d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomenlinna – elämyksiä, makuja ja saaristoluonnon kauneutta

Seikkailu alkaa jo lautan tai vesibussin kyytiin hypätessä, ja lyhyellä merimatkalla ihaillaan saaristomaisemia. Perillä odottava Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, jossa pääsee aistimaan niin historian havinaa kuin luonnon rauhaa.

– Suomenlinna on monipuolinen kohde, jossa voi myös yöpyä. Täältä löytyy viihtyisä pieni hostelli ja tunnelmallinen huoneisto, Villa Silo. Palvelujakin on kattavasti, sillä täällä asuu pysyvästi 800 asukasta, kertoo Suomenlinnan matkailuasiantuntija Milla Öystilä.

Ruoka on tärkeä osa irtiottoa. Suomenlinnasta löytyy 13 ravintolaa ja kahvilaa terasseineen ja tarjonta on monipuolista. Täältä saa pieteetillä valmistettuja lähiruoka-annoksia, kevyttä bistroruokaa, pastaa, pizzaa ja tuoreita leivonnaisia.

Lelumuseo ja Cafe Samovarbar. Kuvat: Anna Huovinen.

– Cafe Bar Valimo sijaitsee aivan veden äärellä ja tarjoaa maukasta savulohisoppaa, ja Bastion Bistron terassilta on näköalat Helsingin keskustaan. Cafe Samovarbarin tiski notkuu itsetehtyjä herkkuja kahvin tai teen kanssa maisteltavaksi. Oluen ystävät ilahtuvat Suomenlinnan panimon erikoiseristä.

Elämyksiäkin riittää: lapsiperheille seikkailukierroksia historiallisine hahmoineen, purjehdus 1700-luvun tykkisluuppi Dianalla ja kuusi museota, muun muassa Lelumuseo ja sukellusvene Vesikko. Taidekäsityöläisten kesäkaupassa pääsee tutustumaan Suomenlinnan taiteilijoiden tuotantoon. Täältä löytyy tutkittavaa ja koettavaa jokaiselle. 

www.suomenlinna.fi

Lue myös