d-md-none
Siirry pääsisältöön

Löydä joulun maaginen ilmapiiri Puolassa

Gdańskin joulumarkkinat

Jos satut olemaan Gdańskissa joulukuussa, käy ehdottomasti joulumarkkinoilla. Keskustan Hiilitorilla, joka on osa Kuninkaantietä, tapaat puolalaisen joulupukin, voit pyörähtää pari kierrosta luistinradalla ja näet joulukuusia ympäri maailman. Osta pukinkonttiin läheisen Itämeren meripihkasta tehtyjä koruja tai osta muuta mukavaa muistoksi käynnistä satamakaupungissa.

Avoinna: 18.11–23.12.2022

www.visitgdansk.com/en

. . .

Krakovan joulumarkkinat

Krakovan vuotuinen joulutori järjestetään Vanhankaupungin torilla. Valkea lumi peittää maan, torilla on valtavia tammitynnyreitä täynnä lämmintä hehkuviiniä ja kauppiaita myymässä paksuja viipaleita paistettua oscypek-vuoristolaisjuustoa ja oscypekin silaamia leipiä. Joulutorilta saat myös matkamuistot ja joululahjat!

Avoinna: 25.11–1.1.2023

www.kiermasze.com.pl/

. . .

Poznańin joulumarkkinat

Poznańin joulumarkkinat kilpailee taas Euroopan parhaan joulutorin tittelistä! Markkinapaikkana on kaupungin keskustori, Vapaudenaukio. Betlehemiksi sanotulla joulutorilla järjestetään myös kansainvälinen jääveistoskilpailu 10.-12. joulukuuta. Veistokset jäävät paikalleen kunnes sulavat.

Avoinna: 18.11–27.12.2022

www.betlejempoznanskie.pl/en/

. . .

Varsovan joulumarkkinat

Varsovan joulumarkkinat pidetään Linnanaukiolla Kuninkaanlinnan edessä. Toisenkin joulutorin löydätkin helposti, sillä se on Tiede- ja kulttuuripalatsin juuressa! Varsovan torit ovat auki marraskuun lopusta aina tammikuun puoliväliin saakka. Tarjolla on käsintehtyjä puukoristeita, perinteistä elävää musiikkia, tansseja, luistelua, valtava valaistu joulukuusi ja paljon ruokaa. 

Joulukuussa koko Varsova valaistuu, sillä on kaupungin vuotuisen jouluvalofestivaalin aika. Valoteosten sarja alkaa Vanhankaupungintorilta ja jatkuu 20 kilometriä pitkin Kuninkaantietä Wilanówin kuninkaanlinnalle! Häikäisevää!

Avoinna: 26. 11–6.1.2023

www.warsawtour.pl/en/

. . .

Wrocławin joulumarkkinat

Wrocław ylpeilee yhdellä Puolan kauneimmista ja suurimmista joulutoreista; jouluhumu ulottuu läpi Suolatorin Vanhankaupungintorin kahdelle reunalle.

Vanhankaupungintori muuttuu satumaiseksi ja levittää juhlatunnelmaa kaupungin sydämessä. Joulupukin apulaiset löytävät täältä pakattavaa kääröihinsä. Lapset rakastavat torin Satumetsää ja sen jättimäisiä tonttuja.

Avoinna: 18.11–31.12.2022

www.visitwroclaw.eu/en

Lue myös