Siirry pääsisältöön

Lumoavan saarikohteen ravintolat palvelevat myös talviaikaan

Talviseen rentoutumiseen sopiva lumoava saari, jossa on kulttuuria ja historiaa sekä monipuolinen kattaus hyvää ruokaa ja juomaa. Juuri sellainen kohde, Suomenlinna, löytyy vain 15 minuutin merimatkan päästä Helsingistä.

Iloinen yllätys on monille se, että Suomenlinnan ravintolat ja kahvilat palvelevat myös talviaikaan. Lautta kulkee ympäri vuoden, ja viimeinen vuoro lähtee Suomenlinnasta Kauppatorille vasta pikkutunneilla.

Suomenlinna tarjoaa syys- ja talviaikaan mainion pakopaikan kaupungin vilskeestä ja valosaasteesta. Saari on kokonaisuudessaan harkiten valaistua kulttuuriympäristöä ja autoja on vähän. Kävijöillä on mahdollisuus ihailla rauhassa talvista tummaa tähtitaivasta ja vitivalkoista lunta.

Kävijät tulevat Suomenlinnaan kokonaiselämyksen vuoksi. Ensin ulkoillaan ainutlaatuisessa maisemassa, ja sen jälkeen pysähdytään nauttimaan vaikkapa lämpimästä keitosta tai juomasta ja leivonnaisista. Suomenlinnaan tullaan myös viettämään tunnelmallista iltaa pienemmällä tai isommalla seurueella.

Jokaisella ravintolalla oma tyylinsä ja tunnelmansa

Talvisesta postikorttimaisemasta löytyy niin ex-tempore-pistäytymiseen sopivia kahviloita ja ravintoloita kuin illallispaikkoja ja tilausravintoloita.

Makuelämyksiä voi nauttia 250 vuotta vanhassa rakennuksessa sijaitsevassa Ravintola Adlerfeltissä tai Bastion Bistrossa, joka tarjoaa bistroruokaa, kuten pizzaa ja burgereita.

Aivan lauttalaiturin vieressä Rantakasarmissa sijaitsee Suomenlinnan Panimo ravintoloineen. Historia on vahvasti läsnä, sillä teollinen panimotoiminta alkoi Suomessa juuri Suomenlinnassa.

Saaressa järjestetään monenlaisia vuodenkiertoon liittyviä tapahtumia. Kesällä ja tapahtumien aikana pitkälle syksyyn, pikkujoulukaudella sekä keväällä tapahtumissa palvelee vierassataman kahvila-ravintola Valimo, jonka valikoimista löytyy muun muassa keittoja, pastoja ja salaatteja.

Suomenlinna tarjoaa syys- ja talviaikaan mainion pakopaikan kaupungin vilskeestä ja valosaasteesta. 

Kahviloiden laaja kirjo

Erikoiskahveja, leivonnaisia ja lounasta löytyy lautta­rannan läheisyydessä sijaitsevista Café Silosta ja Rantakasarmin Viaporin Deli & Cafésta.

Leivonnaisilla ja muun muassa keitoilla hemmottelee myös linnoituksen pääreitin varren Café Vanille. Saaren ytimessä on avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä Suomenlinnakeskuksen kahvila.

Monille teen ystäville tuttu on vanhan puuhuvilan Café Samovarbar. Suomenlinna Lelumuseon yhteydessä olevassa kahvilassa on tarjolla paikan päällä leivottuja herkkuja, erikoiskahveja sekä laaja teevalikoima. Paikka on nostalgian ystäville toistuva käyntikohde joulun aikaan ja kesällä.

 Sotamuseon vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä päälaiturilta sijaitsee puolestaan Linna Bar. Se on kodikas paikallinen kuppila, jossa voi nauttia Suomenlinnan omia oluita ja pientä purtavaa. Linna Bar on tunnettu livemusiikistaan ja muista baaritapahtumista.

Saaren vuokratilat

Kokouksiin, juhliin ja muihin yksityistilaisuuksiin vuokrataan Suomenlinnan tunnetun ja perinteisen juhlapaikan, Upseerikerhon, tilojen lisäksi Suomenlinnan Panimon kabinettia ja salia sekä Bastion Bistron tiloja.

Bastion Bistrosta ja Upseerikerholla on varattavissa lisäksi sauna.

Asiakkaiden palaute kertoo, että Suomenlinnan ravintoloihin ollaan tyytyväisiä. My reputation -vertaisarviointilistauksessa Suomenlinnan ravintoloiden ruoka ja juoma saivat kiitettävän arvosanan, 9.3. Suomenlinna palkittiin tänä vuonna myös Helsinki Travel Award -palkinnolla. 

www.suomenlinna.fi

Teksti: Tiina Örn | Kuva: Suomenlinnan hoitokunta | Super Otus

Lue myös