d-md-none
Siirry pääsisältöön

Parhaat rannat Thaimaassa: Krabi, Ao Nang

Hotellivinkki: Avani Ao Nang Cliff Krabi resort

Kivenheiton päässä rannalta, ravintoloiden ja hierontapaikkojen ympäröimänä sijaitsee Avanin ihana neljän tähden hotelli, josta löytyy jokaisen makuun jotain. Aamiainen saa täydet 10 pistettä – heiltä löytyi kaikki, mitä ikinä voi toivoa – ja jos ei löytyisi, niin he hoitavat sen sinulle. Lämmin, ystävällinen palvelu vastaanottamassa sinut joka aamu, ja upeat eggs benedictit ja munakkaat loihditaan sinulle käden käänteessä. Kaiken tämän saat nauttia upeissa maisemissa – sekä vuori- että merimaisemaa ihaillen.

Uima-altaita löytyy hotellista peräti kaksi. Yläkerran roof top infinity pool on ihana, mutta myös suhteellisen suosittu – joten me valitsimme viettää aikaamme lähinnä alakerran altaalla. Rooftop-poolin yhteydessä toimi baari, mutta myös alakerran uima-altaaseen sai tilattua juomaa ja ruokaa – kätevästi sovelluksen avulla! Alakerran uima-altaan yhteydessä oli myös hyvin varustettu kuntosali, josta oli kiva katsella ulos altaalle ja vuoristoon.

Kokkikoulua kotikokeille

Ravintolan vastaanoton yhteydessä löytyy myös concierge-palvelu, joka auttaa varaamaan retkiä ja elämyksiä. Retkiä heiltä löytyi kokonaisen kansion verran, ja jokainen kuulosti toinen toistaan paremmalta. Oli kokkikoulua, Tiger Cave-vierailuja, katamaraani-risteilyjä, vaikka mitä. Meillä järjestettiin meidän juttua varten oma kokkikoulu hotellin altaalla, joka tosin ei ole samanlainen kuin ne kokkikoulut, jotka paikalliset järjestää. Laitan kuitenkin teille vähän kuvia tänne, kun set up oli niin täydellinen ja hotellin henkilökunnan vastaanotto niin lämmin. Me valmistimme tässä minun omaa, henkilökohtaista lempiherkkua, som tamia. Kyseessä on erittäin tulinen lisuke, joka tehdään papayjasta, chilistä, valkosipulista, pavuista, limestä, kalakastikkeesta ja palmusokerista. Lopputulos on makunystyröitä hivelevä, tyypillinen ja tulinen thaimaalainen ruoka.

Täältä voit katsoa reseptin som tamille.

Varsinaiset kokkikoulut ovat kuitenkin monipuolisempia, ja opit yhdellä kerralla valmistamaan currya, pad thaita, tom yam keittoa ja krao pad moota. Voit itse valita, mitä ruokia haluat opetella. Kurssit ovat kuitenkin yllättävän pitkiä, jotkut kesti jopa 4-5 tuntia! Mutta se on kyllä asia, jonka haluan vielä joku päivä kokea, kun on enemmän aikaa.

Krabin rannat ja Hong Island tour

Krabin rannat ovat maan- ja kansainvälisesti kuuluja. Ao Nangista löytyy myös oma, pitkä ranta – mutta hienoimmat rannat löytää kyllä ympäröiviltä saarilta. Upeiden kalkkikivikallioiden ympäröimänä löytyy pientä ja isoa saarta, vilkasta ja rauhallista, ja kaikkea siltä väliltä.

Suurin osa retkistä ovat kuitenkin aikamoisia turistiansoja, joten kannattaa varmistaa ensin monelta retkimyyjältä ryhmän koon ja reitin. Ihan parasta on, jos vuokraa oman veneen kuljettajineen ja sillä suunnittelee oman reitin. Silloin pitää useimmiten tehdä eväät matkaan itse, koska suurimmassa osassa pikkusaaria ei ole ravintoloita. Me teimme Hong Island tourin, joka oli juuri sellainen turistiansa, jota pelkäsimme. Ennen Hong Islandia, meidät vietiin kahteen eri, hyvin täyteen ahdettuun pieneen rantaplänttiin ja kerrottiin että täällä ollaan tunti ja mennään eteenpäin. Olivat molemmat ihan turhia pysähdyksiä, koska Hong island itsessään oli niin ihana, että siellä olisi voinut viettää helposti koko päivän. Sieltä löytyi näköalapaikka, jonka kapuaminen oli täydessä auringonpaahteessa aikamoinen suoritus – mutta todellakin jokaisen hikipisaran arvoinen! Katsokaa näitä näkymiä!

Huipun valloittamisen jälkeen kipusimme takaisin alas ja pulahdimme upeaan laguuniin, jossa polskimme sitten viimeisen tunnin ennen kuin tuli käsky lähteä takaisin Ao Nangille. Minun vahva suositus on ottaa yksityisvene ja mennä vaan pelkästään Hong islandiin ja jättää ne turistiansat pois.

Krabi Town night market

Ao Nangista puolen tunnin taksimatkan päässä sijaitsee Krabi Town, jonne kannattaa suunnata markkinoille pe-su iltaisin. Markkinat kestävät kolmisen tuntia, ja voi ihanuus mikä tunnelma! Kun katson näitä kuvia niin haluaisin vaan takaisin.

sNäiltä iltamarkkinoilta löydät käsitöitä, vaatteita, matkamuistoja – kaikkea, mitä markkinoilta yleensä löytyykin. Tämän lisäksi löydät kojuja toisensa perään täynnä upeita katuruokaherkkuja. Ihmisvassavilinä tuntuu ihanalta koronavuosien jälkeen. Kojuista voi hakea ruokaa ja mennä keskelle markkinoita istuskelemaan torille, jonne on katettu pöytiä ja tuolia. Torin laidalta löytyy lava, jossa esiintyy paikallisia, aloittelevia artisteja. Tunnelma on jotenkin pysäyttävä.

Ruokakojujen seasta löydät myös drinkki- ja olutkärryjä – asia, jota ei pääse kokemaan Suomessa, ainakaan näin vapaa-muotoisesti ja edullisesti.

Monet miettivät katuruokakojujen hygienisyyttä, ja sitä, että uskaltaako niissä syödä. En tietenkään mene neuvomaan ketään, koska meillä kaikilla on niin hyvin erilaiset vatsat, mutta me esimerkiksi vedettiin varman päälle ja syötiin ainoastaan kasvisruokaa, joka oli kuumennettua. Mutta jos ei ole niin tarkka, ja ehkä tottuneempi paikalliseen bakteerikantaan, niin jokaisesta kojusta olisi kyllä löytynyt herkuteltavaa. Ja se ystävällisyys – vaikka suurin osa ei puhunut edes englantia!

Roti pancake Nutellalla

Yöelämä Ao Nangilla

Ao Nangilta löydät menoa ja vilskettä noin kahteen – ehkä kolmeen saakka. Ruokapaikat tosin menevät kaikki kiinni ja kaupat hiljenevät jo yhdentoista – puolen yön aikoihin. Se hiljeneminen on kuin sammuttaisi valot – ensin on ihan täysi meno päällä ja hetkeä myöhemmin ketään ei ole missään. Todella mielenkiintoinen muutos. Minun mielestäni ihan parasta oli kävellä katua pitkin take away pina colada kädessä ja katsella ihmisiä ja menoa.

Tämä oli ensimmäinen reissu Krabille, ja Ao Nangiin. Uskon, että tämä on hyvä matkakohde sellaiseen hetkeen ja sellaiselle ihmiselle, joka arvostaa helppoutta. Täältä löytyy kaikki tarvittava sekä pariskunta-matkaajille että lapsiperheille ja on erittäin suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa.

Seuraavaksi suuntana Phuket ja Kamala beach. Stay tuned.

Opi täältä tekemään Som Thamia!

Lue myös:

Koh Yao Noi – pieni paratiisisaari, josta löydät kaiken ja vielä vähän päälle

Koh Yao Yai ja Santhiya Resorts – paratiisi maan päällä!

Maailma avautuu! Miltä näyttää Thaimaan Phuket juuri nyt?

Lue myös