d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tyttöjen hemmotteluloma Riiassa, osa 1

Hemmottelua Riiassa, osa 1

Riikaan lentää vaivattomasti tunnissa esim Air Balticilla tai sinivalkoisin siivin Finnairilla. Hinnat ovat tällä hetkellä hyvinkin edulliset, joten viikonloppumatka Riikaan maksaa suurin piirtein saman verran kuin viikonloppu johonkin kotimaiseen kaupunkiin. Hintataso hotelleissa on verrattain alhainen kotimaisiin hotelleihin verrattuna, ja ravintolat sekä muut kustannukset ovat hyvinkin maltillisia. Riika on kuin Pariisi pienoiskoossa, sanoi taannoin eräs hotellijohtaja.

Poet by Semarah

Semarahin Grand Poet hotel – oi että, tänne haluaisin takaisin per heti! Hotelli oli kaikin tavoin upea. Sisustus oli jokaista yksityiskohtaa myöden niin upea, että olisi voinut istuskella huoneessa tuntikausia vaan tuijottamassa yksityiskohtia. Meillä oli standard-tason huone, joka tuntui sviitiltä. Vertaisin hotelleissa ehkä näitä huoneita Hotel Havenin huoneisiin, isot ja tilavat ja upea design. En pysty edes kuvittelemaan, minkälaista luksusta tarjoaa hotellin hienommat huoneet – ehdottomasti bucket listalle!

Hotelli sijaitsee aivan historiallisen Riian sydämessä, vain muutaman askeleen päässä Riian vanhasta kaupungista. Näkymät ovat suoraan kuuluisan Bastion -kukkulan suuntaan.

Kylpyamme kahdelle

Huoneen kylpyhuoneet ansaitsevat ehdottomasti erillisen maininnan. Kaikki on paikallaan, valosta puhumattakaan. Suuren plussan saa vielä kylpyammeet, joihin mahtuu romanttisesti vaikka kaksi henkeä samaan aikaan kylpemään. Jos romanttista hotellikohdetta etsit – tämä hotelli on sinulle!

5-kerroksinen hotelli tarjoaa 168 tyylikästä 5 tähden superior-majoitusta, mukaan lukien 20 erittäin ylellistä sviittiä. Huoneista on upeat näkymät Riikaan kahteen eri suuntaan: osasta on näkymät Vapauden muistomerkille ja osasta upeat näkymät viereiseen puistoon. Hotellista löytyy terassi, drinkkibaari sekä ravintola. Lisäksi asukkaille on mahdollisuus hemmotella itseään upeassa Hedonic-spa:ssa tai kunto- ja virkistyskeskuksesta.

Grand Poet Hotel

Onko täällä Riian paras aamupala?

Aamupala erottuu täällä selkeästi edukseen. En tiedä, johtuiko se tarjoamasta, aamiaiskokista tai itse aamiassalista, mutta kokemus sai 5 tähteä. Kun kävimme täällä, oli koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja esillepano ei ollut ehkä yhtä kaunis kuin tavallisesti heidän aamiaispöydässä. Ruoat oli yksittäispakattuna, ja lämpimät ruoat tarjoili aamiaiskokki.

Hedonic spa

Ja tietysti, kun on kyseessä tyttöjen hemmotteluloma, niin hotellin spa on aamupalan ja ihanan sisustuksen lisäksi se yksi kulmakivistä. Ja voi, kuulkaapas – se on aivan ihana! Upean sisustuksen lisäksi hoitohuoneet ovat siistejä ja maulla sisustettuja. Tällä hetkellä sisään pääsee koronapassilla ja ainoastaan etukäteisvarauksella. Kylpylässä on 15-metrinen uima-allas, jossa on neljä hierontatuolia sekä poreallas. Saunatarjoamassa on höyrysauna sekä suomalainen sauna ja myös oma bio-sauna, jossa lämpötila on alhaisempi kuin tavallisessa saunassa. Sanomattakin selvää on, että tarjolla on myös laaja valikoima ihania hoitoja – hieronnoista kasvohoitoihin ja pedikyyreihin.

Verdant Eco Spa

Aah – tätä kokemusta en voi liioin kehua! Kiinnostaako ekohoidot? Hemmottelu? Hyvä olo? Suosittelen suuntaamaan Verdant Eco Spahan. Kyseessä on Riian ensimmäinen ekologinen kauneuskeskus, josssa käytetään vain luonnollisinta ja juuri valmistettua kosmetiikkaa. Heidän logosta pystyy jo näkemään heidän filosofian kulmakiven: koivun.

Latvian kansanperinteessä koivumahlaa voidaan käyttää sekä parantavassa toiminnassa puhdistavien ja virkistävien ominaisuuksiensa vuoksi että kauneudenhoidon rituaaleissa – esimerkiksi hiusten pesuun, päänahan hierontaan tai huuhteluun. Meille suomalaisille tämähän on tuttu juttu, saunavihdoista mökkijalkakylpyihin, mutta en kyllä tiedä hoitolaa suomessa joka hyödyntäisi koivua näin laajasti myös ihonpuhdistuksessa ja hieronnoissa.

Olut- marja vai meripihkarituaali?

Olutrituaali? Mikä? Ystävälleni tehtiin tämä rituaali, ja kun kyselin häneltä tunnelmia jälkikäteen niin hän totesi, ettei ole kyllä ikinä käynyt missään samankaltaisessa. Ensin oli aloitettu vartalon kuorinnalla, jossa oli käytetty olutta. Sen jälkeen oli hyvin lempeästi vihdottu vartaloa koivuvihdoilla, jotka oli kastettu olueen. Tämän jälkeen hierottiin koko vartalo humalaöljyllä, ja koko rituaali päättyi kylmän oluen nauttimiseen. Aika mielenkiintoinen rituaali, ettenkö sanoisi!

Minulle tehtiin marjarituaali, johon sisältyi elvyttävä, myrkkyjä vapauttava marja- ja savinaamion vartalokääre sekä vartalohieronta ihoa uudistavalla tyrniöljyllä. Tämä oli taivaallinen kokemus! Ystäväni on allerginen mansikoille, jota kuorinta sisältyi, joten hänelle tehtii meripihkarituaali. Koska Latvian rannikko on noin 500 kilometriä pitkä, on meripihka hyvin yleinen osa koruja, ja tässä näköjään myös kauneudenhoitoa.

Ravintola Kolonade

Hemmottelulomaan kuuluu tietty myös herkuttelu! Olemme koostaneet aiemmin jutun Riian parhaista ravintoloista, kahviloista ja baareista, mutta tässä vielä erikseen nosto yhdestä lempiravintoloistani Riiassa – ravintola Kolonade.

Miksi Kolonade on niin ihana? No ensinnäkin, ne näkymät! Pyydä pöytä, jossa on näkymät joelle päin ja jos on tarpeeksi lämmin – istu joen puoleisella terassilla. Voit illallisen lomassa katsella joen liikennettä ja ihastella ympäröivää, ajatonta tunnelmaa. Hienostunut ja vuodenaikoja noudattava, värikäs herkkusuiden ruokalista sekä runsas laatuviinitarjonta ja nykyaikainen latvialainen sisustus saa minut rakastumaan kerta toisensa jälkeen paikkaan uudestaan.

Kiitoksia lukemisesta, toivottavasti sait jutusta inspiraatiota ja innostusta Latvian reissuun, ja eritoten ihanaan Riikaan.

Seuraavassa jutussa vierailemme Kempinskissa, stay tuned!

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös