Siirry pääsisältöön

Ahvenanmaan parhaat ravintolat

Indigo 

ahvenanmaa ravintola

Indigo on vuonna 2004 avattu skandinaavinen ravintola, joka sijaitsee vanhassa tiilitalossa Maarianhaminan sydämessä. Ravintolan keittiöfilosofiaa voisi kuvailla modernina keittiönä, jossa klassiset maut ja tunnetut ruokalajit esitellään uusissa yhteyksissä. He käyttävät myös enimmäkseen lähiviljeltyjä ja paikallisia raaka-aineita. Valittavanasi on bistromenu, joka tarjoillaan yläkerrassa sekä alakerran à la carte menu. 

Nygatan 1, Maarianhamina | www.indigo.ax 

Pub Stallhagen

ahvenanmaa ravintola

Noin 20 kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta, Grelsbyn maaseutumiljöössä sijaitsee sympaattinen Stallhagenin pienpanimo. Panimon kyljessä sijaitseva ravintola Pub Stallhagen tarjoilee maukasta lähiruokaa reiluin annoksin. Annokset vaihtelevat paikallisten viljelijöiden päivän sadon ja lähiruokayrittäjien parhaiden tuotteiden saatavuuden mukaan. Panimolla on myös oma tilapuoti, jossa oluiden lisäksi on laaja valikoima muiden ahvenanmaalaisten pientuottajien tuotteita. 

Getavägen 196, Godby | www.stallhagen.com/fi

Boquerian 

ahvenanmaa ravintola

”Tavoitteemme on olla viihtyisä vastakohta ympäröivälle shoppailumiljöölle, ja haluamme viedä vieraamme etelään ja taaksepäin ajassa, jolloin syötiin yhdessä ja ruoka oli itsestäänselvä osuus sosiaalista olemassaoloa”. Boquerian on erittäin korkeatasoinen tapasravintola kävelykadun kupeessa.

Päivän tapaskorin voi ostaa lounashintaan ja herkkuja voit myös napata mukaasi piknikille!

Torggatan 13, Maarianhamina

www.boquerian.ax

Nautical 

ahvenanmaa ravintola

Maarianhaminan parhaimmalla paikalla sijaitseva ravintola Nautical tarjoilee sesongin saaristolaisherkkuja hienostuneessa miljöössä. Pohjoismaiden johtava ravintolaopas White Guide on valinnut Nauticalin Ahvenanmaan parhaaksi ravintolaksi.

Korkealaatuisen á la carte -illallismenun lisäksi ravintola tarjoaa tasting-menuja, joita voit nauttia valikoitujen juomien kera.

Hamngatan 2, Maarianhamina 

www.nautical.ax

Kvarter 5

ahvenanmaa ravintola

Kvarter 5 motto on ”fun dining” – he tarjoavat omien sanojensa mukaan ruokaa, juomaa ja leppoisaa hengailua. Heidän keittiöstään löydät paikallisuutta yhdistettynä kansainvälisiin makuihin. Keittiömestari Peter Norellin keittiöfilosofia perustuu pitkälti paikallisiin raaka-aineisiin aasialaisin vivahtein, sekä kastikkeiden ja liemipohjien valmistamiseen alusta saakka.

Norragatan 10, Maarianhamina

www.kvarter5.ax

Smakbyn

ahvenanmaa ravintola

Michael Björklundin luotsaama Smakbyn ravintolaan, tai krouviin, kuten paikalliset sanovat, ovat kaikki tervetulleita. Micken keittiöstä tarjoillaan maukasta lounasta ja päivällistä, kahvia ja muuta hyvää. Ruokalistan innoituksena toimii rakkaus pohjoismaiseen ruokaan ja keittiössä taituroidaan herkkuja sesongin tarjoamista raaka-aineista, joita käsitellään suurella rakkaudella. 

Slottsvägen 134, Kastelholm | www.smakbyn.ax

Lue myös