d-md-none
Siirry pääsisältöön

Aina ei tarvitse omistaa: Luotettavaa mökkivuokrausta jo yli 50 vuoden ajan

– Aina ei todellakaan tarvitse omistaa mökkiä päästäkseen nauttimaan mökkeilyn ihanuuksista, vakuuttaa Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen.

– Lomarenkaan kautta löytyy yli 4000 viihtyisää vuokramökkiä ja loma-asuntoa kautta Suomen, etelärannikolta Lappiin asti.

– Yhdistämme onnistuneesti perinteisen suomalaisen mökki-idean nykyajan mahdollisuuksiin, sillä liikeideamme rakentuu digitalisaation avustamaan jakamiseen: sekä mökin omistaja että vuokraaja löytävät toisensa verkkosivujemme kautta. Toimintatapa on turvallinen ja vastuullinen niin omistajalle kuin vuokraajallekin.

Luottamus on kaiken a ja o

Kesämökki on kallista ja rakasta omaisuutta ja sen vuokraaminen ulkopuoliselle – usein täysin tuntemattomalle – edellyttää suurta luottamusta. 

– Luottamusbisneksessä kummankin osapuolen on vakuututtava siitä, että lupauksissa pitäydytään, ilman riskiä, sanoo Kohonen.

Mökin vuokraajan kannalta luottamus lähtee siitä, että kohde vastaa kuvausta. 

– Kiiltokuvien sijaan pyrimme sivuillamme antamaan mahdollisimman rehellisen kuvan kustakin loma-asunnosta.  Varmistamme myös, että käytännön asiat toimivat: avaimet löytyvät, mökki on siisti ja turvallisuuteen liittyvät asiat on selvitetty. Kun asiat on ennakkoon varmistettu, mökin vuokraaja voi keskittyä täysipainoiseen lomailuun, kertoo Kohonen.

Moni epäröi rakkaan loma-asuntonsa vuokraamista ulkopuoliselle, mutta Lomarengas tekee toiminnasta mahdollisimman vaivattoman omistajalle. 

– Aluksi katsomme paikat yhdessä omistajan kanssa. Valokuvaamme kohteen ja teemme siitä esittelyn sivustollemme. Lomarengas hoitaa markkinoinnin, maksut ja kaikki neuvottelut vuokraajien kanssa, jolloin omistaja voi olla täysin huoletta prosessin suhteen.

Sisäänrakennettu vastuullisuus tätä päivää

Tämän päivän asiakas osaa jo odottaa vastuullisuutta ympäristöasioissa. Loma-asunnoista löytyvästä ohjekansiosta selviävät mm. jätteiden kierrätykseen liittyvät asiat.

Ympäristövastuu on kuitenkin vain yksi osa vastuuajattelua. 

– Verotuksellisesti vuokrauspalvelut ovat toisinaan harmaalla alueella, mutta Lomarenkaan toiminta on läpinäkyvää ja maksamme  veromme kotimaahan. Tämä on osa sosiaalista vastuutamme, josta emme tingi.

Kohosen mukaan maailman muuttuminen vastuuasioissa on todellista. 

– Meillä on vuosikymmenien statistiikka asiakkaiden odotuksista ja käyttäytymisestä, ja viimeisen viiden vuoden aikana on tapahtunut merkittävä asennemuutos. Aurinkorantojen sijaan, tai lisäksi, nyt arvostetaan luontoa ja lähimatkailua. Me Lomarenkaassa rohkaisemme loma-asuntojen omistajia avaamaan paratiisinsa ovet myös toisille, turvallisesti.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

www.lomarengas.fi

Lue myös