Siirry pääsisältöön

Fast casual -ravintola Yuzu tuo Helsingin Viiskulmaan häivähdyksen Japania ja Hawaijia

Ensimmäinen Yuzu avattiin alun perin Haukilahden ostoskeskukseen tarjoillen laadukkaista raaka-aineista valmistettuja susheja. Yuzu halusi tuoda uusia makuja alueelle, joita siellä ei oltu aikaisemmin totuttu näkemään. Sittemmin Yuzu on siirtynyt sushien sijasta tarjoilemaan herkullisia poke bowleja kauppakeskus Iso omenaan. 

Idea Yuzun poke bowleihin sai alkunsa Okinawalta kotoisin olevan työntekijän lautaselta. Hän söi usein lounaaksi sushien raaka-aineista valmistettuja riisikulhoja. Tästä innostuneena he alkoivat miettimään saisiko tästä herkullisesta ateriasta kehitettyä annoksen myyntiin, jotta se onnistuisi löytämään tiensä myös asiakkaiden huulille. 

Alun perin Hawaijilta Suomeen rantautuneet poke bowlit ovat saaneet uuden japanilaisen twistin Yuzussa. Yuzun poke bowleissa käytetään normaalin riisin sijasta sushiriisiä, joka maustetaan etikalla, aivan kuten sushiriisi kuuluukin maustaa.

Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Yuzun raikkaisiin poke bowleihin. Ison kanta-asiakaskunnan lisäksi monet ihmiset ovat tulleet tutustumaan japanilaisiin makuihin ja jääneet koukkuun heti ensimmäisestä haarukallisesta.  

Raikkaat japanilaiset maut rantautuivat Helsinkiin

Poke bowleja tarjoileva Yuzu on avasi jo viime vuonna uuden take away-paikan Helsingin Vanhaan kauppahalliin.

Yuzu oli jo jonkin aikaa haaveillut herkullisten makujensa myymisestä myös Helsingin alueella ja tilaisuuden tullessa he päättivät avata ravintolan historialliseen kauppahalliin.  Loppuvuodesta laajentuminen jatkui Viiskulmaan.

Tulevaisuudessa tähtäämme siihen, että japanilais-hawaijilais-makujamme pääsisi maistelemaan ympäri Suomea. Olisihan se hienoa, jos saisimme tuoreita ja raikkaita poke bowlejamme tuotua entistä enemmän ihmisten huulille kautta Suomen, ravintola Yuzusta kommentoidaan.

Yuzun ravintoloita löydät Iso-Omenasta, Vanhasta Kauppahallista sekä Viiskulmasta – sekä Woltista!

Lue myös mitä Toptaste-vaikuttajat olivat mieltä uudesta Viiskulman Yuzusta!

Kuvat: Hanna Vähäsarja

Lue myös