Siirry pääsisältöön

Vinkit kesän ruokamatkailuun

Otsikkokuva: Visit Latvia

Ahvenanmaa – kotimaassa ulkomailla

Oletko koskaan nauttinut aamukahveja laiturinnokassa tai maistanut tuoretta savuahventa auringon laskiessa horisonttiin? Oletko leikkinyt löytöretkeilijää asumattomilla kalliosaarilla tai käynyt oikeassa linnassa? Ahvenanmaan kesä on juuri niin ihana, rento ja jännittävä kuin miltä se kuulostaakin.

Lue lisää.

Myyrä-ohjelman voittaja Aino Sirje ihastui Latviaan

Seikkailusarja vei näyttelijä Aino Sirjen paikkoihin, joihin hän toivoo myös monen muun suomalaisen löytävän. Myyrä-sarja kuvattiin koronavuoden 2020 elo-syyskuussa. Pandemia painoi kokemukseen oman leimansa, mutta siitä huolimatta Latvia on Sirjen mukaan mitä mukavin matkailumaa. Vaikka suuri osa ajasta meni kuvauksissa, Sirjen mieleen jäi monta paikkaa, joihin hän toivoo voivansa vielä palata. 

Lue lisää.

Neljä helmeä kotimaanmatkaajan löydettäväksi

Kysyimme lukijoiltamme, mistä löytyy pysähtymisen arvoisia paikkoja Suomessa. Tutustu neljään kotimaan helmeen, joihin kannattaa ehdottomasti pysähtyä!

Lue lisää.

Katso myös kaikki listalle äänestetyt paikat täältä.

Naantalin maut tutuiksi Smaku-ruokatapahtumassa

Toptasten toimitus pääsi tutustumaan aurinkoisen Naantalin herkkuihin Smaku Festivalsin matkassa.

Lue lisää.

Haukilahden paviljonki muuttaa – rento ilmapiiri vetää puoleensa

Haukilahden pienvenesatamassa on toiminut jo yli 20 vuoden ajan paikallisten rakastama Haukilahden paviljonki -ravintola. Nyt pohjoismaisia sekä skandinaavisia makuja tarjoava ravintola on muuttamassa.

Lue lisää.

Merihenkinen ravintola Göran

Merellisen Forum Marinumin Kruununmakasiinissa Aurajoen alajuoksulla sijaitsee saariston parhaita makuja tarjoava Ravintola Göran.

Lue lisää.

Esittelyssä: Pastis

Kysyimme ravintola Pastiksen ravintolapäällikkö Maria Kuusistolta millainen ravintola Pastis on. Nopeasti selviääkin, että tämä Kaartin kaupunginosassa sijaitseva ravintola tarjoaa makumatkan Ranskaan ja tarjoaa rennon ravintolakokemuksen ilman pönötystä.

Lue lisää.

Ravintola Meiccu, perinteitä kunnioittaen

Meiccu

Helsingin Meilahden sydämessä toimii vanhanajan ranskalais-skandinaavisia makuja tarjoava ravintola Meiccu.

Lue lisää.

Fast casual -ravintola Yuzu tuo Helsingin Vanhaan kauppahalliin häivähdyksen Japania

Vuonna 2014 perustettu perheyritys, fast casual -ravintola Yuzu, vie herkuttelijat makumatkalle Japaniin. Raikkaita ja herkullisia poke bowleja tarjoileva Yuzu on avannut hiljattain uuden take away -paikan Helsingin Vanhaan kauppahalliin.

Lue lisää.

Lue myös