Siirry pääsisältöön

Toptasten testissä: Hotel & Spa Resort Järvisydän

Hotel & Spa Resort Järvisydän pokkailee vuosi toisensa jälkeen palkintoja Toptasten lukijaäänestyksessä, kun kysytään missä on Suomen paras kylpylä, mistä saa Suomen parasta aamiaista, mikä on Suomen paras hotelli?

Toptaste-delegaatio päätti siis lähteä tutustumaan paremmin Järvisydämen tarjontaan.

Huoneluokat ja -tyypit

Järvisydämestä löytyy majoitusvaihtoehtoa ihan jokaiseen makuun, ihan perus standard-huoneista hotellirakennuksessa omiin Metsähuviloihin. Meillä on kokemusta Maisemasviitistä ja Panoraamasviitistä, jotka esittelen seuraavaksi hieman lähemmin.

Maisemasviitti

Kahden hengen Maisemasviiteissä on parisänky, takka, oleskelutila, jossa pieni keittiö sekä kylpyhuone/wc. Maisemasviittien lämmössä, isoista lämmitetyistä maisemaikkunoista on ihana fiilistellä maisemia. Vuoden pimein aika ennen joulua, ensilumen sataminen, ukonilma, täysikuu, tähtitaivas pakkasyönä, revontulet tai kesäinen yötön yö – kaiken voit täällä kokea riippuen vuodenajasta. Maisemaikkunoissa on verhot, joten ei tarvitse huolestua, että yötön yö tarkoittaisi myös unetonta yötä. Huoneessa säädettävä ilmalämpöpumppu lämmitykseen sekä viilennykseen, joten sopiva lämpötila on myös taattu. Maisemasviiteistä löytyy lemmikkihuoneita – mikä oli meille hyvä kun toisella kerralla meillä oli koirat mukana.

Panoraamasviitti

Panorama Sviitit ulkoporealtaalla ja saunalla sijaitsevat rauhallisella sijainnilla Palaneen vuoren päällä. Oleskeluhuone on varustettu parisängyllä, isoilla maisemaikkunoilla ja minikeittiöllä. Täydellisen pariskuntaloman kruunaa sisäsauna ja ulkoporeallas terassilla. Porealtaat ovat lämmitettyjä ja käytössä ympäri vuoden. Panorama sviiteistä aukeaa luontomaisema, mutta suurissa maisemaikkunoissa on verhot. Panorama kylä sijaitsee luontoreittien varrella n. 0,5 km päässä päärakennuksesta. Panoraamasviiteissä ei saa majoittua lemmikin kanssa.

Tämä huonetyyppi on täydellinen, kun haluat omaa rauhaa esimerkiksi rakkaasi kanssa. Omasta saunasta on ihana pulahtaa porealtaaseen, ja oma pikku keittiö mahdollistaa rauhallisen oleskelun, eikä ole täysin riippuvainen ravintolasta tai hotellirakennuksesta.

Suomen paras kylpylä

Järvisydämen kylpylä on äänestetty vuosi toisensa jälkeen Suomen parhaimmaksi, ja kovina kylpijöinä voimme vaan todeta, että ansaitusti! Järvisydämessä ollaan mietitty kylpylää asiakkaan näkökulmasta – ja esimerkiksi romanttista pariskuntalomaa viettäviä ollaan huomioitu sallimalla lapsia kylpylään ainoastaan päiväsaikaan. Tämä luo sellainen aikuiseen makuun sopivan tunnelman, ja kylpylä hehkuu seesteisyyttä ja rauhaa. Järvisydän nähdään enemmänkin pariskuntapaikkana, ja sinne harvemmin eksyy kovaäänistä biletysporukkaa, joka pilaisi rentoa tunnelmaa. Kylpylästä löytyy kaikki tarvittava – useita saunoja, baari- ja virkistäytymisalue, suolahuone, hiljainen huone, avanto talvella ja järviuintimahdollisuus kesällä. Ja katsokaa, miten kaunis tämä kylpylä on!

Kävimme myös testaamassa hoitopalveluja, ja minä kävin elämäni ensimmäisessä Pulikkahieronnassa! Pulikkahieronta on savolaiseen kansanperinteeseen pohjautuva lihaksia tehokkaasti rentouttava hieronta, joka tehdään lämmitetyllä ja öljytyllä pulikalla sivelevin ja pumppaavin liikkein. Pulikkahieronta rentouttaa lihaksia, sekä lihaskalvoja ja sillä on pitkäkestoinen stressiä poistava vaikutus. Pulikkahieronta maksaa (kokohieronta, 60 min) 116 € / 136 €.

Aktiivi- vai hemmotteluloma, vaiko molemmat?

Me olemme tosiaan saaneet iloksemme käydä muutamaan otteeseen Järvisydämessä, ja olemme kokeneet sekä aktiivi- että hemmotteluloman. No mikä näiden ero on, vai onko eroa lainkaan? Käytännössä molemmissa lomissa sisältyy majoitus ja jokin aktiviteetti – jossa hemmottelulomassa se aktiviteetti on vain kylpylässä lilluminen. Aika kivaa sekin.

Meidän suositus, on viettää pari yötä Järvisydämessä, jotta pääset kokemaan mahdollisimman paljon. Aika luonnollisesti loppuu kesken, koska aktiviteetteja on paljon tarjolla – mutta sehän vaan avaa mahdollisuuden uudelle vierailulle!

Eri vaihtoehtoja Järvisydämessä olemiseen löytyy heidän saitiltaan, kun katsoo ”lomapaketit”-kohtaa. Siellä on esimerkiksi aktiviteettilomaa tarjolla. Aktiivilomalla voi valita kauden mukaisesti oman, itselleen sopivan aktiviteetin. Se voi olla joogatunti, risteily kansallispuistoon, retkiluistelua, tai vuokravälineet 2h (mm. eFatBike, retkiluisteluvälineet, SUP, kajakki, lumikengät). Aktiviteetiksi voi myös valita ruoan tai juoman – tarjolla on nimittäin esimerkiksi Kalastajan lounas tai Valamon viinitasting!

Valamon viinitasting

Valamon viinitastingissa pääsee maistelemaan herkullisia kotimaisia viinejä ja juustoja. Ehdoton lemppari Järvisydämen aktiviteeteista! Ja viinitasting järjestetään ihanan tunnelmallisessa salissa takkatuleineen. Ehdoton suositus Toptasten tiimiltä tälle!

eFatbike

Oih, tämä oli superkiva kokemus. Et tarvitse kokemusta Fat Bikeista – meilläkään ei ollut. Ja lisäksi, kun nämä olivat sähkö-fatbikeja, niin ei tarvitse olla myöskään huippukuntoinen! Safaritalolta varusteita hakiessa saa mukaansa kartan ja opastuksen – ja valittavana on sekä helppoja että hieman haastavampia reittejä. Safaritalolta voi myös ostaa mukaansa nuotio-eväät, eli makkarat, mehut ja tulen sytytystä varten välineet. Oli todella kiva kokemus kaiken kaikkiaan – tämäkin saa ehdottomasti suosituksen meiltä!

Ravintola Piikatyttö

No sitten päästäänkin tärkeään asiaan – nimittäin ravintolatarjontaan. Koska Järvisydän sijaitsee aika syrjässä, on ravintolan taso hyvin tärkeä. Tässäkin he ovat onnistuneet. Ensinnäkin – aamupala yltää jokaisessa äänestyksessä sekä myös meidän mielestä Suomen parhaimpiin. Tarjolla on laajasti kaikkea, ja juuri sopivasti. Paikallisia herkkuja, sekä kestosuosikkeja kuten pekonia ja munakokkelia. Mitään ei jää tästä aamupalapöydästä puuttumaan!

Myös lounas sekä buffet-illallinen tarjoillaan Piikatytön salissa. Lounas oli oikein maittava, ja ajoi asiansa eFatbike-seikkailun jälkeen.

Illallisen voi nauttia joko Piikatytön salissa, tai Wiinikellarissa. Illallisen raaka-aineet ovat laadukkaita ja viinit hinta-laatusuhteeltaan hyviä.

Tässä olisi nyt tämän kertainen hotellitestauksemme, ja tutusti tähän loppuun tulee toimituksen arvio, joka on: ehdottomasti käymisen arvoinen! Rakastimme joka hetkeä, joka kerta. Ja en malta odottaa, että pääsen takaisin. Palvelun taso on huippua, ja rakentamisen yksityiskohdat hivelee silmää. Majoittumisen sisältö ravitsee mieltä, sekä kehoa. Tämä on täydellinen paikka rentoutua ja viettää sitä yhteistä aikaa rakkaansa kanssa. Vahva Toptaste suositus – ja TopHotels-leiman tämä hotelli saa heittämällä.

Kuvat Elina Engberg

Tekstin on kirjoittanut Toptaste-Titti

Lue myös: KYLPYLÄHOTELLI JÄRVISYDÄMEN KOTAHOTELLIN LASIKATTOISESSA HUONEESSA PEITTONA ON TAIVAS

Lue myös: Suomen paras kylpylä

Lue myös