Siirry pääsisältöön

Kaupunki joka ei koskaan nuku – ruokamatkailu Bangkokissa

Bangkok huokuu historiaa, mutta myös modernimpaa kulttuuria. Se on kaupunki, joka elää ympäri vuorokauden ja josta löydät autenttista thaimaalaista ruokaa, mihin kellon aikaan tahansa. Rennon katuruoan lisäksi Bangkokista löytyy laaja kattaus hienompia Michelin-merkittyjä ravintoloita. Se on siis täydellinen matkakohde aitoutta etsivälle ruokamatkaajalle tai tähtiä keräävälle kulinaristille. 

Thaimaan parhaiden makujen harmoninen keskittymä 

Sen lisäksi, että Bangkok sijaitsee fyysisesti keskellä Thaimaata, sen voi kokea myös kaikkien thaimaalaisten makujen keskittymäksi. Siellä yhdistyy ympäröivien maanosien parhaat maut keskenään. 

Mieti vaikka täydellistä Som Tam -salaattia: Tuoreen papaijan rapeutta, limetin happamuutta, murskatun chilin tulisuutta, palmusokerin makeutta ja kalakastikkeen suolaisuutta. Kun tunnustelee tätä makupalettia lähemmin, voi huomata, että kaikki raaka-aineet ovat täydellisessä harmoniassa keskenään. Thaimaassa tätä kutsutaan ”Glom Glorm” mauksi, makujen täydelliseksi tasapainoksi. 

Värikästä ja aitoa katuruokaa 

Katuruoka on kiistämättä thaimaalaisen kulttuurin kulmakiviä. Katuruoalla on monia tyylisuuntauksia ja se muuttaa muotoaan mitä enemmän kilometrejä ottaa alleen. Varhaisesta aamusta iltamyöhään Bangkokin kaduilla näkyy kauppiaita tuunatuissa ruokakärryissään, valmistamassa paikallisia erikoisuuksiaan. Nämä erinäköiset ja kokoiset luovuuden huipentumat ovat jo itsessään tärkeä osa viehätystä. 

Yksi vahva katuruokasuositus löytyy Ravintola Thip Samaista, toiselta nimeltään Pratu Peesta. Se on historiallisessa naapurustossa sijaitseva ravintola, jonka Pad Thai on huhuttu olevan maansa parhaimpia. 

Pad Thai -annos.

Kiikkuvista muovituoleista Michelin-tähtiin

Bangkok on paljon muutakin kuin neonvärein vilkkuva Khao San Road. Luksusta etsivän täytyy kuitenkin tietää mihin suunnata. Ruuhkaisten teiden ja kaupungin vilskeen keskeltä löytyy peräti 161 Michelin-mainittua ravintolaa, joista yhteensä 24 on Michelin-tähden ravintoloita.

Viime aikoina Michelinin Bib Gourmand -merkinnän saanut 100 Mahaseth ravintola on ilahduttanut sen maanläheisellä lähestymistavallaan. He ovat puhuttaneet paljon antamalla lahjoituksia ja tukemalla paikallisia ruoantuottajia pandemia-aikana. 

Yksi mainitsemisen arvoinen ravintola on loputtoman jonon edessä makaava Jay Fai, joka on Thaimaan ensimmäinen ja ainut Michelin tähden saanut katuruokaa tarjoava ravintola. Heidän rapuomelettia ei kannata yhdenkään matkaajan missata – olit sitten se perinteitä hamuileva ruokamatkaaja tai tähtiä keräävä luksuskulinaristi.

Jay Fai (omistajan lempinimi) on paikallisille tuttu näky, sillä hän työskentelee kuusi päivää viikossa ravintolan ainoana kokkina käyttäen laskettelulaseja tehdessään ruokaa.

Yhteistyössä:  www.thecoloursofthailand.com  

Lue myös