Siirry pääsisältöön

Lähilomaile Virossa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja TAK Oy:n toukokuussa toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset haluavat koronakevään jälkeen nauttia lepo- ja rauhoittumislomista, mökkeilystä sekä luontolomista. Lomakohteen valintaan vaikuttavat hyvä hygieniataso sekä se, ettei kohteessa ole koronatapauksia. Nyt halutaan myös matkustaa lähelle.

”Viro täyttää mainiosti kaikki tutkimuksessa esiin nousseet kriteerit”, kommentoi Helsingistä jo 15 vuotta sitten Tallinnaan muuttanut ja viime kesästä lähtien Visit Estonian Suomen viestintäpäällikkönä työskennellyt Timo Raussi. ”Kompaktin kokoisenakin Virossa on runsaasti tilaa, raitista ilmaa sekä jo luonnostaan pitkät turvavälit. Rannikkotörmät, suuret suoalueet, metsät ja merenrannat sekä romanttiset pikkukaupungit ystävällisine asukkaineen tarjoavat automatkaajalle oivan annoksen nähtävää ja koettavaa – arkihuolet voi Virossa ongelmitta heittää viikon ajaksi romukoppaan. Nyt onkin juuri oikea aika luoda ihan uudenlaisia hyviä muistoja.”

Matkasuunnittelua nettikartan avulla

Uusiin maisemiin tutustuminen perinteisen Tallinnan päiväristeilyn sijasta ei vaadi suuria ponnisteluja eikä villissä luonnossa selviytymisen taitoja – vaikka jokamiehen oikeudet ovatkin lähes Suomen kaltaiset, jos niitä haluaa hyödyntää. Virallisen www.visitestonia.com -matkailusivuston etusivun yläpalkista avautuvaan suomenkieliseen Viron karttaan on merkitty liki 70 kpl 1-6 päivän mittaisia omatoimikierroksia, joita voi selata mielenkiinnon mukaan teemoittain – on majakoita ja teollisuusperintöä, puuhamaita lapsiperheille, siideri- ja viinitiloja, luontopolkuja, Liivinmaan makuja sekä Peipsijärven Sipulitie savukalaravintoloineen.

”Sama kartta ja sen hakupalvelu näyttää myös reitin varrelle jäävien lomakylien, vuokramökkien, maatilamatkailukohteiden, leirintäalueiden sekä opas- ja elämysmatkapalvelujen tarjoajien sijainnit ajo-ohjeineen”, Raussi selittää. ”Sivustomme on avuksi siis heillekin, jotka stressaavan etätyö- ja kotikoulukevään jälkeen haluavat vain nostaa jalat virolaismökin verannalla seisovan sohvan selkänojalle, kuunnella lintujen laulua ja nauttia ajan pysähtymisestä.”

Tunne, näe, maista, koe… Löydä Viro, Visit Estonia!

Suomalaisille Viro ja Tallinna on tänä kesänä hieman toisenlaisia, ”ilmavampia” myös siitä syystä, että suuret risteilyalukset tuhansine matkustajineen Euroopasta, USA:sta ja Aasiasta jäävät tulematta. Hintataso on Tallinnassa pudonnut, ja hyviä tarjouksia on nyt helppo löytää. Palvelu on ystävällistä, elämykset aitoja sekä ruoka maistuvaa ja taatusti puhdasta.

Kasvukeskusten ulkopuolella toimivat kymmenet matkailualan yritykset ovat haun ja arvioinnin tuloksena myös saaneet virolaisen EHE-laatumerkin. Se on osoitus kestävän matkailun periaatteiden noudattamisesta sekä aidoista ja perinteitä kunnioittavista luonto- ja kulttuurielämyksistä. EHE on lyhenne sanoista Ehtne ja Huvitav Eesti eli aito ja kiinnostava Viro.

Nauti lomastasi aidosti, yksin tai koko perheen voimin. Kun laivojakin kulkee tänä kesänä Helsingin ja Tallinnan välillä ennätysmäärä, ovat Suomi ja Viro nyt lähempänä toisiaan kuin koskaan ennen.

VisitEstonia_karttasivu
Peipsin päiväretken reitti Visit Estonian karttasivulla.

Tutustu myös Titin Tallinnan vinkkeihin!
Hemmotteluloma Tallinnassa osa 1
Hemmotteluloma Tallinnassa osa 2

Lue myös