Siirry pääsisältöön

Ruoka- ja juomadiggarin kevään menovinkit Helsingissä

Ole hyvä, tässä kevään tapahtumatärppejä ruuan ja juoman ystävälle Helsingissä! 

Ravintolapäivä 18.2.2018

Ravintolapäivä on kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Vapaaehtoisuuteen ja oma-aloitteisuuteen perustuvan tapahtumapäivän ajaksi kuka tahansa voi avata oman ravintolan. Vain mielikuvitus on oman erikoisemman ravintolakonseptin ja ruokalistan rajana. Ravintolapäivän ajatuksena onkin ravintolakokemusten jakaminen, hauskanpito sekä yhteisestä elinympäristöstä nauttiminen.

Grand Champagne Helsinki 19.-21.4.2018

Vanha ylioppilastalo

Samppanja kupli kolmen päivän ajan Vanhalla Ylioppilastalolla, kun Grand Champagne -tapahtuma kokoaa yhteen samppanjan ystävät, nautiskelijat ja alan huippunimet Suomesta ja ulkomailta.

Helsinki Coffee Festival 20.-22.4.2018

Kaapelitehdas

Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään Kaapelitehtaalla. Kevään kuumimmassa tapahtumassa pääsee maistelemaan yhdellä lipulla laadukkaita kahveja ympäri maailman ja oppimaan eri tapoja valmistaa maukasta kahvia.

Lautasella 27.-28.4.2018

Messukeskus

Messukeskuksen ja Keliakialiiton uuden erityis- ja free from -ruokavalioihin keskittyvän tapahtuman nimi on ”Lautasella – gluteeniton, vege, vegaani, allergia, elävä- ja raakaravinto”. Se tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja erilaisia ruokavalioita noudattaville ja niitä harkitseville. Tapahtumassa gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto esitellään omilla alueillaan. Tapahtumassa voi tehdä ostoksia ja maistella tuotteita. Lisäksi luennot, tietoiskut ja näytöskeittiön esitykset antavat vinkkejä hyvään, turvalliseen ja maukkaaseen arkeen.

Food & Talk 2018 – 18.5.

Clarion Hotel Helsinki

Food & Talk 2018 -seminaari pohtii ruokailua ja sen tulevaisuutta muuttuvan kulttuurin sekä kiinnostavimpien ilmiöiden ja innovaatioiden kautta: Mikä muuttuu ja miksi muutokset tapahtuvat, ketkä muutoksen tekevät ja miten se tulee mullistamaan niin ruokailun parissa toimivien yritysten kuin tavallisten kuluttajien arjen ja elämän. Seminaari kokoaa saman pöydän ääreen poikkeuksellisen laajan ruokavaikuttajien verkoston: Paikalla näkijöitä ja tekijöitä mm. tuotannosta ja teollisuudesta, tutkimuksesta ja kaupasta, kotimaisista huippukeittiöistä sekä markkinoinnista ja mediasta. 

Koonnut: Mia Heiskanen

Lue myös