Siirry pääsisältöön

Suomenlinna on puettu jouluasuun – Linnoituksen joulu on joulunajan suosikkielämys!

Jouluinen Suomenlinna tarjoaa jouluaiheista puuhaa, niin opastettuna kuin omatoimisena. Suositulta Linnoitustontun reitiltä löytyy omatoiminen tehtäväpolku, jossa pääsee ratkaisemaan jouluaiheisia tehtäviä ja ansaitsemaan pienen Suomenlinna-aiheisen palkinnon. Lauantaisin järjestettävällä opastetulla Linnoitustontun kierroksella lapset ja lapsenmieliset pääsevät tutustumaan hauskalla tavalla Suomenlinnaan. Viehättävä ja rakastettu Suomenlinnan Lelumuseo on jälleen koristautunut jouluun ja siellä pääsee tutustumaan muun muassa muinoisiin lasten joululahjoihin. Myös sotamuseossa kannattaa piipahtaa pelaamassa tonttubingoa!

Cafe Silon terassi. Kuva Aino Heininen.

Suomenlinnasta löytyy myös aikuisille tekemistä, sillä perjantaisin järjestettävillä Kurja Viapori -kierroksilla keskitytään Suomenlinnan historian tummiin tositarinoihin. Nämä selkäpiitä kylmäävät tarinat eivät sovi lasten korville. 

– Parasta Linnoituksen joulussa on tunnelma. Suomenlinnassa on talvisin rauhallista ja lautalla kulkeminen, varsinkin kun meri on jäätynyt, on hieno elämys. Tänne on myös helppo tulla, Kauppatorilta menee vain vartti!, kertoo Suomenlinnan vastaava matkailuneuvoja Eeva Tulenheimo.

Joulu-aiheisia herkkuja ja tunnelmallista yöpymistä Suomen-linnassa 

Lämminhenkisessä Cafe Silossa on tarjolla joulun suosikkiherkkuja, kuten taatelikakkua, joulupullaa ja lämmintä omena-vaniljaglögiä. Lounasaikaan Cafe Silossa soppakattila kuumana ja tarjolla on värikäs valikoima lämpimiä keittoja. Museokahvila Café Samovarbarin museokaupan hyllyjä koristaa jouluaiheiset matkamuistot – täällä kannattaa tehdä jouluhankinnat. 

Suomenlinnan lelumuseon herkkuja. Kuva Aino Heininen.

Yöpyminen Suomenlinnan saaristoluonnon helmassa on kokemus vailla vertaa. Ympäri vuoden viihtyisää yöpymistä tarjoaa Cafe Silon kanssa samassa tunnelmallisessa puutalossa sijaitseva Villa Silo. Myös Hostel Suomenlinna tarjoaa majoittumista pienemmissä yksityishuoneissa tai isommissa ryhmämajoitushuoneissa.

Teksti: Erika Kaipainen

Kansikuva: Linnoitustontun kierros. Kuva: Super Otus

www.suomenlinna.fi/tapahtumat

Lue myös