Siirry pääsisältöön

Parhaat ravintolat, baarit ja kahvilat Riiassa

Teimme parikin reissua kesän aikana Riikaan. Ensimmäisellä kerralla olimme ainoastaan yhden päivän ja palasimme takaisin Suomen mantereelle samana iltana Tallink Silja Serenadella. Toisen kerran viihdyttiin jo useamman yön, ja koimme sillä reissulla liudan todella upeita paikkoja, joista paljastamme tässä teille muutaman.

Lisäksi esittelemme teille pari huikeeta, paikallisten suosiossa olevaa aluetta nimeltään Tallinas ja Piens.

Vanhan kaupungin helmet

Vanhassa kaupungissa voisi kuljeskella tuntikaudet. Kiireetön tunnelma, edulliset hinnat, ihanat pienet kujat – kaikki mitä kaipaat päivän reissulta Riikaan. Eli jos et ole käynyt Riiassa aiemmin, ja olet päivä Riiassa-risteilyllä, niin suosittelen pyhittämään koko päivän vanhalle kaupungille. Tässä muutama kahvila ja ravintola vanhassa kaupungissa.

The most romantic café in Riga ”Parunāsim kafe’teeka”

Osoite: Mazā Pils iela 4

Laita tämä sinun tärppilistallesi! Tämä on aivan upea, tunnelmallinen kahvila kahdessa kerroksessa, vanhassa 1500-luvun talossa! Erikoista tässä kahvilassa on myös sen kolme eri sisäänkäyntiä – joten älä ihmettele jos tuntuu siltä, että tämä kahvila löytyy joka nurkasta.

The most romantic cafén sisäpiha

Aukioloajat

  • Maanantai-keskiviikko 11-22
  • Torstai-lauantai 11-23
  • Sunnuntai 11-21

Ms & Mr Beer

”Three Brothers” nähtävyyden vieressä, Mazā Miesnieku iela 1 – 1

Maistuisiko paikallinen olut? Täällä pääset maistelemaan viittä eri paikallista hanaolutta yhteensä 10 eurolla. Heidän olutlistansa oli varmaan metrin pituinen! Laajan oluttarjoaman lisäksi heillä oli todella hieno sisustus – jossa kaikki sisustuselementit oli jollain tavalla kierrätettyjä. Paikan tunnelma ansaitsi täyden kympin!

Alakerran sisustus oli tehty isolla pieteetillä, ja tarvikkeina oli käytetty kaikkea vanhaa mitä varastosta löytyi.

Illalla kävimme vielä istuskelemassa ihanalla, tunnelmallisella ravintolan terassilla.

Aukioloajat:

  • Maanantai-keskiviikko 12-23
  • Torstai 12-23
  • Lauantai 12-01
  • Sunnuntai 12-21

Kolonāde

Osoite: Brīvības bulvāris 26

Täydellinen sijainti Vapaudenpatsaan kupeessa, Riian keskustassa. Hienostunut ja vuodenaikoja noudattavasti värikäs herkkusuiden ruokalista, runsas laatuviinitarjonta ja nykyaikainen latvialainen sisustus.

Täällä saat nauttia ensiluokkaisen ruoan lisäksi upeasta näkymästä joelle tai puistoon.

Aukioloajat:

  • Maanantai – Lauantai12:00 – 24:00
  • Sunnuntai11:00 – 24:00

Gutenbergs Terase Restaurant

Osoite: Doma Laukums 1

Hotelli Gutenbergin ylimmässä kerroksessa sijaitseva ravintolan näkymät ovat todellakin vähintään sen yhden lounaskäynnin arvoisia. Ja se ruoka! Aivan fantastista. Nopealla laskennalla ikkunoista näki ainakin seitsemän kirkkoa ja tietenkin jokinäkymä aukesi yhteen suuntaan. Tämän haluat ehdottomasti kokea reissullasi.

Ravintola ”Gutenbergs terase” sijaitsee pienellä mukulakivikaupungilla Mūku-kadulla, botique-hotellin ”Gutenbergs” 5. kerroksessa. Solimu-perhe on hoitanut historiallista rakennusta melkein 30 vuotta, mutta rakennuksen katolla sijaitseva ravintola on toiminut yli 15 vuotta ja vuonna 2016 toteutetun jälleenrakennuksen jälkeen olemme Riiassa ainoat, jotka nauttivat vanhanaikaisten tornien taikuudesta lasitetussa ravintolassa ympäri vuoden. Talvikaudella on takkahalli, johon mahtuu 40 paikkaa, ja kesällä tarjoamme vieraillemme 80-90 paikkaa. Meillä kausi alkaa ensimmäisistä auringonsäteistä ja jatkuu ensimmäiseen lumen saakka. Tämän takaavat terassin varrella olevat lasiseinät, sekä liukukatto että takan lisäksi asennetut lämmittimet. Ravintola voi olla ylpeä saavutuksista, kuten Wine Spectator Award of Excellence 2019, Baltic Wine list palkinnot 2020 ja pääsy Latvian 30 parhaan ravintolan joukkoon, saaden kunniallisen 18. sijan. Energinen kokki Ingus Felmanis tarjoaa erinomaisia ​​grilliruokia, ja ystävällinen henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi vieraanvaraisesti ja hymyillen. Olet tervetullut nauttimaan gastronomiamatkasta, ei vain miellyttämään makuhermoja, vaan myös nauttimaan kaikista ihmisen aisteista!

Aukioloajat: Päivittäin 13-23

B Bārs Restorāns

Osoite: Doma laukums 2

Tämä vanhassa kaupungissa sijaitseva baari/ravintola/yökerho on tämän hetken kuumin paikka paikallisten 35+ ikäisten joukossa. Tämä päiväsaikaan ravintolana ja tasokkaana baarina toimiva paikka muuntuu illan edetessä ja dj:n siivittämänä vanhan kaupungin parhaimmaksi tanssilattiaksi. Baarin erikoisuuksiin kuuluu balsamidrinkit. Rigan balsami on pakko kokea Riian matkalla, vaikka se ei välttämättä ole jokaisen makuun. Täällä voit nauttia drinkistä, jossa ainesosana käytetään balsamia (joka on hieman Fernetin makuinen), ja drinkki on mitä maukkain!

Aukioloajat:

  • Maanantai-torstai 11-24
  • Perjantai 11-03
  • Lauantai 12-03
  • Sunnuntai 12-24

Hotel Kempinski ja Stage 22

Osoite: Aspazijas bulvāris 22

Huoh, Hotel Kempinski, niin upea paikka. Tämän viiden tähden hotellin terassilla avautuu niin huikeat näkymät, että henki meinaa salpaantua. Terassilla voi lämpimänä kesä-iltana myös nauttia illallisen, joka on suomalaisen lompakkoon keskihintainen! Eli luksusta pikkurahalla. Sisätila huokuu baltialaista skandinaavisuutta – tyylikkäitä, selkeitä linjoja mahtipontisine yksityiskohtineen.

Aukioloajat:

  • Tiistai-lauantai 12-22

3 pavāru restorāns

Osoite: Jēkaba kazarmas, Torņa iela 4

Toptasten suosikki Riiassa! Tarjolla on isoon nälkään maistelumenua, tai vaihtoehtoisesti lyhyt mutta fantastinen a la carte menu. Paikan tunnelma on upean välitön, ja suosittelemme syömään baaritiskillä, niin pääsee seuraamaan myös kokkien työskentelyä. Pöytävaraus on suositeltu!

Aukioloajat:

  • Joka päivä 12-24

Aukioloajat:

  • Tiistai-lauantai 12-22

Riian keskusta ”Uusi kaupunki”

Riiassa on paljon muutakin kuin vanha kaupunki! Kun vanha kaupunki on koluttu, niin suosittelemme tutustumaan myös uuteen kaupunkiin, joka on täynnä vaikuttavia jugend-rakennuksia. Jos matkalla hiukoo tai tulee nälkä, niin tässä pari Toptaste vinkkiä teille.

Cafe Rasols

Osoite: Strēlnieku iela 9

Tämä venäläishenkinen ravintola sijaitsee Riian keskustassa ja on vierailun arvoinen jos satut tänne suuntaan. Art Deco-sisustus on vaikuttava, ja kaikkiin yksityiskohtiin uppoutuisi helposti pidemmänkin tovin.

Aukioloajat:

Joka päivä 10-22

The Flying Frog Café-restaurant

Osoite: Elizabetes iela 31A

Täällä voit syödä järkevän hintaista ruokaa isoine annoksineen. Ravintolasta löytyy ison terassin lisäksi myös iso kellarityyppinen sisätila, joka on todella tunnelmallinen!

Aukioloajat:

Joka päivä 11-00

Alķīmiķis panimo

Oluen ystäville löytyy myös uudesta kaupungista helmi, nimittäin panimo nimeltään Alkimikis. Täällä pääset maistelemaan paikallista olutta parhaimmillaan. Riika on olutdiggarin mekka, ja tänne kannattaa myös suunnata olutmatkan merkeissä. Juttelimme oppaan kanssa, joka on suunnitellut tekevänsä suomalaisille opastettuja olutkierroksia, jossa käydään eri panimoissa maistelemassa ja tututstumassa panimon toimintaan. Pitääkin lisätä olutmatkailu meidän juttusarjalistallemme!

Alchemiksen pääpanija on alunperin amerikkalainen arkkitehti, joka muutti vaimonsa mukana Latviaan ja päätti samassa vaihtaa alaa.

Kafejnīca ”Piens” ja Piensin alue

Piensin alue on pienen ajomatkan päässä vanhasta kaupungista, mutta sinne pääsee kätevästi taksilla. Boltilla tai Taxifylla paikalle hurahtaa vanhasta kaupungista noin viidellä eurolla. Satuimme sateiseen päivään, joten terassi oli tyhjä mutta oppaan mukaan paikka vilisee ihmisiä aurinkoisena päivänä.

Piensin alue on saanut nimensä alueen ensimmäisestä ravintolasta, jonka nimi on Kadegans Piens. Kyselin henkilökunnalta minkälaista porukkaa ravintola vetää, niin sain vastaukseksi että ihan kaikenlaista. Löytyy taiteilijasielua ja tavallista tallaajaa, kulinaristia ja perus-turistia. Paikan kävijöitä kuulemma yhdistää rento ja iloinen olemus. Ja kyllä vain, paikka huokui rentoa ilmapiiriä!

Alakerrasta löytyy myös panimo, jossa voi maistella taas kerran huikeita paikallisia oluita.

Aukioloajat:

  • tiistai-lauantai 12-24
  • sunnuntai suljettu
  • maanantai 12-16

Tallinas ielas kvartāls

Osoite: Miera iela 34

Paikan nimi on siis Tallinnan katukortteli, vaikka sijaitsemme Riiassa! Alue on muodostunut Tallinnan kadun viereen, ja tästä saanut nimensä. Tänne ajaa satamasta noin 10 min ja Boltilla tai Taxifylla pulitat matkasta noin 5 euroa. Taas kerran, jos vanha kaupunki on nähty – suuntaa tänne! Tämä paikka on aivan fantastinen katuruoka-mekka päivisin ja illalla täällä käynnistyy aamuun saakka kestävät bileet, jossa house soi. Vanhoissa varastorakennuksissa sijaitsevat baarit ovat aivan upeasti sisustettuja taas kerran kierrätetyillä tavaroilla. Ruokatarjonta oli todella laaja, ja isossa rakennuksessa löytyi kymmenkunta katuruoka-kojua. Tämä paikka oli ehdottomasti tämän reissun löytö!

Aukioloajat

  • virallisesti joka päivä 10-22, mutta epävirallisesti juhlat jatkuvat aamuun saakka (covid-19 tilanteen vallitessa juhlat loppuvat puoleen yöhön mennessä)

Tässä oli tämän kertainen kattauksemme, olkaapa hyvät! Ensi kerralla esittelemme teille hotelleja ja nähtävyyksiä – stay tuned!

Ja suurkiitos meidän oppaalle, Arnis Pooksille! Aarnilta voitte varata suomenkielisiä kierroksia Riian matkalle.

 Yhteystiedot: +371 2922 0090, arnis@riga.fi

Suomenkielinen oppaamme Arnis Pooks

Oletko matkustamassa Riiaan?

Kuvat: Elina Engberg & Titti Myhrberg

Teksti: Titti Myhrberg

Lue myös