Siirry pääsisältöön

Italian maut kielellä kävellen kylästä kylään

Oletko haaveillut tutustuvasi Italian muhkeaan ruoka- ja viinimaailmaan paikan päällä, paikallistuntemusta omaavan oppaan avustuksella? Entä oletko ajatellut jollain matkallasi ottaa kaiken irti Italian vihreästä luonnosta, kumpuilevista kukkuloista ja sympaattisista pikku kylistä?

Matkapoikien makuvaellukset vievät osallistujansa kohteisiin ja kyliin, jonne tavanomaisilla seuramatkoilla ei pääse.  

– Etenemme leppoisaa vauhtia kävellen kylästä kylään, pysähdellen mielenkiintoisissa kohteissa maistelemaan paikallisia tuotteita ja viinejä, kertoo Matkapoikien tuotepäällikkö Jukka Jokinen. 8-10 kilometrin mittaiset päivämatkat on jaettu kahteen eri jaksoon, joiden välillä nautitaan maistuva lounas joko paikallisella maatilalla tai pittoreskissa ravintolassa.

Keväällä 2023 Matkapojat tarjoaa makuvaelluksia Piemonten seudulle sekä Toscanaan. 

– Helppokulkuisilla reiteillämme et tarvitse huippukuntoa tai mittavaa vaelluskokemusta, vakuuttaa Jokinen. Yöt vietämme reittien varrella tai lähellä sijaitsevassa, huolella valitussa hotellissa, joka tukee matkan teemaa tarjoamalla parhaita paikallisia ateriakokonaisuuksia niin illallisilla kuin aamiaisillakin.

Jokinen korostaa, että mukana on aina myös suomenkielinen, vuosia alueilla asunut, paikallistuntemusta omaava opas, jolla on vahvat taustatiedot alueen ruokaperinteestä ja kulttuurista.

”Helppokulkuisilla reiteillämme et tarvitse huippukuntoa tai mittavaa vaelluskokemusta.”

Vankkaa osaamista, luotettavaa palvelua

Matkapojat on kokenut matkanjärjestäjä, jonka luotettavuudesta kertoo pitkä toimintaikä. Kiertomatkan järjestämiseen liittyy monia yhteen sovitettavia yksityiskohtia, mutta varatessasi valmiiksi mietityn ruokavaelluksen pääset vähemmällä ja voit kävellä suoraan valmiiseen pöytään. Vastuullisena yrityksenä olemme tehneet kaikki valinnat matkustajan parasta ajatellen.

Ruokavaellukset toteutetaan keväällä ja syksyllä, jolloin Välimeren seudun kuumat säät eivät enää haittaa matkantekoa. Kehitteillä on myös samankaltaiset kokonaisuudet Amalfin rannikolle ja Gardan seudulle. 

Teksti: Kaisa Mäntyranta

www.matkapojat.fi

Lue myös