Siirry pääsisältöön

Paras makumatkakohde – 2022 äänestys

Eniten ääniä saanut makumatkakohde on Kreikka! Tätä perusteltiin ihanilla makuelämyksillä esimerkiksi Kreetalla, Rhodoksella, Korfulla ja Santorinissa. Kreikan herkkuruoista mainittiin lammasruoat, gyros, tzatziki ja salaatit.

”Kreikka on paras makumatkakohde! Oliiviöljy, siinä lienee heidän salaisuutensa.”

Rodos, ravintola Tamam, lomalla puolison kanssa ja oli ihan priimaa ruokaa, palvelu 10/10 ja illan kruunasi kihlaus.”

Seuraavaksi parhaat makumatkakohteet myös Euroopassa

Toisella sijalla parhaista makumatkakohteista komeilee Italia! Italian Sisilia sekä Rooma ovat selvästi päässeet äänestäjien sydämmiin sekä ruoista taas pasta, pizza, merenelävät, croisantit ja gelatot ovat hurmanneet äänestäjien makunystyrät.

”Sisilia pitkän purjehduksen jälkeen! Aivan huumaavan herkulliset pizzat ja kylmät sitruunajuomat raikastavat päästä varpaisiin. Bellissimo!”

Kolmannelle sijalle pääsi Espanja, josta mainittiin Torremolinos kaupunkina sekä paella ruoista.

Makuja läheltä ja kaukaa

Seuraavaksi eniten äänia sai Suomi sekä Thaimaa. Kotimaan ruoista selvästi tykätään, sillä Lapin poronkäristys sekä Ahvenanmaan merelliset herkut ovat hurmannut äänestäjämme. Myös Helsingin ravintoloista mainittiin kaksi: Farang ja Ragu!

”Kotimaisesta ruuasta tykkään eniten.”

Thaimaan Krabilla ja Hua Hinissa äänestäjät ovat syöneet muun muassa katukärryistä paikallista ja edullista ruokaa. Tuoreet raaka-aineet ja hedelmät ovat tehneet Thaimaan makumatkasta erityisen.

”Thaimaassa esim Krabilla katuruokakärryissä on niin hyvää paikallista ruokaa ja edullisesti.”

Muita äänestettyjä maita ja kaupunkeja

Myös lähempää löytyy herkullisia ja erilaisia makumatkakohteita, sillä äänestäjät mainitsivat myös Tallinnan, Berliinin, Prahan ja Budapestin. Amsterdamista nostettiin hyvät vegaaniravintolat.

”Berliini on niin monimuotoinen, omintakeinen, erilainen, turvallinen, lohturuokaa, ihan kaikkea, myös Michelin tähtiä, jos niitä kaipaa!”

Myös Ranska, Portugal ja Kroatia saivat ääniä. Pekingistä taas kehuttiin hyvää ja yksinkertaista ruokaa. Korean ruokakulttuuri ihastuttaa selvästi erilaisuudellaan ja yhdellä äänestäjällä oli jäänyt Bulgogi -annos vahvaksi makumuistoksi.

Lue myös