Siirry pääsisältöön

Haikon Kartanon pikkujouluissa irtaudut arjesta

Porvoon helmessä, Haikon Kartanossa juhlitaan pikkujouluja jokaiseen makuun. Tarjolla on niin armotonta biletystä, fiiniä tanssiaistunnelmaa kuin ainutlaatuista skottimeininkiäkin.

Haikossa juhlitaan pikkujouluja koko alkutalven. Marraskuun kahtena viimeisenä perjantaina sekä itsenäisyyspäivän aattona Villa Haikossa nostetaan korkkarit kattoon, kun bilebändi Sugarshakers saapuu kohottamaan tunnelmaa. Tanssimisen lomassa voi nautiskella maittavasta buffetpöydästä. Jos biletys ei innosta, on Haikossa tänä vuonna tarjolla myös tyylikkäämpää menoa itsenäisyyspäiväviikonloppuna.

– Järjestämme ensimmäistä kertaa Dance & Dinner -illan, jossa syödään hienosti pöytään tarjoiltua ruokaa ja sen jälkeen laitetaan jalalla koreasti tanssiorkesterin tahtiin Kartanon Keltaisessa Salongissa, ravintolatoimenjohtaja Riitta Vesterinen kertoo.

Pikkujouluja ei ole pakko järjestää joulukiireen keskellä. Tammikuussa Haikossa juhlitaan Keski-Euroopassa hyvin suosittua, Suomessa ainokaista Burns Night -juhlaa. Perinteisessä skotlantilaisessa illassa ohjelma painottuu hyvään ruokaan, viskiin, runouteen ja säkkipillimusiikkiin. Tapahtuma juonnetaan englanniksi.

– Haikossa on juhlat jokaiselle. Parasta on, että meiltä on vain puolen tunnin matka pääkaupunkiseudulle, mutta olemme silti riittävän kaukana, ettei kukaan karkaa juhlimaan kaupunkiin. Haikossa ollaan oikeasti yhdessä.

Kartanon juhlallisuudet ja hyvä ruoka eivät lopu pikkujoulusesonkiin – joulupyhinä tarjolla on suosittu joululounas, joka vapauttaa joulustressistä.

www.haikko.fi 

Teksti: Elina Viitanen

Lue myös