Siirry pääsisältöön

Miltä Naantali – Pohjolan Portofino maistuu?

Miltä kuulostaisi aurinkoinen kesäpäivä Naantalin rannassa kierrellen ja nautiskellen? Tai lossiretki Palvan saareen? Retki todella kannattaa, sillä perillä odottavat Café Laiturin herkulliset tapakset; Tilli-Koskenkorva-marinoitu silakka, Uotilan maitojuusto sekä Kotasavun meetvursti ja marinoitu punasipuli. Café Laituriin pääsee toki myös veneellä. Velkualla ollessasi voit osallistua myös Vaihelan Saaristotansseihin heinäkuisina torstai-iltoina tai paluumatkalla huumaantua kesän kauneudesta upeassa Kultarannan puutarhassa!

Naantalin rannasta mukana Smakussa ovat tunnelmallinen Snickari sekä Vierasvenesataman ravintola After Sail 714. Snickari on mukana Smakussa kolmella annoksella, joista alkupalaksi sopii lempeästi inkiväärillä maustettu tuore tonnikala. Makuhermoja kutkuttelee myös BBQ brisket kimchillä höystettynä ja makuelämyksen kruunaa oman leipomon ranskalainen pannukakku, Amaretto Clafoutie. After Sail 714:ssä smakuilijoita odottaa omassa savustimessa savustettu kanan reisipaisti, joka tarjoillaan hunaja-yrttikasvisten kanssa ja viimeistellään Bearnaisemajoneesilla. 

Naantali tarjoaa kulttuuria, historiaa ja lähiruokaa

Naantalin keskustassa sijaitsevassa taidekahvila Café Akselissa saat smakuannosten lisäksi myös silmänruokaa kuukausittain vaihtuvan taidenäyttelyn muodossa.  Akselin bravuurina maistellaan savuporopiirasta sekä makeina annoksina raikasta marmoroitua juustokakkua ja kesäistä Britakakkua. 

Vanhan kaupungin opastuksilla pääset sukeltamaan mm. Keskiaikaisen luostarikirkon saloihin ja ”Seuratkaa Unikekoa!” -lastenseikkailuun!

10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta löytyvät lähituotantoa suosiva Naantalin Metsätähti, omenapuiden katveessa toimiva ravintola Venka sekä idyllinen, vanhaa aikaa huokuva uunituore Kuulas Garden Grill & Cafe. Metsätähden annoksena on ruokaisa Kesähelmi-salaatti, jossa maistuvat Sorrin salaatit, varhaisperunat, Mikolan luomuvihannekset, Inkisen kuivatut tomaatit, Saloniemen juustolan juusto sekä Vallan Maukas possu. Rapeutta salaattiin tuovat Kallelan härkäpavut ja salaatin maustaa ryytisinappidressing – lähimakuja parhaimmillaan! Ravintola Venka sijaitsee idyllisissä maalaismaisemissa Aurinko Golfin yhteydessä vain parin kilometrin päässä Metsätähdestä. Venka lupaa smakuilijoille ”kappaleen kauneinta Naantalia” lautasella. Venka tarjoilee Palan Saaristomerta, ja annos sisältää paahdettua lohta, kevätsipulihollandaisea, saaristolaisleipää, parsaa sekä uuden sadon perunaa.

Vanhan kaupungin näyttävä auringonlasku. Kuva: Visit Naantali.

Idyllinen Kuulas

Tänä keväänä avattu Kuulas Garden Grill & Cafe on oikea makumatka vanhaan aikaan. Kuulakseen vievän tien varrella voi ihastella lampaita ja käppyräiset omenapuut hurmaavat jo ennen pihaan pääsyä! Kuulaksen tarina alkoi yli 100 vuotta sitten, kun entisen Tammiston maanviljelystilan päärakennus rakennettiin ja puutarhaan istutettiin omenapuita. Tänä kesänä kukoistukseen herännyt terassi luo idyllisen vanhan ajan tunnelman, rakastettujen 40-50 -luvun iskelmien säestämänä. Keramiikkataiteilija Minna Rusasen (MunkaaDesign) lautasilta tarjoillaan vegaaninen Moderni maamies sekä makeana herkkuna Maamiehen mielitietty. Moderni maamies koostuu teriyaki-omena glaseeratusta nyhtökaurasta, grillatusta kesäkurpitsasta ja melonista. Maamiehen mielitietty viettelee vanhaa viljalajia, spelttiä kunnioittaen ja annoksessa on speltticrepesin lisäksi omenaa, valkosuklaa-speltticrumblea ja maitojäätelöä, joka sekin on valmistettu alkuperäisrodun eli Suomenkarjan maidosta.    

Nappaa Smakukartta mukaan mistä tahansa mukana olevasta ravintolasta ja lähde mukaan makuhermoja kutkuttavaan elämykseen! Voit kierrellä porukassa, kaksin tai yksin omassa tahdissa ja äänestää omaa suosikkiannostasi Smakun nettisivuilla. Maisteluannosten hinnat vain 5 tai 7 € / annos.

Smaku Naantali 28.6.-10.7.2021

Kaikki mukana olevat ravintolat ja kahvilat annostietoineen sekä äänestysohjeineen löydät Smakun nettisivuilta: www.smakufestivals.com 

Smaku somessa: @smakufestivals

Lisää vinkkejä Unelmiesi Naantalin matkan suunnitteluun löydät osoitteesta: www.visitnaantali.com

Visit Naantali somessa: @visitnaantali

Pääkuva: Jenni Virta

Lue myös