Siirry pääsisältöön

Koko perheelle sopiva Pori Jazz tarjoaa myös paljon pääsymaksutonta ohjelmaa

Uskollisen kävijäkunnan keränneellä kesäfestivaalilla on tänäkin vuonna reilusti yli sata konserttia.

Pori Jazz -festivaalilla viihtyvät kaikki vauvasta vaariin. Musiikista ja leppoisasta tunnelmasta voi nauttia yksin, kaksin, työporukalla tai sitten ystävien, perheen, miksei koko suvun kera.

– Uudet kävijät yllättyvät usein siitä, miten vehmas, puistomainen ja myös perheille sopiva Pori Jazzin alue on, tuottaja Sanna Grönmark toteaa.

Festivaalin perheystävällisyydestä kertoo muun muassa se, että tänäkin vuonna ohjelmaa on myös lapsille Pori Jazz Kids -festivaalilla. 

– Järjestämme yhteistyössä Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön kanssa lapsiperheille Kidsin pääkonserttipäivänä 12. heinäkuuta ohjelmaa, jossa huomioidaan niin suomen- kuin ruotsinkieliset. Kaikki juonnot ovat suomeksi ja ruotsiksi ja lauluja on tarjolla molemmilla kielillä. 

Jotkut saattavat olettaa Pori Jazzin kulkeneen liian kauaksi juuriltaan. Grönmark ei väitettä allekirjoita. Pori Jazzin järjestää jazz- ja rytmimusiikkia vaaliva yhdistys.

Tänäkin vuonna ohjelmassa on 120 konserttia, joista noin 70 prosenttia on puhdasta jazzia.

Jazz siis soi. Koska tapahtuman järjestää yhdistys, musiikista pääsee nauttimaan myös ilman pääsymaksua. Sellainen on harvinaista herkkua, sillä festareiden järjestäjät ovat yleensä kaupallisia toimijoita.
Tulevana kesänä pääsymaksutonta ohjelmaa on Grönmarkin mukaan reilusti yli puolet konserteista. 

Pori Jazz -alueen lisäksi musiikkia kuullaan myös Porin keskustassa. 

SuomiAreena järjestetään eri aikaan kuin Pori Jazz, joten siltä vapautuu erinomaisia paikkoja musiikkielämyksille. Musiikki soi ravintoloissa ja kesäkävelykadulla.

–  Pori Jazz palaa siis osin sinne, missä se alkoikin: Porin keskustaan.

Pääkonserttipäivinä iltajameissa kuullaan aina myös osaa jazzalueella esiintyneistä artisteista.

Maksullisessa ohjelmassa on niin ikään luvassa todellisia helmiä monenlaisen musiikin ystäville. Grönmark nostaa kirkkaimpana esiin ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvän Sam Smithin. Lavalle astuvat myös muun muassa Tom Jones ja Robbie Williams.

(Kuva: Pori Jazz | Samuli Pentti)

Pori Jazz -festivaalilla on uskollinen yleisö, paikalle tullaan vuodesta toiseen. Tuotantoon ei ole ollut tarvetta tehdä kovin suuria muutoksia, mutta palautteen perusteella luvassa on aina pientä hienosäätöä. Yleisölle halutaan tarjota kokemus, jossa ei ole moittimista. Myös saavutettavuus on yksi osa festarikokemusta.

– VR lisää junavuoroja Pori Jazzin ajaksi, joten kotiin pääsee halutessaan myös yöllä keikkojen jälkeen.

Oli Pori Jazz tuttu tai ei, Grönmark kannustaa antamaan sille mahdollisuuden.

–  Monet kertovat meille, että tämä oli heidän ensimmäinen kertansa Pori Jazzissa, mutta he tulevat takuulla ensi vuonna uudelleen. Pori Jazzille on helppo menettää sydämensä. 

www.porijazz.fi

Lue myös