d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kauppahalli Turun sydämessä tarjoaa tunnelmaa ja hyvää ruokaa

– Kyseessä on maamme toiseksi vanhin kauppahalli, joka on avattu jo vuonna 1896. On selvä, että tämän ikäistä rakennusta on jouduttu korjaamaan jo useaan otteeseen, toteaa hallin isäntä Harri Malkki

– Korjauksissa on kuitenkin keskitytty lähinnä tekniikkaan, joka ei aina näy asiakkaan silmään. Pinnat ja julkisivu on pyritty pitämään niin samanlaisena kuin mahdollista, siihenhän meitä velvoittavat myös Museoviraston säännökset.

– Tiiliseiniemme sisällä tarjoamme kokonaiselämyksen, jossa turkulainen tunnelma yhdistyy monipuoliseen ruokavalikoimaan. Tarjontaamme kuuluu lihaa, kalaa, kasviksia, juustoja ja leipomotuotteita laidasta laitaan. Tuotteet voit joko ostaa mukaan omaa ruoanlaittoasi varten, tai halutessasi voit myös pysähtyä valmiiseen pöytään johonkin monista kahvila-ravintoloistamme.

Ruoka-annos reppuun ja Aurajoen rantaan

– Laadusta emme tingi – esimerkiksi hallista löytyy 4 rôtisseurs-kilpimyymälää, kertoo Malkki. 

– Myös pizzeriamme Pizzeria 450°C on rankattu jo kahtena vuonna peräkkäin 50 parhaan eurooppalaisen pizzerian joukkoon. Tarjoamme tuttujen makujen lisäksi eksoottisia vaihtoehtoja, esimerkkinä tästä olkoon palestiinalaisia aterioita tarjoava Sharqi. Suomen oloissa ei kaikkein tavanomaisin löytö!

Malkki mainitsee erikseen myös suklaakauppa Joy4foodin, jossa suklaan valmistusta voi seurata omin silmin.

– Toki hallissa on ruoan lisäksi tarjolla paljon muutakin, esimerkiksi legendaarisesta Turku-kaupasta voit ostaa uniikkeja tuotteita matkamuistoksi – vaikkapa pullollisen Aurajoen vettä!, jatkaa Malkki.

Parhaan Turku-elämyksen matkailija saa nappaamalla annoksen mukaan ja nauttimalla sen läheisen Aurajoen rannassa.

Tiiliseinien sisällä on tarjolla kokonaiselämys, jossa turkulainen tunnelma yhdistyy monipuoliseen ruokavalikoimaan.

Useista remonteistaan huolimatta halli kaipaa perusteellisempaa korjausta, ja sellainen alkaakin jo vuonna 2025. 

– Kannattaa siis tulla tutustumaan halliin ennen sitä, toteaa Malkki. 

Turussa on kesällä paljon muutakin katsottavaa: esimerkiksi uusittu Kauppatori on avattu, ja monet kaupunkitapahtumat tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

www.kauppahalli.fi

Lue myös