Siirry pääsisältöön

Kuopio on vuoden 2020 gastronominen alue – eikä syyttä

Kuopiosta löytyy valtavasti paikallista ruokaa suosivia ravintoloita ja vaihtoehtoja vaativammallekin herkkusuulle. Alueen alkutuottajat valmistavat laadukkaita tuotteita, joista ravintolat jalostavat herkullisia makuelämyksiä.

Kuopion alue sai viime syksynä eurooppalaisen alueen gastronomisen tunnustuksen (European Region Gastronomy) vuodelle 2020. Tunnustus on ainutlaatuinen. – Sitä voi verrata kulttuuripääkaupunki -titteliin. Juhlavuoden 2020 valmistelut on jo aloitettu, ja se tulee näkymään alueella vastuullisesti toteutettuina, ruuan ympärille kietoutuvina tapahtumina ja uutena liiketoimintana ProAgria Pohjois-Savon tuottaja-tiedottaja Jarkko Kääriäinen kertoo.

Paikallista SATOA pääsee nauttimaan kesäfestareilla

Kuopion alue on tunnustuksen myöntäneen raadin mukaan sitoutunut erinomaisella tasolla alueen kestävän kehityksen ja monipuoliseen ruoantuotantoon kehittämiseen. Laadukkaat lähiraaka-aineet maistuvatkin ravintoloiden ruokalistoilla ja eritoten kesän SATOA-ruokafestivaaleilla.

-Kesäkuun SATOA goes WILD keskittyy villiruokaan. Tapahtumassa kierretään 10 ravintolapistettä, joissa on tarjolla paikallisia villiruoka-annoksia. Festaripassilla pääsee ilmaiseksi myös kulttuuritapahtumiin. Elokuun SATOA-ruokafestivaali on puolestaan katuruokatapahtuma, jossa voi maistella pohjoissavolaisista raaka-aineista valmistettuja pikkuannoksia, Kääriäinen kertoo.   

SATOA goes WILD 2018 15.-16.6.2018

SATOA Kuopio Food Festival 24.-25.8.2018

www.satoa.fi

www.tastesavo.fi

Teksti: Mia Heiskanen

Lue myös