Siirry pääsisältöön

Tyttöjen hemmotteluloma Tallinnassa osa 3: Elamus Spa

Miltä kuulostaisi k-18 spa, josta upean tunnelman lisäksi löytyy 21 saunaa, tasatunnein tapahtuvia saunarituaaleja, laadukas ja monipuolinen baari- sekä ruokatarjonta. Vierestä löytyy myös koko perheen vesipuisto, mutta halutessasi voit rentoutua ihanassa, hiljaisessa spa:ssa.

Altaita löytyi jokaiseen makuun, löytyi lämmintä, kuumaa, viileämpää ja poreilevampaa. Alati vaihtuva tunnelmavalaistus oli myös ihana lisä. Yhden altaan seinässä oli iso screeni, jossa näytettiin eri lomamaisemakuvia, ja niihin uppouduttuasi tuntui kyllä todellakin siltä, että olit jossain hyvin kaukana. Yhdessä altaassa löytyi niitä pikkukaloja, mihin törmäät etelän lomillasi, sellaisia pikku-piraijoja jotka maiskuttelevat sinun jaloistasi pois kaiken kuolleen solukon. Tämän sai varata itselleen lisämaksusta. Kylpylästä löytyi myös lisämaksusta kauneudenhoitopalveluita, hierontaa ja jopa joogaa ja ryhmäjumppia! Kaikki ajat olivat varattuja jo etukäteen, eli meiltä jäi hoidot kokematta. Mutta seuraavan kerran kun meen, aion kyllä muistaa varata – hoidot olivat todella edullisia!

Mainitsinkin aiemmin, että olimme K-18 puolella, mutta kävimme kyllä toisella puolella myös kääntymässä nähdäksemme myös sen puolen. Näin lapsettomana oli siitä äänieristetyt ovesta ulos astuminen aikamoinen kokemus… Lapset kyllä näytti viihtyvän, altaalla oli joku lasten maskottikin viihdyttämässä ja altaita löytyi myös koko perheen puolelta monia. Näytti olevan kyllä myös lapsiperheille mieluisa paikka. Mutta pienen kierroksen jälkeen päätimme palata meidän oasikseen, ja ryhtyä saunojen testailuun. Saunoja on tosiaan 21 kpl, joten aikaa kannattaa varata useampi tunti! Suosittelisin vähintään kolme tuntia, niin pääset kokeilemaan kaikkia saunarituaaleja. Me ehdimme käydä vain yhdessä, jonka nimi oli leiliritual. Veikkaan että käännös olisi löylyrituaali, koska saunamestarilla oli kaikki saunavarusteet mukana – menthol tuoksusta jääpalakulhoon! Koko rituaali oli eestiksi, joten puheesta emme ymmärtäneet mitään, ja onneksi olimme varuiksi menneet ihan alimmalle lauteelle, koska meno oli todella kova! Jos suomalaiset ovat kovia saunomaan, niin sanoisin että virolaiset ovat kyllä kovempia! Koko ritaali kesti noin 20 minuuttia ja jälkeenpäin kävimme pulahtamassa ulko-altaassa. Voin kertoa, että ei ole pitkään aikaan ollut niin hyvä olo kuin tuon rituaalin jälkeen. Tarjolla oli myös aromarituaali ja myös kolmas rituaali, mutta tämän sisältöä en enää muista. En myöskään löytänyt tätä tietoa näin jälkikäteen oikein mistään. Tietoa tästä spa:sta löytyy maltillisesti, mikä on myös hyvä merkki, koska tämä tarkoittaa että paikka on vielä löytämättä monelta turistilta. Se tavanomainen suomalaisturistien massa puuttuu täältä täysin, kuten myös tunnelmasta huomaa. Vaikka paikassa on täydet anniskeluoikeudet, ei kukaan ollut humalassa.

Kerroin myös, että täällä on täysillä luvilla varustettu baari ja ravintola. Baarissa pystyi maksamaan kätevästi rannekkeella, jonka saldon kuittaa pois kun poistuu rakennuksesta. Baarissa oli kaikkia tuttuja biitsidrinkkejä, ja tuntui kyllä siltä, että olisi jossain resortissa naukkailemassa pina coladaa, kun siinä altaassa istuskeli ja nautti värimaailman vaihdoksista upean musiikin saattelemana.

Elamus spa sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustassa. Suosittelen esim uberin käyttöä, jolla matka maksoi muistaakseni noin 8 euroa. Sisäänpääsymaksu K-18 alueelle on 39e, eli siinä on vähän hintaa, mutta lupaan että kokemus on joka sentin arvoinen!

Muista varata etukäteen mahdolliset hoidot!

Elamus spa:n osoite on Akadeemia Tee 30 ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Lue myös