d-md-none
Siirry pääsisältöön

Lähde makumatkalle Ahvenanmaalle sadonkorjuujuhlien merkeissä 18-20.9.2020!

Syksy on ihanaa aikaa Ahvenanmaalla. Sadonkorjuujuhlat, yksi syksyn kohokohdista Ahvenanmaalla, järjestetään syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, tänä vuonna 18.–20.9.2020. Suosittu koko perheen tapahtuma tarjoaa ihania maalais- ja makuelämyksiä kaikenikäisille vierailijoille.

KOE AHVENANMAAN SYKSYN KOHOKOHTA

Varaa kalenteristasi 18.–20. syyskuuta Ahvenanmaan-makumatkaa ja sadonkorjuuviikonloppua varten. Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlat, paikallisen ruokakulttuurin moottori ja sykkivä sydän, kutsuu nauttimaan syksyn väriloistosta ja kauniin tunnelmallisista pimenevistä syysilloista, Avoimista maatiloistaPlåpp Åpp -aktiviteeteista ja Sadonkorjuujuhlaravintoloista ja niiden antimista. 

MAISTELE SADONKORJUUANTIMIA

Sadonkorjuujuhlat on upea elämys, jossa yhdistyvät maanviljely, ruoantuotanto ja paikallinen ruoka- ja käsityökulttuuri. Tule ja koe Ahvenanmaan maaseutu parhaimpaan sadonkorjuuaikaan. Vieraile avoimilla tiloilla, maistele kauden raaka-aineista valmistettuja ruokia ja juomia, tapaa ruoantuottajia, osta paikallisia artesaaniruokia ja käsitöitä ja täydennä ruokavarastojasi syksyn ihanilla sadonkorjuuantimilla. Muistathan ottaa mukaan kylmälaukun.

OTA ILO IRTI MAALAISELÄMYKSISTÄ

Avoimet maatilat ovat avoinna perjantaina ja lauantaina klo 11–20 ja osa myös sunnuntaina klo 11–17. Löydät tiloilta erilaisia aktiviteetteja, elämyksiä ja ahvenanmaalaisia tuotteita. Monet tiloista ovat lapsiystävällisiä ja tarjoavat hauskaa tekemistä ja puuhaa myös perheen pienimmille. Lapset voivat mm. hyppiä olkikasoissa, tervehtiä ja silittää eläimiä, leikkiä hiekkalaatikolla, lähteä traktorisafarille ja kokeilla poniratsastusta.

Skördefesten på Åland 2018 Therese Andersson

Plåpp Åpp -aktiviteetit (ahvenanmaalainen vastine pop up-ilmiölle) ovat ohjelmanumeroita, joita järjestetään eri paikoissa tiettyinä kellonaikoina ja joiden avulla saa entistä paremmin tuntumaa maanviljelijän arkeen. Lapset voivat esimerkiksi esimerkiksi osallistua kokkikouluun tai riistäeläinsafarille.

Sadonkorjuujuhlat tarjoavat runsaasti tilaisuuksia nauttia herkullisista, paikallisista ruokalajeista. Sadonkorjuujuhlaravintolat ovat sitoutuneet noudattamaan ahvenanmaalaista keittiömanifestia ja ravintoloiden menut pohjautuvat ahvenanmaalaisiin kauden raaka-aineisiin. Hotelli Arkipelagissa voit aloittaa päivän ahvenanmaalaisella aamiaisella. Jos et majoitu ko. hotellissa, aamiaisen hinta on 15 €/henkilö. Lue lisää ja varaa pöytä puh. 018 24 020. 

HEINÄHANKO JA HYVÄ HYGIENIA

Tänä vuonna paikalliset ovat kiinnittäneet erityistä huomiota hygieniaan ja muihin käytännönjärjestelyihin, jotta voisit lomailla täällä turvallisin mielin. Kiitos, että huolehdit omasta ja toisten terveydestä kun vierailet saarillamme! Muistathan kantaa kortesi kekoon ja toimia siten, että tapahtuma voidaan toteuttaa mahdollisimman turvallisesti. Yhdessä teemme Sadonkorjuujuhlista onnistuneen – otetaan siis toiset huomioon, pysytellään heinägon mitan päässä toisistamme ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Tutustu Sadonkorjuujuhlien muistilistaan.   

SADONKORJUURISTEILYJÄ JA BUSSIRETKIÄ

Tänä vuonna sekä Viking Line että Tallink Silja järjestävät Sadonkorjuuristeilyn Helsingistä Ahvenanmaalle, jossa sinulla on lähes koko päivä aikaa tutustua saarimaakuntaan ja sen ainoaan kaupunkiin, Maarianhaminaan, joka omalla autolla tai apostolinkyydillä. Viking Line tarjoaa myös opastettuja retkiä valituille maatiloille ja muihin vierailukohteisiin yhteistyössä Viking Line Bussin ja Matkapoikien kanssa.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta liikkua tilalta toiselle omalla autolla tai kimppakyydillä tai jos haluat mieluummin matkustaa julkisilla kulkuvälineillä, voit osallistua valmiille bussiretkelle lauantaina 19.9.2020 klo 11–16 ja vierailla muutamilla valituilla maatiloilla (Mickels Gård, Solkulla Gård ja Bolstaholms Gård). Bussikuljetuksen järjestää Williams Buss, lähtö ja paluu: Maarianhaminan linja-autoasema (Bussplan). Lue lisää ja varaa retki etukäteen 14.9. klo 16 mennessä.   

Tutustu Sadonkorjuujuhlan kotisivuun ja suunnittele reittisi omien suosikkimaatilojen ja -tuotteiden sekä mieleistesi ruokapaikkojen mukaan!

SKÖRDEFESTENS VÄNNER

Sadonkorjuujuhlien päätyttyä voit jatkaa samoissa tunnelmissa liittymällä Skördefestens Vänner -yhdistykseen. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua eri aktiviteetteihin, joita järjestetään ympäri vuoden, ja olet mukana arvonnassa, jossa arvotaan säännöllisesti erilaisia hauskoja maalaiskokemuksia kuten lypsytuokio, vierailu lammastilalla, vasikoiden syöttämistä, vaellus omenatarhassa ynnä muuta jännittävää. Tervetuloa!

Lähde: https://www.visitaland.com/fi/mat-aland/sadonkorjuujuhlat/

Lue myös