d-md-none
Siirry pääsisältöön

Nurmiset nauttivat kolmen sukupolven kylpylälomista

– Viron kylpylälomista on tullut meidän perheellemme vuosittain ja useamminkin toistuva traditio. Kaikki alkoi viitisentoista vuotta sitten, jolloin ryhmämme koostui vain kahdesta hengestä, mutta vuosien kuluessa pariskuntalomat ovat kasvaneet koko perheen lomiksi, isovanhemmista lapsenlapsiin, kertoo Inkeri Nurminen.

Viro on tullut suomalaisille tutuksi monista laadukkaista kylpylöistään. Modernien hoitojen lisäksi Virossa on säilynyt rikas kansanperinne, joka tuo oman lisänsä kylpylöiden hoitotraditioihin. Kylpylöissä löytyy valinnan varaa: Nurmisetkin ovat ehtineet tutustua ainakin Tallinnan, Laulasmaan, Saarenmaan ja Pärnun kylpylöihin. 

– Täytyy kuitenkin sanoa, että Pärnu ja siellä erityisesti Tervise Paradiis -kylpylä on muodostunut jo kantapaikaksemme, toteaa Nurminen.

Nurmisen perhe.

Pärnun pitkät, hienot hiekkarannat ja pikkukaupungin rauhallinen ilmapiiri ovat tulleet tutuiksi jo monelle suomalaiselle, mutta mikä Nurmisia vetää erityisesti Tervise Paradiisiin?
– Seurueemme kasvaessa meille on tullut erilaisia tarpeita. Aikuisille toki sopii pelkät kylpylät hoitoineen, mutta nuorempi väki kaipaa muitakin aktiviteetteja. Tervise Paradiisin upeassa vesipuistossa viihtyvät niin nuoremmat kuin myös me aikuiset. Esimerkiksi perheemme 16-vuotias  pojanpoika Niko viettää mielellään aikaa vesipuistossa. Sen varsin vaativatkin vesiputket saavat aikaan vauhtia ja ilon kiljahduksia.
Niko oli ensimmäisen kerran mukana 7 -vuotiaana, jolloin hänelle varattiin erilaisia vesihoitoja.

Nyt jo 16-vuotiaana hän nauttii erityisesti hieronnasta, kasvo- ja jalkahoidoista sekä tietysti erityisesti iltaisin vauhdikkaista Tervise Paradiisin erilaisista vesielementeistä.

 Inkeri Nurminen toteaakin perheen nuoremman väen osallistuvan myös erittäin mielellään perinteisiin kylpylähoitoihin, sillä he ovat jo varsin nuorina tottuneet niihin.

Palvelu pelaa, konsepti toimii

Nurminen kertoo varaavansa matkan koko porukalle miltei kuusi kuukautta ennen lähtöä, ja varauksen yhteydessä varataan myös matkan hintaan sisältyvät hoidot. IMT:n kautta varattaessa matkojen kokonaishintaan sisältyy tietty määrä tilauksen yhteydessä varattavia kylpylähoitoja, mutta lisäksi Nurmiset ostavat vielä ennakkoon lisähoitoja tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan suoraan kylpylästä.

– Lomilla vietämme yleensä aamupalan jälkeen aikaamme nauttien kylpylän hoidoista koko pesueen voimin kylpytakein ja tohvelein varustettuna pitkin hoitola-aluetta. Lounaan jälkeen lähdemme joko omille retkillemme tai perheen yhteisiin harrastuksiin kylpylän ulkopuolelle. Tutustumme ympäristöön, pyöräilemme Pärnun monipuolisilla pyöräreiteillä tai shoppailemme. Vaikka Pärnu on pikkukaupunki, siellä ja sen lähiympäristössä riittää paljon kohteita, joissa on mukava piipahtaa perheen kanssa. Illallisen jälkeen siirrymme kylpylään nauttimaan vesiaktiviteeteistä.

Kun matkalle lähtee yli kymmenhenkinen ryhmä, varauksessa on oltava tarkkana, jotta jokaisen tiedot ja toiveet tulisi otettua huomioon.

– IMT:n kanssa kaikki on kuitenkin sujunut suunnitelmien mukaan. Perustilaukseemme kuuluu aina puolihoito kylpylässä sekä hintaan sisältyvät hoidot, toteaa Nurminen.

– Erityisesti meitä ilahduttaa IMT:n järjestämä kuljetus kotoa Salosta aina Pärnuun asti. Yhteiskuljetus ja sen sujuvuus ovat meille suuri helpotus: hyppäämme vain Salosta bussiin, joka vie meidät Helsinkiin laivarantaan, nautimme laivassa aamiaisen ja Tallinnasta jatkamme bussilla Pärnun hiekoille. Samalla matkatavarat kulkevat bussilla laivamatkan ja satamassa ne vaihdetaan toiseen bussiin. Erityisesti iäkkäämmät perheenjäsenemme arvostavat tätä palvelua, sillä heitä matkat omilla kulkuvälineillä rasittaisi eniten. Paluumatkan vakioksi on muodostunut laivan buffet-lounas.

– Yleensä olemme näillä lomilla torstaista sunnuntaihin. Se on juuri sopivan pituinen breikki työelämään ja hintakin on niin mukava, että tällaisen pikkuloman voi isompikin jengi tehdä vaikka muutaman kerran vuodessa.

Moderni Viro on säilyttänyt omaperäisyytensä

– Näinä kuluneina vuosina Viro on kehittynyt huikeasti. Olemme saaneet todistaa tätä muutosta matkojemme myötä. Maan itsenäistymisen jälkeen puhaltaneet modernit tuulet näkyvät selvästi erityisesti kaupungeissa ja turistikohteissa, mutta samalla maassa vaalitaan aktiivisesti viehättävää alkuperäiskulttuuria, toteaa Nurminen.

Nurminen ei muista yhtäkään hankaluutta tai edes niin sanottua kommellusta perheen Viron matkoilta, vaikka suurella porukalla liikuttaessa voisi kuvitella että aina sattuu ja tapahtuu. Kaikki on sujunut joustavasti. Matkat on paketoitu siten, että saamme hyvän kokonaisuuden kukkaroystävälliseen hintaan ja konsepti kuljetuksineen toimii saumattomasti.

–  Jo lyhyt loma irti arjesta lataa akkuja kummasti, ja parhaimmillaan perheen yhteiset lomat luovat unohtumattomia muistoja niin iäkkäämmille kuin junioreillekin. 

Teksti: Kaisa Mäntyranta

www.imt.fi

Lue myös