Siirry pääsisältöön

Kolme vinkkiä kesäistä päivää Helsingissä viettävälle

Luontoa & kulttuurihistoriaa

Isosaari on noin 40 minuutin merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Merimatka itsessään on elämys niin pienille kuin isommille kesän viettäjille.

Eväitä ei tarvitse pakata mukaan, sillä Isosaaressa palvelee ravintola Upseerikerho. Ravintolassa ja sen satapaikkaisella merenrantaterassilla nautitaan saaripäivän kruunaavaa ruokaa ja kahvilatuotteita.

– Tarjolla on tietenkin myös pirteitä kesäjuomia. Ravintolalla on a-oikeudet, toteaa Upseerikerhosta tuotevalikoimasta vastaava ja Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö Maria Nastamo Perez.

Upeiden hiekkarantojen ja ravintolan lisäksi Isosaaressa on saunoja, golfkenttä sekä vierasvenesatama. Vesibussi Isosaareen lähtee Kauppatorin Lyypekinlaiturista. Myös paluu on samaan paikkaan.

www.visitisosaari.fi/upseerikerho

Merellistä maisemaa

Pihlajasaaressa riittää hiekka- ja kalliorantoja, omaa rauhaa sekä historian havinaa.

Vene Pihlajasaareen lähtee Kaivopuiston merisatamasta ja Ruoholahdesta. Merimatka kestää kymmenisin minuuttia.

Pihlajasaaren terassi.

Pihlajasaaressa palvelee idyllinen, kartanotunnelmaa henkivä ravintola, joka on avoinna niin juhannuksena kuin koko kesän. Ravintolan listalta löytyy muun muassa erilaisia salad bowl -vaihtoehtoja, toast skagenia ja saaren lohikeittoa. Lapsille on oma menunsa.

Ruoan ja juomien lisäksi ravintolassa nautitaan huikeista merinäkymistä. Merimaisemaa voi ihastella myös kahdella aurinkoisella terassilla. Pihlajasaaressa on lisäksi rantabaari.

www.pihlajasaari.net

Kaupungin vilinää

Isosaaren Upseerikerhon sekä Pihlajasaaren ravintolan ja rantabaarin omistavan Theron Groupin henkilökunta kutsuu kesäpäivää viettäviä nauttimaan ruoasta ja juomista myös Helsingin keskustaan Krunan Terdelle.

Krunan Terde palvelee Liisanpuistikossa, aivan Pohjoisrannan vierasvenesataman liepeillä. Se on vain kivenheiton päässä Kauppatorista, Presidentinlinnasta ja Päävartiosta. Historiallisessa miljöössä sijaitseva Krunan Terde on osa legendaarista tilausravintola Svenska Klubbenia. 

www.svenskaklubben-helsinki.fi/krunan-terde

Lue myös