d-md-none
Siirry pääsisältöön

Saimaan lumoaviin luontokohteisiin pääsee jatkossa kätevästi myös ilman omaa autoa

Asiakkaiden toiveiden perusteella suunnitellut yhteiskuljetusreitit sopivat kaikille vauvasta vaariin.

Kesä tuo mukanaan iloisia uutisia kaikille kotimaan luonto- ja vesistömatkailun ystäville, sillä yhä useampaan Saimaan lumoavaan kohteeseen pääsee Hop On Hop Off -yhteiskuljetuksilla. Entistä laajempi bussi- ja laivamatkoja yhdistävä Saimaa Hop On Hop Off  -reittitarjonta aukeaa juhannuksen jälkeen.

Takuulähtöisillä retkillä pääsee muun muassa Saimaa Geopark -alueen suosituille retkeilyreiteille.  Matkailija voi ottaa esimerkiksi Mikkelistä Puumalaan vievän bussin, joka pysähtyy muun muassa Anttolan satamassa, Pistohiekalla ja Sahanlahdessa.

Yhteiskuljetusreitit on suunniteltu kaikille vauvasta vaariin; niin perheille, seurueille kuin yksin tai kaksin Saimaan luontokohteisiin tutustuville Saavu Saimaalle -hankkeen projektipäällikkö Hanna Airas kertoo.

Tulevan kesän toivotaan tuovan myös paljon kansainvälisiä matkailijoita nauttimaan Saimaan kohteista.

Saimaa Hop On Hop Off -reitit on laadittu asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Ne vievät suosittuihin kohteisiin, jonne aiemmin on päässyt vain omalla autolla tai omalla venekyydillä. Nyt vaikkapa Astuvansalmen kalliomaalauksille pääsee Mikkelistä perille asti, noin 10 metrin päähän maalauksista. Matkailija ei enää joudu taittamaan usean kilometrin matkaa pitkin huonokulkuista polkua.

Retkiin on mahdollisuus yhdistää myös aktiviteetteja kohteissa, esimerkiksi saunomista ja uimista Pistohiekalla tai sup-lautailua Sahanlahdessa. Matkailija voi jäädä myös mihin tahansa reitin varrella olevaan kohteeseen viettämään leppoisaa kesäpäivää tai pidemmäksikin aikaa majoittumaan ja tulla myöhemmin paluubussin kyydillä takaisin.

– Mukaansa voi ottaa myös oman polkupyörän, mikäli haluaa pyöräillä osan matkastaan. Muutamasta retkikohteesta on myös mahdollista vuokrata polkupyörä, Airas sanoo. 

Yhteiskuljetukset tekevät matkasta helppouden ja sujuvuuden lisäksi ympäristövastuullisemman. Bussi- ja laivamatkojen yhteisreiteissä on myös se etu, ettei kenellekään jää kuljettajan tai netin karttasovellusta seuraavan rooli. Koko porukka pääsee nauttimaan matkan aikana maisemista ja halutessaan myös äänitarinoista.

Kaakkois- Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamat digitaaliset äänitarinat tutustuttavat muun muassa Vihreän kullan kulttuuritiehen. Kätevä paikkatietoon perustuva sovellus käynnistää tarinan automaattisesti, kun kuuntelija saavuttaa reitille asetetun navigointipisteen.

Saimaan seudun matkailun kehittäminen jatkuu Airaksen mukaan edelleen. Suunnitelmissa on muun muassa retkiä Vihreän kullan kulttuuritielle sekä sähköveneverkoston kehittäminen.

Bussi- ja laivaretkilippuja voi ostaa verkosta Visit Mikkelin elämyskaupasta ja yhdensuuntaisia matkoja suunnitellaan myytäväksi myös Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksen kautta. Myös laivareittien on tarkoitus tulla myyntiin Reitit ja Liput -sovellukseen.

SAIMAA HOP ON HOP OFF | Visit Mikkeli

www.visitmikkeli.fi/saimaa-hoponhopoff

Lue myös