Siirry pääsisältöön

Neljä helmeä kotimaanmatkaajan löydettäväksi

Heinolan Heila | Lähiruokatori täynnä herkullisia aarteita

Heinolan Heila on lähiruokatori ja ravintola, josta löytyy monipuoliset valikoimat pientuottajien korkealaatuista ja puhtaasti tuotettua ruokaa. 

Heila sai alkunsa halusta tuoda lähiruokaa lähemmäs kuluttajaa. Heilasta löytyy herkkuja joka tilanteeseen kolmeltasadalta pientuottajalta ja ravintola palvelee ilolla arjessa sekä tärkeimmissä hetkissäsi. 

-Meillä on ilo tuoda tutuksi nämä maaseudun laajat herkut; pienten kylämyllyjen jauhot, kotijuustoloiden maitotuotteet, puhtaiden maiden marjat sekä peltojen ja vainioiden maalaisherkut. Vihannesmaalta saat lähitilojen raikkaat kasvikset ja juurekset aina tuoreena. Meillä sinua palvelee iloinen ja osaava henkilökunta.

– Heilan vaihtuvalla ruokalistalla tarjoillaan suomalaisia makua ja lähiruokaa sesonkiajattelua mukaillen. Annosten suunnittelussa hyödynnetään lähiruokatorin tarjontaa. Juomasuositukset jatkavat saumattomasti lähituotantoa kunnioittavalla linjalla – Pihamaan palkitut viinit ja iloluontoiset pienpanimotuotteet saavat pirskahtelevien ja puhuttelevien juomiensa makuaineet suoraan omalta viini- ja puutarhatilalta Kalkkisista. 

Työmiehentie 35, 18200 Heinola

Ranskalainen kyläkauppa | Ranskan vuoriston herkkuja

Ranskalainen kyläkauppa on täynnä elämyksiä. Kyläkaupasta löydät ranskalaista muotia, sisustustavaroita sekä elintarvikkeita.

Ranskalainen Kyläkauppa syntyi, kun Stéphane Maytraud muutti Suomeen rakkauden perässä ja halusi tarjoilla paikallisille Ranskan vuoriston herkkuja. Hänellä oli ollut Ranskan vuoristossa oma kyläkauppa, jonka Stéphane halusi siirtää sellaisenaan Suomeen. Jo alussa kyläkauppa otti myyntiin myös vaatteita, koruja, kenkiä ja sisustustavaroita, sillä vuoristossakin kyläkaupat myyvät kaikille kaikkea. 

-Keittiömme valmistaa Ranskan vuoriston kotiruokaa. Pääpaino on Alppien ruoassa, mutta monesti vaikutteita otetaan myös Pyreneiden vuoristosta. Hyvä ruoka kaipaa oikeanlaisen juoman ja siksi autammekin asiakkaitamme valitsemaan sopivan juoman. 

Valikoimasta löytyy muun muassa ranskalaisia viinejä ja siidereitä. Jos listalla ei näy sopivaa juomaa, niin kannattaa kysyä löytyisikö sellaista kyläkaupan viinikellarista.

Shampanja fondue on erikoisuus, jota saa vain Ranskalaiselta kyläkaupalta. Kun mukaan lisätään leikkelelautanen, niin vietät helposti koko illan hyvän ruoan, viinin ja ystävien kanssa.

Vesijärventie 1, 17200 Vääksy

Ranta-Aitta | Porvoon jokivarren helmi

Ravintola Ranta-Aitta on idyylinen ravintola Porvoon jokivarressa. Ranta-Aitta tarjoilee asiakkailleen tuoreimmat uudet maut ja ainutlaatuiset ruokayhdistelmät. 

Ranta-Aitan keittiömestari ja omistaja Robert von Bell halusi tuoda Porvooseen jotain uuttaa, joka korostaa Porvoossa jo valmiiksi olevaa todella vahvaa ravintola ilmapiiriä. Ravintola on saanut nimensä upean punaisen rakennuksen mukaan, jossa Ranta-Aitta sijaitsee.  

-Oma osaamiseni on vahvasti sidoksissa asialaisessa ruuassa ja makumaailmassa, joka heijastuu myös tarjoiltavissa ruuissa.  

Robert von Bell suosittelee ehdottomasti maistamaan Ranta-Aittan mustekala-annosta, siika cevicheä, grillattuja ravunpyrstöjä sekä key lime pie:ta. 

Keittiömestarina hääräilevä Robert von Bell on monessa keitossa keitetty kokki. 

-Olen käynyt hakemassa vauhtia esimerkiksi Englannista ja monesta Helsingissä sijaitsevasta paikasta muun muassa Pastor, Gaijin. Haluan tarjota japanilaisia makuja käyttäen mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita.

Ranta-Aittassa on tarjolla myös laajavalikoima erilaisia juomia. Keittiömestari valitsee tarjoiltavat juomat tarkoin ja ottaa myyntiin vain juomia, joista hän itse pitää. Listalla on muun muassa Kimito Brewing, joka on ravintolan itse tekemä olut sekä Põhjala panimon oluita. Viinit ovat raikkaita ja tukevat ravintolan ruokafilosofiaa. 

Jokikatu 8, 06100 Porvoo

Pyynikin munkkikahvila | Rakkaudesta leivontaa ja munkkeja kohtaan

Pyynikin munkkikahvila on legendaarisista munkeistaan tunnettu perinteikäs ja tunnelmallinen paikka maailman suurimman soraharjun laella Pyynikillä.

Pyynikin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä jo yli 30 vuotta. Kahvilasta on myös mahdollista ostaa liput Pyynikin näkötorniin, jossa voi kirkkaana päivänä ihastella maisemia Tampereen molempien suurien järvien, Pyhäjärven sekä Näsijärven yli aina ympäristökuntiin asti. 

Kahvilan päätuote on salaisella reseptillä valmistettu munkki, jota täydentää paikallisen pienpaahtimon toimittama, juuri munkin makuun yhteensopivaksi kehitelty kahvi. 

Kahvila toimii yhteen hiileen puhaltaen, jossa jokaisella toimijalla on elintärkeä rooli. Kahvilan päällikkönä toimii tällä hetkellä Emma Leppänen, joka yhdessä omistajien Jaro Suosteen ja Maria Suosteen kanssa johdattaa kahvilan iloisten sekä kiireisten päivien läpi. Kahvilan arvot pohjautuvat yhdessä tekemiseen sekä toinen toistamme tukemiseen ja auttamiseen. Vain yhdessä voimme olla vahvempia kuin kukaan koskaan yksin voisi olla. 

Kahvilassa jokainen ihminen on tärkeä ja jokainen tekee työtään rakkaudesta leivontaan ja erityisesti rakkaudesta munkkikahvilaan. Munkkikahvilassa munkit leivotaan käsityönä, jokaisessa taikinassa on myös ripaus rakkautta.

Näkötornintie 20, Tampere

Lue myös