Siirry pääsisältöön

Koh Yao Yai ja Santhiya Resorts – paratiisi maan päällä!

Oi että, tässä vinkki teille, jotka haluaisitte lähteä viikoksi jonnekin lepäilemään, syömään ja juomaan hyvin. Tätä paikan upeutta on vaikea sanoin kuvailla. Kyseessä on valtava resortti, jossa kuitenkin tuntee olevansa ypöyksin viidakossa. Paikka on nimittäin rakennettu niin nerokkaasti, että suurimmasta osasta villoista ja hotelleista et edes näe naapuria kun on niin paljon kasvillisuutta ympärillä!

Ja kyllä, kuulit aivan oikein – puhuin hotelleista monikossa. Alueella on nimittäin viisi hotellia ja 55 villaa. Kaikki ovat sijoitettu pitkin rinnettä tiiviin kasvillisuuden mahdollistamaan suojaan. Alueella liikuttiin söpöjen tuk tukien avulla. Kun halusit kyydin jonnekin, soitit vaan puhelimella respaan ja joku tuli nappaamaan sinut oven edestä kyytiin. Sanomattakin selvää, ettei tullut hirveästi käveltyä tuona aikana kun siellä oltiin…

Vastaanotto kuninkaalliseen tapaan!

Santhiya Resortsiin saavutaan pikaveneellä resortin omalle laiturille. Laiturilta sinut ohjataan omaan majapaikkaasi, meidän kohdallamme ohjattiin allasvillaan, joka on noin 150 neliön kokoinen, ja nimensä mukaisesti majoittumiseen kuuluu oma allas.

Altaaseen pääsee pulahtamaan jopa suoraan makuuhuoneesta!

Kylpyhuone oli jotain aivan upeeta, ekovilla pääsi oikein sanan oikeaan merkitykseensä. Suihkussa seisoi taivasalla, ja ihana sadesuihku tuntui luksukselta pitkän aurinkopäivän päätteeksi. Kylpyhuone jatkoi vielä sivukäytävälle, jossa oli upea, upotettu allas, jossa pystyi juomaan shampanjaa ja nauttimaan upeista näkymistä.

Tämä upea ekovilla tuoksui mökille, mutta oli upeasti suunniteltu yksityiskohtineen niin luksusta, etten tiedä olenko ikinä kokenut vastaavaa. Kun saavuimme, sängylle oli taiteiltu viiden tähden tervehyds.

Makuuhuoneen, kylpyhuoneen sekä allasosaston lisäksi löytyi myös vierashuone, jonne majoittuu helposti 1-2 lasta tai vaikkapa kolmas aikuinen majoittuja.

Ehkä maailman upein auringonlaskupaikka

Oih, tämä Sunset Pier… olin nähnyt Instagramissa kuvia tästä paikasta, mutta ajattelin että ne ovat liian hyvää ollakseen totta – mutta oli se vaan totta! Joka päivä klo 17-19 laituri avautui Happy Hourin merkeissä, ja sinne pystyi varaamaan pöydän nauttiakseen auringonlaskusta. Paikka oli maaginen! Toisella puolella upeaa auringonlaskua, toisella puolella upea saari, ranta, vehreyttä, upeita villoja…

Illallinen rannalla, joka päivä!

Haluaisitko nauttia illallisen rannalla, varpaat hiekassa, auringonlaskusta nauttien? No täällä sai sitä tehdä, joka päivä! Listalla oli thaimaalaisten herkkujen lisäksi myös länsimaalaista ruokaa – jota tietenkään emme nauttineet kertaakaan, vaan joka päivä sitä ihanaa thaimaalaista ruokaa! Tietenkin vaihtoehtoihin kuului myös merenelävät, nämä piti tilata vuorokausi aikaisemmin. Tarjolla oli aamulla pyydettyä hummeria, taskurapua tai tuoretta kalaa.

Hierontaa, joka päivä!

No sitäkin! Hieronnat ovat Santhiyan spa:ssa tavallisesti aika tyyriitä, noin 50-100 euron paikkeilla – mutta nyt koronan jälkeen hinnat ovat hyvin maltillisia. Me kävimme joka päivä hieronnassa, kun heillä oli päivähinnat todella alhaisia, ja maksoimme todella luksustason hieronnasta noin 30 euroa. Hieronnat tapahtuvat omissa hoitovilloissa, jotka ovat hyvin ilmastoituja ja ihanan tuoksuisia. Paikan siisteys ja tarkkuus yksityiskohtiin oli myös aivan omassa luokassaan. Ennen ja jälkeen hoitojen tarjoiltiin virkistävää teetä ja pikkusnacksia.

Viiden tähden aamianen hulppeissa maisemissa

Aamiaisen yhteydessä sitä ymmärsi kuinka valtava resortti on kyseessä, kun näki ihmispaljouden. Tarjoilu oli kuitenkin niin hyvin järjestetty, ettei väen määrä haitannut. Ruokapuoli oli viiden tähden luokkaa, ja tietenkin löytyi kaikki herkut ja omat aamiaiskokit joilta sai toivoa lämmintä aamiaista maun mukaan. Aamiaisen jälkeen sai pulahtaa upeassa infinity-poolissa ja keikistellä valokuvissa hulppeissa maisemissa.

Kaikkien käyttöön myös upea merivesiallas ja UPEA RANTA

Kyllä vain, kuulit oikein. Sen lisäksi, että meillä oli oma allas villalla, ja infinity pool käytössä aamiaisen yhteydessä, niin löytyi myös upea, valtavan kokoinen merivesiallas, jota kaikki sai käyttää. Lisäksi vierestä löytyi todella hieno ranta, josta sai lainata kajakkeja ja SUP-lautoja.

Suosittelenko paikkaa Santhiya Resorts and spa?

Kyllä, kyllä ja vielä kerran kyllä! Haluan tänne uudestaan – heti huomenna! Koh Yao Yai sijaitsee Phuketin Sandboxin ulkopuolella, joten sinne ei pääse juuri nyt suoraan, vaan sinun ”pitää” viettää ensin 7 päivää Phuketin alueella, jonka jälkeen voit siirtyä muualle Thaimaaseen. Me teimme tämän, ja täältä voit lukea vinkkejä Phuketin viikolle.

Jos (ja kun) innostuit tästä kertomuksesta, niin nyt vaan kipin kapin suunnittelemaan talvilomaa Thaikkuihin!

Seuraavaksi matkakertomuksessa suuntaamme Koh Yao Noin saarelle – stay tuned!

Jutun on kirjoittanut matkailua rakastava Titti.

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös