaisen että lounaan!
Varaa pöytä

Pastis, Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki
Pastis tarjoaa pöytiintarjoillun lauantaibrunssin. Brunssi aloitetaan charcuterie -henkisellä alkupalalajitelmalla. Pääruokana tarjotaan kauteen sopiva lämmin ruoka ja jälkiruokana jokin klassinen ranskalainen herkku. Brunssin hinta on 34€. Brunssin lisäksi tarjolla parhaita poimintoja a´la carte-listalta.
Varaa pöytä

Story, Kampin kauppakeskus, Urho Kekkosen katu 1
Tarjolla on parhaat palat aamiais-, lounas- ja delilistalta viikonloppuisin. Kipua Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen, Ravintola Storyyn!
Varaa pöytä

Bastardo, Kampin kauppakeskus, Urho Kekkosen katu 1
Brunssia italialaiseen tapaan tarjoilee Bastardo. Ja voiko italialaisesta ruoasta puhua mainitsematta pizzaa ja pastaa? Kyllä, brunssilla on perinteisen salaattipöydän ja leikkeleiden lisäksi tarjolla muun muassa pastaa ja pizzabuffet. Jälkiruokabuffettia unohtamatta!
Varaa pöytä

Brunssit Kalliossa

Gastro Café Kallio, Fleminginkatu 7
Gastro Caféssa hemmotellaan leipien ystävää: valinnanvaraa löytyy perinteisistä eggs benedicteistä ja croque monsieurista aina lohella päällystettyyn leipään. Valitse lisukkeeksi tuorepuristettua mehua ja jugurttia!
Varaa pöytä

Tanner, Hämeentie 11
Tannerin brunssia saa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-15 hintaan 27 €.  Aamiaisseteistä löytyy mm. Tannerin leipomon ranskisleipää, uppomunaa ja jugurttia.
Varaa pöytä

Way – Bakery and Wine Bar, Agricolankatu 9
Tältä brunssilta ei laadukas hapanjuurileipä puutu! Valitse brunch set (22,5 €), breakfast set (17,50 €) tai vegan breakfast set (19 €). Saatavilla on myös yksittäisiä annoksia, kuten puuroa ja jugurttia.

Moko, Vilhonvuorenkatu 11
Buffetbrunssi tarjoilee jokaiselle jotakin ja erityisruokavaliot on otettu hyvin huomioon. Maista ainakin Mokon kuuluissa pullavanukasta! Brunssi 22,50 € – 28,50 €.
Varaa pöytä

Brunssit Töölössä:

Trattoria Sogno, Runeberginkatu 60
”Ne paremmat italialaiset lauantaibrunssit 11-14”. Brunssin aloittaa Sognon antipastopöytä, pää- ja jälkiruoka tarjoillaan pöytiin. Brunssin hinta 29 €. Lisähinnasta myös kuplia!
Varaa pöytä

Meritalli, Merikannontie 6
Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–15 Meritalli tarjoilee skumppabrunssia. Runsaan ja ylellisen brunssipöydän lisäksi voi täyttää vatsan makuelämyksiä tarjoavalla kuohuviinillä. Brunssi skumppalla 40 €. Ilman kuohuviiniä 35 €. 

Ravintola Kaarti, Pohjoinen Hesperiankatu 33 A
Kaartin runsas brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10:30-15. Brunssin hinta on 26€/henkilö, lapset alle 12v. 1€/ikävuosi.
Varaa pöytä

Brunssit muualla Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla

The Pantry – Siltasaarenkatu 10, Helsinki
The Pantryn brunssilla herkutellaan erilaisilla leivillä, salaateilla ja piirakoilla sekä vapaavalintaisella lämpimällä leivällä: Croque ”Feta”, Croque Salmon tai Croque Monsieur. Jälkiruoista löytyy muun muassa suklaa brownieta, porkkanakakkua ja mustikkapiirakkaa. Ravintola tarjoilee brunssia lauantaisin klo 11-15, hintaan 32 €.

The Tower – Wine and Craft Beer – Firdonkatu 2B, 00520 Helsinki
The Tower tarjoilee Pasilan Triplassa lauantaisin blinibrunssia klo 11-16, hintaan 29,90€ (lapset 1,5€/ ikävuosi). Brunssiin sisältyy blinipöytä klassisilla blinitäytteillä, alkupaloja, 3 erilaista pääruokaa sekä jälkiruokia.
Varaa pöytä

Bistro Bryk – Arabia, Hämeentie 135A
Viihtyisä Bistro Bryk sijaitsee Arabian tehtaan kivijalassa. Kortteliravintolassa pääsee nauttimaan kiireettömästä brunssista joka lauantai klo 11-14. Alkupalalajitelman jälkeen pöytään tuodaan pääruoka ja brunssihetken kruunaa suussa sulava jälkiruoka. Brunssihetki 29 €.

Hiezu, Hietaniemen uimaranta: Hiekkarannantie 11
Hiezussa pääsee nauttimaan brunssista, että merinäköalasta ja maisemapöydän voi varmistaa etukäteen. Brunssi on viikonloppuisin klo 11-16, hintaan 29,90 €.

Löyly, Hernesaari, Hernesaarenranta 4 
Brunssi sisältää seisovan pöydän, valitsemasi englantilaisen muffinin tai reuben leivän, sekä kahvin ja teen. Brunssi 32 € tai jos haluat piristää brunssiasi cocktaililla tai lasillisella kuohuviiniä niin se onnistuu pieneen lisähintaan.

Konttiravintola Morton – Ruoholahti, Ruoholahdenranta 8
Mortonin aamiaismenun saa hintaan 15,90 € (erikoiskahvilla +1,50 € / kuohuviinillä +4,50 €). Aamiaismenuja on kaksi erilaista, jossa toisessa pannukakkuja ja karjalanpiirakoita ja toisessa täytetty juurileipä sekä chia-pellavapuuroa.
Varaa pöytä

Hotel AXJätkäsaari, Välimerenkatu 18
Hotel AX tarjoaa taidebrunssin! Brunssi on tarjolla taiteen täyttämässä AX Underissa joka lauantai ja sunnuntai klo 12-14 hintaan 32 €. Brunssi sisältää runsaan buffetpöydän täynnä parhaita artesaaniherkkuja ja mahdollisuuden tehdä itsekin taidetta AX Rougeen rakennetussa taidenurkkauksessa.
Varaa pöytä

Treffi Pub – Herttoniemi, Hiihtomäentie 14
Brunssin teemat vaihtuvat viikoittain, joten tämän ravintolan brunssimenuun on mahdoton kyllästyä vielä useammankaan vierailun jälkeen. Brunssi on sunnuntaisin klo 11-14.30. Hinta alkaen 29€/hlö.
Varaa pöytä

Fat Lizard, Herttoniemi, Linnanrakentajantie 2
FAT Sunday Brunchilta ei varmasti lähde nälkäisenä sillä brunssilta löytyy perinteisiä aamiasherkkuja, erilaisia salaatteja ja kaloja, täyttävämpää ruokaa puu-uunissa ja hiiligrillissä valmistettuna sekä vielä makeaakin. Brunssi hintaan 38 €. 
Varaa pöytä

Ravintola Furu – Rastila, Furuborginkatu 3
Hotelli Rantapuiston ravintola Furussa pääsee nauttimaan ruoasta sekä suomalaisesta merimaisemasta. Brunssi on sunnuntaisin klo 12–14.45, hintaan 34 €.
Varaa pöytä

Dylan Tiksi – Vantaa, Väritehtaankatu 8
Viikonloppubrunssilla tarjolla runsas salaattipöytä, erilaisia lämpimiä herkkuja sekä jälkkäribuffa! Brunssia voi nauttia klo 10.30-14.00 hintaan 25,90 €/hlö.
Varaa pöytä

Bodomin Kartano – Espoo, Bodominkuja 7
Tervetuloa Bodomin Kartanoon nauttimaan elämyksellisestä brunssista Bodomjärven rannalla, henkeä salpaavassa maisemassa. Brunssi katetaan viikonloppuisin kartanon vanhan tuvan buffetpöytään klo 11-15, kattaukset klo 11.00 ja 13.00.

Bistro O Mat – Tapiola, Kauppakeskus Ainoa, Länsituuli 5
Sunnuntaisin Bistro O Matissa nautiskellaan sunnuntaimenulla hintaan 44 €. Menuun kuuluu alkuruoka, jaettavia annoksia, pääruoka, joka valitaan muutamasta vaihtoehdosta sekä jälkiruoka.  
Varaa pöytä

Madison Gastro & Wine – Tapiola, Kauppakeskus Ainoa, Tapionaukio 4
Runsaassa seisovassa brunssipöydässä on valittavanasi kylmiä herkkuja, uunituoretta leipää, lämpimiä ruokia sekä jälkiruokia. Koko brunssibuffet 24,90 €.

Puuttuuko suosikkibrunssipaikkasi listauksestamme? Lähetä meille vinkkisi Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostilla: info@toptaste.fi. Täydennämme listaa säännöllisesti!

Huom! Brunssien hinnat ja aukioloajat on tarkistettu 24.8.2022. Tarkista ajantasaiset tiedot ravintolan verkkosivuilta.

Lue myös