Siirry pääsisältöön

Makumatkalle Etelä-Thaimaahan – Ruokadiggarin paratiisiin!

Astut terminaalin liukuovista ulos, ilmassa leijailee mieto tupakan haju, kasvojasi hivelee lämmin ja kostea tuulenvire, paikalliset taksikuskit huutavat kilpaa saadakseen huomiosi. Olet saapunut lomamatkalle paratiisiin.

Thaimaa on alkanut jälleen avautumaan turisteille pandemian jäljiltä. On hyvä aika alkaa harkitsemaan matkalaukkujen pakkaamista, sillä lämpö, upeat hiekkarannat ja herkulliset thaimaalaiset kulinaristiset elämykset odottavat. Tässä on parhaat vinkit Etelä-Thaimaan ruokamatkaajalle!

Koh Samui – luksusta kaipaavan kulinaristin saari

Koh Samuin tunnetuin kohde kalastajakylä Bobphut ilahduttaa kulinaristeja monipuolisella ravintolatarjonnallaan. Sen erityisen runsaasta ja rikkaasta ruokaskenestä löydät gourmet-ravintoloita sekä perinteisempiä ravintoloita, joiden tarjonta vaihtelee niin modernista ja kansainvälisestä ruoasta aasialaisiin makuihin ja annoksiin.

Fine dining ravintola Krua Bophutissa kannattaa vierailla mikäli toivoo löytävänsä pienen palan luksusta matkan keskelle. Tässä kalastajakylän ylpeydessä värikkäät thaimaalaiset annokset tarjoillaan perinteitä kunnioittaen, hienostuneella otteella.

Mikäli kotikaipuu iskee ja tarvitsee pienen tauon mausteisesta ruoasta, kannattaa suunnata vuoren rinteellä sijaitsevaan The Jungle Clubiin. Tämä hulppea näköalaravintola tarjoaa 360 asteen näkymän lisäksi tuttuja kansainvälisiä makuja, jotka ovat saaneet vaikutteita thaimaalaisten makujen lisäksi Ranskasta, Italiasta ja Välimereltä.

Koh Pha-ngan on trenditietoisen paratiisi

Koh Pha-ngan – saari joka oli aikoinaan tunnettu railakkaista full moon -bileistään. Nykyisin saari on ottanut askeleen kohti hyvinvointia ja terveysmatkailua, ja saarelta löytyy yha enemmän trendikkäitä ja vastuullisesti toimivia ravintoloita. 

Yksi mainitsemisen arvoinen ravintola on Fisherman, jonka omistaja on paikallisen kalastajan poika. Tämä perheyritys käyttää eettisiä tapoja kalastuksessaan ja tuo päivän saaliinsa ravintolan pöytään. He ovat tunnettuja curry crab -annoksestaan ja uskovat mottoon: Kalasta vain se mitä ajoit syödä!

Ravintola Seed to feed  on vesiviljelyn eli hydroviljelyn suunnannäyttäjä. Sen aamupalavalikoima on kokemisen arvoinen. Pöytään on katettu tuoretta munakasta, värikkäitä salaatteja ja superfood smoothieita sekä talon omalta pihalta kasvatetuista yrteistä valmistettua teetä.

Etelä-Thaimaan keittiö on saanut vaikutteita Malesiasta ja Jaavan saarelta Indonesiasta, missä ruoka on tunnetusti tulista ja voimakkaasti maustettua. Thaimaan eteläisissä runsaat monsuunisateet täydellisen kasvualustan kookospähkinöille ja runsaan sadon vaikutus näkyy myös ruokakulttuurissa. Kookosmaidolla maustetut tuhdit curryt ja kermaiset keitot tuovat makumatkaajan suuhun täyteläisen ja pehmeän aistielämyksen.

Yhteistyössä:  www.thecoloursofthailand.com  

Lue myös