d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pysähtymisen arvoiset paikat Suomessa

1. Pyynikin näkötorni, Pyynikin Munkkikahvila, Tampere

Herkullisista munkeistaan tuttu perinteikäs ja tunnelmallinen Pyynikin näkötornin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä jo yli 30 vuotta. Kahvila sijaitsee maailman suurimman soraharjun laella, joka houkuttelee ihmisiä nauttimaan Pyynikin ainutlaatuisesta luonnosta vuoden ympäri. Kauniina kirkkaana päivänä näkötornin laelta avautuvat kuvankauniit maisemat Tampereen molempien suurten järvien, Pyhäjärven ja Näsijärven yli aina ympäristökuntiin asti.

2. Kasvihuoneilmiö, Nummi

Kasvihuoneilmiö on ilmiömäinen elämystavaratalo täynnä hallittua kaaosta ja hillittyä hulluutta. Sisustustavaratalo sijaitsee Turun moottoritien varrella, Nummessa. Sisustustavaroiden lisäksi Kasvihuoneilmiössä on myös kahvila, jossa tarjoillaan niin suolaisia kuin makeitakin vohveleita ja uunituoreita munkkeja. 

3. Vaskikello, Pyhäsalmi

Vaskikello on näkemisen ja kokemisen arvoinen taukopaikka. Nelostien varrella Pyhäsalmessa sijaitseva Vaskikellooon tunnettu ainutlaatuiseta kellovalikoimastaan ja herkullisista tarjoiltavistaan. Valtaosan kahvileivistä ravintola tekee itse paikan päällä samoin kuin ruokailun yhteydessä tarjottavan leivänkin.

4. Heinolan Heila, Heinola

Heila on lähiruokatori, pientuottajien kauppapaikka, ravintola ja kahvila, juureva hengähdystauko Heinolassa. Heilan tuottaja tori on ollut toiminnassa vuodesta 2008 lähtien. Myöhemmin tuottajatorin seuraan avattiin herkullisia ruokia tarjoileva ravintola ja kahvila. 

5. Tiinan tupa, Pieksämäki

Tiinan Tupa on idyylinen pysähdyspaikka, jossa voi nauttia kauniista maisemista, herkullisista kotileivonnaisista sekä erinomaisista kalakukoista. Tiinan tupa sijaitsee puolessa välissä Jyväskylää ja Kuopiota. 

6. Karoliinan Kestikievari, Leivonmäki

Karoliinan Kestikievari on tunnettu perinteisistä herkullisista leivonnaisista, Kievarin maittavista keitto ja salaatti lounaista sekä maalaispizzoista. Kestikievari sijaitsee Leivonmäelle 10km vanhasta Karoliinasta pohjoiseen.

7. Porvoon Paahtimo

Vanhassa tiilimakasiinissa joen rannalla on Porvoon Paahtimo Bar & Cafe. Terassilta tai Proomusta voit nauttia jokinäkymästä ja juoda virvokkeita A-oikeuksin varustetussa baarissa. Vastapaahdettua kahvia on aina saatavissa, myös kotiin viemiseksi tai tuliaisiksi.

8. Vohvelikahvila Vanha Kuivuri, Hämeenkyrö

Hämeenkyrössä sijaitsee PopUp-vohvelikahvila Vanha Kuivuri. Tarjolla on täytettyjä vohveleita, makealla ja suolaisella täytteellä. Myynnissä myös pullaa, piirakkaa ja muita suussa sulavia herkkuja.

9. Teahouse of Wehmains, Juva

Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä toimiva teehuone-bistro on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Ranskalais-skandinaavisesti sisustetuissa tiloissa yhdistyy paikallisesti tuotetut, herkulliset raaka-aineet ja teesommelierien valitsemat laadukkaat teet ainutlaatuiseksi elämykseksi.

10. Cafe Sattmark, Parainen

Sattmarkissa voi viettää kiireettömän tauon kahvilan ja bistron herkkujen seurassa. Sattmarkin bistro tarjoilee maittavia lähiruoka-annoksia ja kahvilassa voit nauttia itse leivottuja suussa sulavia leivonnaisia. 

11. Kettu & Kana, Heinola

Heinolan torin kupeessa sijaitsee Ravintola Kettu ja Kana. Se on tunnettu kanaherkuista ja lämpimästä tunnelmasta. Ravintolasta saat mutkattomia, maittavia arkilounaita ja kiireettömiä, laadukkaita à la carte -illallisia.

12. Tertin kartano, Norola

Tertin kartano on idyylinen ja uniikki matkakohde Mikkelissä. Tertin kartanon pihapiiristä löytyy ravintola, hotelli, kahvila, puoti sekä puutarha. 

13. Ravintola Urban, Kuopio

Ravintola Urban on persoonallinen, hieman erilainen lounas- ja tilausravintola Kuopion keskustassa, torin tuntumassa. Urban on luonteeltaan lämmin ja rento paikka, jossa olostaan nauttii niin asiakas kuin henkilökuntakin. 

14. Vehomiehen automuseo, Kaivanto

Vehomiehen automuseo sijaitsee Kangasalalla ja se on ollut toiminnassa jo keväästä 1983 lähtien. Hienojen autojen lisäksi Vehomiehen automuseonyhteydessä on kahvila sekä museokauppa.  

15. Virtakiven sauna, Kouvola

Idyllisessä jokimaisemassa, Kymijoen rannalla sijaitsee kesäkahvila, tilausravintola, kahvipaahtimo, kokous– ja näyttelytilat, tietenkin sauna sekä pihapiirissä rennon tunnelman konttibaari. 

16. Kahvila Kampela, Helsinki

Helsingin Vuosaaressa pystyt nauttimaan herkullisia, uunituoreita leivonnaisia meren äärellä. Kaikki Kahvila Kampelan herkut valmistetaan tuoreista ja herkullisista raaka-aineista.

17. LeipomoKahvila N’Avetta, Sipoo

LeipomoKahvila N´avetta Sipoon Västerskogissa on aito perheyritys, jossa tarjoillaan päivittäin omassa leipomossa loihdittuja makeita ja suolaisia herkkuja. LeipomoKahvila N’avetta valmistaa lähes kaiken itse, alusta asti käsityönä ilman liukuhihnaa tai mittanauhaa – myös sunnuntaisin.

18. Keppana Kellari, Liesjärvi

Keppanan Kellari on Liesjärvenkylässä sijaitseva perheyritys,joka tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluita. Persoonallisessa ravintolassa on tarjolla maukkaita ruoka-annoksia sekä koko kylän laajin juomavalikoima. 

19. Ranta-Aitta, Porvoo

Ravintola Ranta-Aitta on idyllinen ravintola Porvoon jokivarressa. Ranta-Aitta tarjoilee asiakkailleen tuoreimmat uudet maut ja ainutlaatuiset ruokayhdistelmät. Ravintola tarjoilee japanilaisia makuja käyttäen mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita. 

20. Ranskalainen kyläkauppa, Vääksy

Ranskalaisesta kyläkaupasta löydät ranskaisia elintarvikkeita, muotia ja sisustustavaroita. Keittiössä valmistuu Ranskan vuoriston kotiruokaa. 

Lue myös