d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ylellistä tunnelmaa, puhtaita makuja ja mieleenpainuvia hetkiä suomalaisessa saaristomaisemassa

Suomen elämys- ja matkailupalveluiden tarjonnasta puuttui jotakin. Tuo jokin oli ylellinen, kokonaisvaltainen elämys, joka koettaisiin ilmasta, mereltä ja maasta käsin. Startup-yritykset Helsinki Citycopter, Toptaste ja Mad Cats päättivät yhdistää osaamisensa, ja näin syntyi uusi Fly, Dine and Sail -konsepti.

Vertaansa vailla olevassa elämyksessä tarjotaan nautintoja kaikille aisteille. Seurue pääsee ihailemaan Helsinkiä ja ympäröivää saaristoa elämyshelikopterilennolla, samalla samppanjaa siemaillen. Kopterilla laskeudutaan saaren paljaalle kalliolle. Perillä koetaan saaristoidyllin parhaat puolet – meren tuoksu, luonnon rauha, kepeä tunnelma ja aidot maut. Huippukokki loihtii seurueelle neljän ruokalajin illallisen paikallisista aineksista. Päivän päätteeksi suunnataan takaisin maihin loistokkaalla, ammattitaitoisen henkilökunnan luotsaamalla katamaraanilla. Sen kannella katsellaan auringonlaskua ja kilistellään kuohuvalla.

Idea, joka lähti lentoon

Helsinki Citycopter on ainut suomalainen ilmailualan yritys, jolle on myönnetty Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki sitoutumisestaan vastuullisen matkailun kehitystyöhön. Suomesta oli pitkään puuttunut luksus-lentopalveluihin ja tilauslentoihin keskittynyt helikopteripalvelu, ja tämän aukon Helsinki Citycopter paikkasi. 

– Monet hakevat nyt kotimaasta ylellisiä elämyksiä. Meiltä pyydettiin yhä enemmän sekä Sight Seeing -lentoja että saaristoon suuntautuvia lentoja. Helikopterimme soveltuvat tarkoitukseen mainiosti, ja saaristo näyttää mahtavalta ilmasta käsin. Tämä on myös näppärä keino kokea maisemat, sillä lyhyessä ajassa näkee todella paljon, kertoo Helsinki Citycopterin perustajajäsen Joonas Nurmi kertoo. 

– Toptastella oli jo aiempaa kokemusta katamaraaniristeilyjen tuottamisesta Mad Catsin kanssa ja tuntui luonnolliselta jatkumolta lähteä laajentamaan sitä palvelua meidän kopterilennoillamme, Nurmi jatkaa.

Idea vakuutti Toptasten kaupallisen johtajan Titti Myhrbergin heti – juuri tällaista palvelua pääkaupunkiseudulla oli kaivattu. Elämyspalveluita aiemminkin tuottanut Toptaste on paitsi ruoka- ja ravintola-alan media, myös yhteisö, joka kokoaa yhteen alan eri tahoja – ruokaa rakastavia ihmisiä, alan ammattilaisia, vaikuttajia ja ruoantuottajia.

– Fly, Dine and Sail on uniikki kokonaisuus, esimerkiksi täydellinen lahja pyöreitä täyttävälle tai ulkomaalaisille yritysvieraille, Myhrberg sanoo.

Viiden tähden elämys

Elämys on täysin muunneltavissa asiakkaan toiveiden mukaan. Huolella valmistetulla ruoalla ja puhtailla raaka-aineilla on iso rooli Fly, Dine and Sail -kokonaisuudessa. Illallisella pääsee nauttimaan suomalaisen saariston mauista.

– Me haluamme tarjota viiden tähden elämyksen. Mukaansa seurue saa aina huippukokin. Ensimmäisissä elämyksissä kokkina on MasteChef 2020 -ohjelmasta tuttu Dani Hänninen. Hän suunnittelee illallismenun toiveiden mukaan ja loihtii ruokalajit lähellä tuotetuista, laadukkaista raaka-aineista. Halutessaan saaressa pääsee tutustumaan villiyrttien keräämiseen yhdessä Danin kanssa, ja niitä voidaan hyödyntää ruokalajeissa. Juomalistalle on valikoitu korkealaatuiset viinit ja samppanjat, Myhrberg kertoo.

Saarikokemus voidaan järjestää moderneilla fasiliteeteilla varustetulla yksityissaarella. Vaihtoehtona löytyy myös Isosaari, joka on luonnoltaan ja historialtaan rikas ja vastikään avattu yleisölle. Villiyrtteihin perehtymisen vaihtoehtona saarella voi rentoutua saunan lämmössä tai osallistua yksityiselle, opastetulle saarikierrokselle.

Seurue seilaa takaisin maihin pienristeilypalveluita tarjoavan Mad Catsin S/Y Paradise -katamaraanilla. Katamaraani tuo Suomen vesistöille palan Välimeren purjehdustunnelmaa ja sen ammattitaitoinen miehistö luotsaa laivaa kokenein ottein.

– Vaihtoehtona saaressa ruokailulle voidaan illallinen kattaa myös katamaraanin terassille tai kannelle. Kaikki tämä auringonlaskusta ja samppanjasta nauttien! Suuri Lagoon 440 -katamaraani tarjoaa loistavat puitteet merellä liikkumiseen ja kulinaristielämykseen, toteaa Mad Catsin Miikka Ristkari.

Jos elämyksen ei haluakaan loppuvan iltaan, on katamaraanilla mahdollista viettää yö ja seilata vaikkapa Tallinnaan.

– Tarkoitus oli kehittää täysin uudenlainen elämys, jota ihminen ei ikinä unohda. Juuri sellainen on Fly, Dine and Sail, Myhrberg päättää.

Tätä kaikkea on Fly, Dine and Sail

  • Eksklusiivinen nouto helikopterille pääkaupunkiseudulla
  • 25 minuutin maisemalento, jonka aikana tarjoillaan samppanjaa ja artesaanisuklaata
  • Laskeutuminen idylliselle saarelle
  • Saarikokemus (2–4 h), joka räätälöidään toiveiden mukaan
  • Palvelukoordinaattorin ja huippukokin palvelut saarella ja katamaraanilla
  • 4 ruokalajin illallinen juomineen (saarella tai katamaraanilla)
  • 2 h katamaraaniristeily auringonlaskusta ja samppanjasta nauttien
  • Paluu valittuun laituriin Helsingin keskustassa

Lue myös