Siirry pääsisältöön

Paradores-hotelli Cuencassa

Jokainen turistiopas vinkkaa, että jos olet Cuencassa ja budjetti antaa myöden – niin majoitu edes yhdeksi yöksi Paradores de Cuencaan. Me pääsimme kokemaan tämän, ja voin todeta että hotelli on ehdottomasti ykkösvalinta majoitukselle jos aiot jäädä yöksi Cuencaan!

Tämä entiseen luostariin rakennettu neljän tähden hotelli tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä.

Näkymä Paradores-hotellin pääovilta
Näkymä hotellin käytävän ikkunasta

Hotellilla on myös aivan ihastuttava sisäpiha, jossa voi nauttia aamiaisensa tai vaikkapa iltapäiväviininsä auringossa. Kesäisin voi illallistaa sisäpihan terassilla, jossa iltaa siivittää myös elävä musiikki.

Paradoresin sisäpiha, jonne katetaan kesäkaudella illallispöydät

Hotellissa on luonnollisesti myös kuntosali ja sauna (jossa ei saa heittää löylyä!) ja kesäkaudella puitteisiin kuuluu myös ulkouima-allas ja tenniskenttä.

Hotelli sijaitsee Hoz del Huécarissa, suoraan kuuluisaa hanging house-seinämää vastapäätä. Vanha kaupunki alkaa kirjaimellisesti ovelta! Tai no, kävelet ensin kuuluisan San Pablo-sillan yli ja sitten olet perillä vanhassa kaupungissa. Plaza Mayor ja Cuencan katedraali ovat kivenheiton päässä hotellilta.

Casas Colgas eli Hanging houses
Upea Paradores hotelli San Pablon sillan toiselta puolelta katsottuna

Paradoreksessa ihan perustason huoneet ovat jo erittäin tilavia. Me majoituimme Superior-huoneessa.

Paradoresin ravintola on entinen munkkiluostari, ja osa ruokailun ihanuutta onkin se, että voit uppoutua seinien maalauksiin, taiteeseen tai ihan vaan rakennukseen itsessään tuntikausiksi. Siihen tietty päälle upea ruoka laadukkailla ja paikallisilla raaka-aineilla tehtynä.

Paradoresin ravintola
Paradoresin ravintola

Paradores by night

Ehkä parasta Cuencassa ja etenkin Paradoreksessa yöpymisessä on palaaminen hotellille auringonlaskun jälkeen. Kaupunki on hiljentynyt päivämatkailijoiden jäljiltä ja tilalle on jäänyt rauha. Ja katsokaa – miltä San Pablon silta näyttää auringonlaskun jälkeen!

Kiitoksia taas kerran seurastasi – seuraavassa blogissa matkaamme Ivan Cerdanon kahden tähden Michelin ravintolaan!

Titti Cuencan auringonlaskussa

Kuvat Elina Engberg

Lue myös: Suuntana Cuenca ja Belmonte

Lue myös: Toptaste Espanjan Toledossa

Lue myös