Siirry pääsisältöön

Thaimaan vuoden 2022 MICHELIN-opas tuo uuden alueen MICHELININ tähtikartalle

MICHELIN-opas Bangkok, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket & Phang-Nga 2022 listaa Thaimaan 361 ravintolaa ja ruokapaikkaa. Listauksessa löytyy 26 uutta paikkaa Ayutthayassa, joka on entinen Thaimaan pääkaupunki (aiemmin tunnettu Siamina). Tänä päivänä Ayutthaya on UNESCO:n maailmanperintökohde ja samalla myös tunnettu ruokamatkailukohde kaikenikäisille. Ayutthayassa sekoittuu vanha glamouri ja uusi charmi.  

MICHELIN-oppaassa arvioidaan tarkoin ruoan valmistustapaa, makujen yhteensopivuutta, laatua, persoonallisuutta, raaka-aineiden laatua sekä yleisesti hinta-laatusuhdetta. Luokituksessa yksi tähti tarkoittaa, että ravintola on kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä. Kaksi tähteä kertoo, että ravintolan takia kannattaa tehdä kiertomatka ja kolmen tähden ravintola on jo itsessään matkan arvoinen. 

Thaimaan tämän vuoden Michelin-taivaalle mahtuu 6 kahden tähden ravintolaa ja 26 yhden tähden ravintolaa. Yksi näistä yhden tähden ravintoloista on saanut myös vihreän tähden. Vihreän MICHELIN-tähden ansaitsee, jos osoittaa erityistä kestävän kehityksen mallia kaikilla ravintolan toiminnan osa-alueilla. Ravintola toimii muun muassa ympäristöä kunnioittavasti, valitsee tarkoin vastuullisia toimittajia sekä suunnittelee ruokalistansa ympäristöä kunnioittaen. Tämän vihreän tähden on Thaimaassa ansainnut toistaiseksi ainoastaan Phuketissa sijaitseva ravintola PRU. 

Lisäksi yhteensä 133 ruokapaikkaa ovat saaneet Bib Gourmand -merkinnän. Bib Gourmand -merkki vuorostaan annetaan erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavalle ravintolalle. Thaimaassa tämä tarkoittaa tarkoin valmistettua kolmen ruokalajin ateriaa alle 1000 Bahtilla (noin 30 euroa). 

Kiinnostavaa vuoden 2022 MICHELIN-oppaassa on huomata, että sekä Bangkokissa että Ayutthayassa on enemmän Bib Gourmand -merkintöjä street food -kategoriassa, kuin ravintolakategoriassa. Tämä kuvastaa hyvin molempien kaupunkien loistavaa katuruokatasoa.

. . . . . . . . . . .

Uusi merkintä Thaimaan MICHELIN-oppaassa: MICHELIN Guide Thailand Service award! -merkintä kuvastaa, että ravintolalla tai ruokapaikalla on erinomainen palvelun taso. 

www.thecoloursofthailand.com

Lue myös