Siirry pääsisältöön

Porvoon Smakussa pääsee herkuttelemaan pikkurahalla – tapahtuma huipentuu 25.8. ruokajuhlaan Taidetehtaalla

Porvoosta on kehittynyt muutaman vuoden sisällä todellinen makujen mekka, sillä kaupungissa toimii ällistyttävä määrä laadukkaita ravintoloita ja kahviloita pienellä alueella. Jo kolmatta kertaa järjestettävä Smaku-ruokatapahtuma avaa mahdollisuuden maistella 18 ravintolan luomuksia viidellä eurolla 13. – 24.8 välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu 25.8. iloiseen ruokajuhlaan Porvoon Taidetehtaalla.

Smakun ideana on, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä maistelemaan huippuravintoloiden ja kahviloiden maisteluannoksia ja makuja edulliseen viiden euron hintaan. Tausta-ajatuksena on toki myös se, että tapahtuma saattaa alentaa asiakkaiden kynnystä käydä uusissa ravintoloissa ja kenties jopa pidentää kesäkaupungiksi mielletyn Porvoon matkailusesonkia.

Tapahtumatuottaja Laura Pulkkinen kertoi medialle pidetyssä ennakkoinfossa, että Smaku on paisunut vuosi vuodelta ja tänä vuonna ravintoloita on mukana jo 18. Kävijämäärän odotetaan nousevan pariin tuhanteen. – Iso kiitos porvoolaisille ravintoloille, jotka ovat alusta lähtien tehneet hyvää yhteistyötä tapahtuman onnistumisen eteen. Maisteluannoksetkin ovat syntyneet ilman sen kummempaa koordinointia ja silti niiden kattaus on osunut joka vuosi nappiin.

Tee smakukierros viimeistään 24.8. tai suuntaa Taidetehtaalle 25.8.

Smakussa mukana olevat ravintolat ovat luoneet tapahtumaa varten vähintään yhden alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksen maisteluversion. Repertuaarista löytyy tänä vuonna niin Bouillabaissea, rakuuna-aioliburgeria, artesan pizzaa, Beef Tatakia, risottoa kuin moderni versio Runebergin tortusta. Kantavana teemana tuntuvat olevan lähellä tuotetut raaka-aineet, eikä ihme, sillä Porvoon likeltä löytyy runsaasti lähituottajia pihvilihasta yrtteihin. Mediakierroksella maistelemamme annokset antoivat osviittaa siitä, että Smakun maisteluversiot ovat niin maultaan kuin raaka-aineiltaankin korkealaatuisia – ja todella hyvän kokoisia. Jos siis päätät maistella annoksia ravintoloissa, kannattaa kierrokselle suunnata tyhjällä vatsalla, jotta saat siitä kaiken irti!

Smaku huipentuu 25.8. Taidetehtaalla järjestettävään ruokajuhlaan, jossa ravintolat maistattavat annoksiaan saman katon alla. Annosten makuun pääsee ostamalla paikan päällä itselleen sopivan määrän viiden euron hintaisia lipukkeita. Uutta Smakussa ovat tänä vuonna annoksiin räätälöidyt viinit sekä VIP-paketti, joka sisältää pöytävarauksen Taidetehtaalle, neljä smakulippua, kuohuviinin ja tuotekassin. Taidehallin pihalla on myös lähituottajien tori, josta voi ostaa tuotteita mukaan.

Lisätietoa Smakusta kannattaa käydä kurkkaamassa tapahtuman Facebook-sivulta

Teksti: Mia Heiskanen

Kuvat: Titti Myhrberg, Smaku

Mukana Smakussa:

Bistro Gustaf, Mannerheiminkatu 9

Bistro Sinne, Läntinen Aleksanterinkatu 1

Bondai Bar, Jokikatu 27 ja Läntinen Aleksanterinkatu 1

Brasserie L’amour, Rihkamatori 2

B-Side Burgers, Rauhankatu 20

Café Postres, Gabriel Hagertinkuja

Café Rongo, Rauhankatu 33

El Patio, Kirkkokatu 4

Fryysarinranta, Jokikatu 20

Meat District, Gabriel Hagertinkuja

Rafael´s Steakhouse, Piispankatu 28

Ravintola Haikon Kartano, Haikkoontie 114

Ravintola Porvoo Golf, Klubitie 46

Sicapelle, Kirkkotori 3

Vanhan Porvoon Glassikko, Kirkkotori 7

Vitriini, Läntinen Aleksanterinkatu 1

Wanha Laamanni, Vuorikatu 17

Zum Beispiel, Rihkamakatu 2

Lue myös