d-md-none
Siirry pääsisältöön

Huoleton kesäloma Maarianhaminan merimaisemissa

Ahvenanmaalla on paljon annettavaa. Saariryhmän pääkaupunki Maarianhamina tarjoaa tekemistä ja näkemistä koko perheelle. Merellisen idyllin takaavat vanhat puiset kapteenintalot, Merikortteli ja veneistä täyttyvät satamat.

– Merenkululla on aina ollut iso merkitys Ahvenanmaalle. Maarianhaminan nähtävyyksistä kannattaa ehdottomasti tutustua yli 100-vuotiaaseen Pommern-museolaivaan, joka on mielenkiintoinen kohde aikuisille ja lapsille. Hauskaa tekemistä lapsiperheille löytyy myös Mariebadin kylpylästä, lukuisilta frisbeegolf-radoilta ja uimarannoilta, vinkkaa Caroline Lepistö Ålandhotelsilta.

Ålandhotelsilla on Maarianhaminassa kolme viihtyisää hotellia: Hotelli Pommern, Hotelli Savoy ja Hotelli Adlon. Maarianhaminassa etäisyydet ovat lyhyitä, ja kaupunkiin on helppo tutustua kaikista Ålandhotelsin hotelleista käsin. 

– Suosittelen tekemään pyöräretken Järsölle, jonne on kaupungista noin 10 kilometriä. Kapea tie kulkee kauniissa saarimaisemissa, ja perillä odottaa upea, kallioinen niemenkärki.

Saariston ihastelun lisäksi Maarianhaminassa voi herkutella aidoilla ahvenanmaalaisilla mauilla. Täällä ravintolat, kahvilat ja pienet puodit ovat kaikki lähietäisyydellä. Lounaalle voi suunnata Kvarter5-ravintolaan, joka tarjoaa paikallisia herkkuja. Kvarter5 tarjoaa myös à la carte -listan ja satokauden mukaisia pikkuannoksia, joita voi tilata useampaa koko seurueen maisteltavaksi. Kun pitkän, ulkona vietetyn kesäpäivän päätteeksi tekee mieli rentoa ruokaa, on Adlon Pizzeria & Sportsbar nappivalinta ruokapaikaksi. 

Huolettomin loma syntyy varaamalla pakettimatkan. Ålandhotelsin kautta onnistuvat pakettimatkat niin pienille kuin isoillekin seurueille – olipa kyseessä sitten viikonloppu lasten kanssa tai aikuisten loma.

– Golfpaketit ovat nyt suosittuja, ja meidän kauttamme saa varattua golfpaketit matkoineen, majoituksineen, aterioineen ja aktiviteetteineen. Tänä kesänä kannattaa tutustua uudistettuun Slottsbanan-kenttään, jolla pelatessa voi ihailla Kastelholman linnaa. Meillä on monipuolisesti vaihtoehtoja myös muista aktiviteeteista nauttiville, ja paketeillamme onnistuu omannäköinen loma, Lepistö tuumaa.

Lue myös