Siirry pääsisältöön

Luksusta kaipaavalle – Tallinnan upein hotelli Schlössle!

Onko suuntana Tallinna, ja haluaisit kokea hieman extra luksusta? Tee varaus Schlössleen, sieltä saat sitä old school viiden tähden palvelua!

Schlössle Hotel sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Tallinnan vanhassakaupungissa. Rakennus on peräisin 1200-luvulta, mikä tekee siitä yhden vanhimmista rakennuksista Tallinnassa. Sijainti on täydellinen, aivan Raatihuoneentorin ja Toompean linnan vieressä – kävelyetäisyydellä lukuisiin baariin ja ravintoloihin. Rakennus on kokenut vuosien varrella monia muutoksia, mutta se on säilyttänyt historiallisen tunnelmansa, mikä tekee hotellivierailusta todella ainutlaatuisen. Löydät mielenkiintoisia yksityiskohtia joka puolelta; salakäytäviä, portaita, kaappeja.

Kun saavut hotellille, sisääncheckaus toteutetaan sinun puolestasi – samalla kun sinä siemailet kuohuvaa. Hotellin aulassa voi tilata itselleen juomaa aamusta iltaan, ja juomalista on todella laadukas.

Huoneluokat

Huoneluokkia löytyy jokaiseen makuun ja kukkaroon. Me yöyvyimme todella luksustason Junior King sviitissä, joka oli henkeäsalpaavan kaunis ja ihanan viihtyisä.

Tallinnan historiallinen eleganssi kietoutuu täällä moderniin viihtyisyyteen. Sviiteistä avautuu näköala sisäpihaan, se korostaa tilavuuden tuntua ja kotoisaa ilmapiiriä. Huoneiden sisustus on suunniteltu vastaamaan liike- tai lomamatkalla olevan vieraan tarpeita, täällä voi yhtä hyvin hoitaa työasioista tai nauttia lomasta.
Sviitit on sisustettu tyylikkäästi antiikkikalusteilla ja tekstiileillä, korostaen täten hotellin ainutlaatuisuutta ja sijaintia vanhan kaupungin muurien sisällä. Sviitin sisustus heijastaa varakkaiden keskiaikaisten kauppiaiden elämänlaatua. Tallinnan historiallinen vanha kaupunki on liitetty myös UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Schlössle-hotellin perintö on ainutlaatuinen ja poikkeaa mistä tahansa muusta hotellikokemuksesta.
Tallinnan nähtävyyksiin tutustumiseen ja eri kohteissa vierailemisen jälkeen on mukavaa viettää loppupäivä ylellisen elegantissa olohuoneessa ja nauttia ajan harmonisesta kulusta.
Meidän klassisten sviittien levollinen ilmapiiri ja huomaavainen palvelu varmistavat miellyttävän oleskelun hotellissamme ja kauniit muistot historiallisesta Tallinnasta. Nimi „Schlössle“ tarkoittaa saksaksi pientä palatsia ja hotellin sadunomainen sisustus luo mielikuvan aikamatkasta menneisyyteen.

Siis katsokaa tätä upeaa erkkeriä, jossa voi istuskella ja fiilistellä vanhan kaupungin vilskettä!

Kylpyhuonevarusteluihin kuului muhkea ja laadukas aamutakki, kylpyamme sekä laadukkat pesuaineet ja muut toalettitarvikkeet. Siivoaja kävi pari kertaa päivässä, joten pyyhkeetkin vaihtui juuri niin usein kuin toivoi.

King-sviittiin kuului myös mukava oleskelunurkkaus tyylikkäine kalusteineen.

Liikematkaajan iloksi löytyy myös työpöytä, jossa on mukava työskennellä päivisin.

Huone oli hiljainen, ja todella tunnelmallinen jokaikistä yksityiskohtaa myöten.

Ravintola Stenhus

Tästä viiden tähden hotellista löytyy myös viiden tähden ravintola – aivan fantastinen ravintola sekä sisustuksellisesti että gastronomisesti. Stenhusilla on Chaine de Rotisseurs-merkintä, mikä jo itsessään on yleensä merkki erinomaisesta ravintolasta. Napsimme muutaman kuvan ravintolan sisustuksesta, mutta totuus on, että paikka oli vielä kauniimpi kuin kuvissa! Saimme vielä pöydän suoraan takan edestä – on vaikea kuvailla kuinka tunnelmallista oli istuskella tässä keskiaikaisessa rakennuksessa, takan ääniä kuunnellen ja tuoksusta nauttien.

Palvelu oli odotusten mukaisesti ensiluokkaista, ja raaka-aineet laadukkaita. Ruoka tuli sopivaan tahtiin, ja tarjoilijan viinisuositukset olivat aivan nappiin annosten kanssa.

Ruokalista oli sopivan laaja, ja jotain löytyi kaikkien makuun – myös vegaanit oli hienosti huomioitu. Jokainen annos oli pieni taideteos, ja raaka-aineet oli suurimmaksi osaksi luomua ja lähellä tuotettua.

Salad 19 €
Goat cheese cream / spicy honey pumpkin / carrot cream / citrus dressing
Carpaccio 21 €
Venison fillet from Saaremaa island / hay cream / fermented garlic / blackberry and rosemary dressing
Halibut 36 €
Halibut fillet / mussels / champagne sauce / leek and broccoli sauté / caramelized pearl onion
Venison 32 €
Venison fillet from Saaremaa island / nut pesto / spruce tip mayonnaise / king oyster mushroom / eggplant paper / juniper sauce
Cheese plate 21 €
Selection of noble cheeses from Estonian farms
Sphere 12 €
Chocolate sphere / «Bird’s milk» cream / fresh seasonal berries / blackberry sorbet / black currant paper

Stenhuis on avoinna: Ma–Su 12:00–22:30
Keittiö: 12:00-22:00

Pühavaimu 13/15, Tallinn Old Town
+372 699 7780
restaurant@schlossle-hotels.com

Seuraavaksi kysyimme itse ravintola Steinhusilta muutaman kysymyksen.

Millainen ravintola on?

Ravintola Stenhus sijaitsee Tallinnan Vanhassakaupungissa 5* Schlössle Hotellissa ja on tarjonnut uniikkeja gastronomisia kokemuksia jo vuodesta 1998. Täynnä historiaa olevalla ravintolalla on upeita arkkitehtuurisia piirteitä ja tunnelmallisia tulisijoja, jotka luovat lämpimän ja rauhoittavan tunnelman. Olit sitten syömässä ystävien, perheen tai töiden puolesta asiakkaiden kanssa, on Stenhus täydellinen paikka niin rauhalliselle dinnerille kuin juhlillekkin.

Stenhusin terassi sijaitsee Schlössle Hotellin sisäpihalla Tallinnan Vanhankaupungin sydämessä tarjoten sinulle gourmet-kokemuksen puiden varjossa ja kukkien ympäröimänä. Ravintolan tyylikäs sikaribaari kutsuu myös nauttimaan lasillisen konjakkia tai sikarin ennen päivällistä.

Mikä on suosituksenne ruokalistalta?

Suosittelemme ensimmäisenä meidän maistelumenua. Tilaamalla maistelumenun saat kokea kokkimme useita luomuksia ja nauttia spesiaalista ja tarkoin valikoidusta viinin ja ruoan parituksesta.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Keittiömestarimme Timofei Monahhov ja Vladimir Narajevski työskentelevät yhdessä tuoden hienostunutta twistiä perinteiseen ruokakokemukseen ravintolassa. Ruokalista koostuu houkuttelevista klassisista ja moderneista ruoista, jotka on valmistettu aina kunkin sesongin raaka-aineilla.

Ravintolamme konsepti perustuu yhteistyöhön pienten virolaisten maatilojen, kalastajien ja tuottajien kanssa, joiden luonnonmukaiset ja orgaaniset tuotteet tuodaan virolaisina makuina sinun lautasellesi! Yritämmekin käyttää mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita menussamme. Ravintolamme edustaa klassista, kansainvälistä fine diningiä, saaden vaikutteita Ranskasta ja pohjoismaalaisesta ruoanlaitosta.

Viinilistassamme on enemmän kuin 150 erilaista viiniä ympäri maailman, jotta jokainen vieraamme löytää makunystyröihinsä sopivan viinin.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Kokkimme inspiraatio uusiin annoksiin tulee maalauksista ja voikin ajatella, että menumme on kuin taidegalleria, jossa kokin jokainen annos on erillinen mestariteos!

Varaa pöytä

Aamiainen

Schlösslen aamiainen nousi minun Tallinnan suosikkeihin kertaheitolla. Ensinnäkin, tunnelma aamiaisella oli todella kiireetön, koska hotelli on suhteellisen pieni. Kaikkea löytyi, ja uskon että jos jotain olisi puuttunut niin sitä olisi varmaan saanut pyytämällä. Sen verran tasokasta palvelua tästä hotellista sai. Siis katsokaa tätä upeaa esillepanoa, ja kuinka monipuolisesti kaikkea oli tarjolla!

Erityismaininnan saa heidän aamiaismenunsa, jota sai tilaamalla keittiöstä. Listalla oli munakasta, Eggs Benedictia, Eggs Royalea, vohveleita ja puuroa. Heidän Eggs Benedictinsä oli todella laadukkaasti tehty, ja hollandaise-kastike aivan taivaallinen.

No sitten tärkeimpään. Saako Hotel Schlössle ja ravintola Steinhus Toptaste-leiman? No heittämällä. Tämä saa kaikki suositukset ja kehut, mitä meidän tiimillämme on annettavana. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki – ja toivon että pääsen pian uudestaan tänne!

Kuvat on ottanut Toptaste-kuvaaja Elina Engberg

Tekstin on kirjoittanut Titti Myhrberg

Lue myös