d-md-none
Siirry pääsisältöön

Rantaloma voi tarjota myös unohtumattomia maisemia, kulttuuria ja historiaa

Kun rantakelit Suomessa loppuvat, ne jatkuvat Espanjassa. Kahden meren välissä sijaitsevalla Espanjalla on pitkät perinteet rantalomakohteena, joten auringosta nauttimaan tulevien matkailijoiden toiveet tunnetaan. 

Espanjalla on rantaviivaa yli 8 000 kilometriä. Virkistyä voi Biskajanlahden, Välimeren tai Atlantin valtameren äärellä. Mantereen rantakohteiden ja Välimerellä sijaitsevien Baleaarien lisäksi aurinkoa ja rantaviivaa on Kanarian saarilla. Kanarian saarilla on yli 500 rantaa, joten tutustumista riittää, vaikka saarilla olisi matkaillut useasti jo aiemmin. 

Kanarian saarten rannat täyttävät monenlaisia toiveita. On valkoista hiekkaa, dyynejä, turkoosia vettä, helppokulkuisia rantoja ja rantoja jylhien maisemien äärellä. Matkailijalla on mahdollisuus valita kohteita, joissa on laajat rantapalvelut ja runsaasti vesiaktiviteetteja sekä rantaravintoloita ja -baareja. Sen lisäksi löytyy rantaparatiiseja, joihin kovin moni ei vielä ole löytänyt. Niissä on palveluita vähemmän ja saavutettavuus on usein huonompi, mutta luonto on vahvasti läsnä. Kokemus on hyvin erilainen kuin tutuilla turistirannoilla. 

Fuerteventuran helmi

El Cofeten ranta ja sitä ympäröivät Jandia-vuoret
El Cofeten ranta ja sitä ympäröivät Jandia-vuoret

Yksi vähemmän tunnetuista helmistä Kanarian saarten rantatarjonnassa on Fuerteventuran eteläosassa sijaitseva El Cofeten ranta. Jandia-vuorten syleilyssä sijaitseva ranta on lähes 14 kilometriä pitkä. Ranta ei ole saavutettavuudeltaan parhain, mutta juuri siksi siellä on mahdollisuus lumoutua rauhassa. Nautittavana ovat auringon ja meren lisäksi unohtumattomat maisemat.  El Cofete on mitä parhain kohde, jos haluaa rentoutua, eikä kaipaa kaupungin vilinää ja runsasta kattausta palveluja. Ranta on tunnettu myös siitä, että siellä päästetään merikilpikonnia vapauteen. 

Auringonlasku Andalusiassa

Bolonian ranta Andalusiassa ja sen dyynit
Hyvien kelien aikaan Bolonian dyyneiltä voit nähdä Afrikan mantereen.

Andalusian eteläosasta löytyvät Tarifa ja Bolonia. Alueen rantoja on kutsuttu koko Espanjan kauneimmiksi. Rannalla kannattaa viipyä ainakin kerran auringonlaskuun asti. Sen jälkeen voi oman elämänsä tarinaan kirjoittaa kappaleen Andalusian yöstä. 

Tarifa on kahden meren, Välimeren ja Atlantin valtameren kohtaamispisteessä ja se on tunnettu erinomaisena surffauspaikkana. Maisemien, meren ja surffaamisen ystävien lisäksi Andalusian eteläosa hemmottelee arkeologiasta ja historiasta kiinnostuneita. Bolonian rannan vieressä sijaitsee Baelo Claudia, jossa ovat säilyneet muinaisen Rooman kaupungin rauniot. 

Tarifassa on Pyreneiden niemimaan eteläisin kohta, Punta de Tarifa, josta on mahdollista nähdä Afrikan mantereelle saakka.

Maisema kuin maalaus

Cadaquesin ranta, Katalonia
Cadaqués ja sen välimerellinen arkkitehtuuri on kokemisen arvoinen.

Espanjalainen rantamaisemat ovat innostaneet taiteilijoita. Yksi tunnetuista maisemista löytyy maan pohjoisosasta. Se on Katalonian rannikolla sijaitseva Cadaqués. Kaupunkia rajaa sinisenä hohtava meri. Valkoisiksi kalkitut talot reunustavat kapeita kujia, ja parvekkeiden värikkäät kukkaistutukset ilahduttavat ohikulkijoita. Cadaquésin kauneus inspiroi muun muassa Salvador Dalía. Dalí päättikin rakentaa persoonallisen kodin Cadaquésin pohjoisosaan pieneen Portlligatin kylään. Kylässä voi astella Dalín polkuja ja nauttia kauneudesta. Dalín Koti on nyt museona, joka kannattaa kokea osana Katalonian matkaa. Cadaqués on myös loistava aloituspaikka retkelle pitkin Välimeren rannikkoa.

Poimintoja Espanjan parhaista rannoista: 

Costa Brava, Catalonia

Calo des Moro, Mallorca

Sopiva kohde vaikkapa romanttiselle rantakävelylle auringonlaskun aikaan. Turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa. Rannalle on noin 50 minuutin ajomatka Palma de Mallorcan keskustasta. 

Tossa de Mar, Costa Brava

Satumaisemaa ja useita kultaisena kimaltavia rantoja. Sopiva kohde rantalomailuun, shoppailuun, makumatkailuun ja vesiurheiluun. 

Ballota beach, LLanes ­– Asturia

Villiä luontoa, vihreyttä, eukalyptuksen tuoksua ja jylhiä kallioita.  Rannalla ei ole juurikaan palveluja, mutta se on nappivalinta vaikkapa kahdenkeskeiselle eväsretkipäivälle. 

Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerife

Kaunis ranta ja loistava rantakohde perheille, pariskunnille tai ystäväseurueille. Rannalle on tuotu hiekkaa Saharasta. Paikalle on noin 20 minuutin ajomatka Santa Cruz de Tenerifen keskustasta.  

Cala sa Boadella, Lloret de Mar

Lloret de Mar on hyvin suosittu rantalomakohde. Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta sijaitseva ranta on kristallinkirkkaan veden äärellä. Uimapukua ei tarvita. 

Lähde: European Best Destinations 

Toimitus: Jenni Hyttinen

Lue myös