d-md-none
Siirry pääsisältöön

Lähimatkailun aatelia

– Voi kun suomalaiset huomaisivat, miten kaunista luontoa löytyy ihan läheltä kaikkina vuodenaikoina! huudahtaa innostuneena Mustion Linnan kartanonrouva Christine Linder.

Linder toivoo, että Mustion Linna ympäristöineen onnistuu juhlistamaan suomalaista luontoa ja tarjoamaan paikan, jossa voi irtautua arjesta – lähellä.  Raaseporissa sijaitsevalle kartanohotellille ajaa Helsingistä tunnissa, Turustakin paikalle ehtii puolessatoista tunnissa.

Rauhoittavan ympäristön lisäksi Mustion Linna tarjoaa makuja, jotka juhlistavat suomalaisuutta ja pohjoismaalaisuutta.  Linnankrouvin fine dining -elämyksiä luovaa keittiötä on vuodesta 2010 johtanut aiemmin muun muassa Savoyssa työskennellyt Niko Tuominen

Linnankrouvi kunnioittaa perinteitä, muttei halua jäädä kiinni jo koettuun, kuvailee Linder.

– Liikumme new nordic -makumaailmassa. Haluamme olla leikkisiä ja tarjota vieraille useita uusia makuja, jotka jäävät mieleen. 

Riippumatta siitä, nauttiiko Linnankrouvissa kuuden ruokalajin illallisen vai lounaan baarin puolella, ruoka on eettisesti tuotettua lähiruokaa. Linder on kerännyt metsästä sieniä ravintolan annoksia varten ja pihan yrttejä käytetään ruoanvalmistuksessa. Myös niin liha, kala kuin vihannekset tulevat paikallisilta tuottajilta. 

– Parin sadan metrin päästä kartanosta on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva mylly. Sieltä saamme luomuviljatuotteita, joita ei muualta saa, sanoo Linder. 

Teksti Tiina Örn

Katso myös ravintolan esittely täältä.


Lue myös