d-md-none
Siirry pääsisältöön

Koh Samet – loputtoman rantaviivan paratiisisaari

Etsitkö helppoa, rauhallista ja kaunista lomakohdetta? Ota suunnaksi Koh Sametin paratiisisaari!

Koh Samet on Thaimaan itärannikolla sijaitseva pieni ja kaunis saari, joka tunnetaan upeista hiekkarannoistaan, kirkkaasta vedestään ja trooppisesta maisemastaan. Saari kuuluu Rayongin provinssiin ja on suosittu lomakohde matkailijoiden keskuudessa. Koh Sametilla on useita erilaisia rantoja, joista osa tarjoaa vilkkaampaa yöelämää ja aktiviteetteja, kun taas toiset ovat rauhallisempia ja sopivat rentoutumiseen. Saari on osa Khao Laem Ya-Mu Ko Samet -kansallispuistoa, joka auttaa säilyttämään sen luonnonkauniin ympäristön. Saarelle pääsee mantereelta lauttojen avulla, ja se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia auringonottoon, uimiseen, vesiurheiluun ja luonnosta nauttimiseen.

Saaren rannat tarjoavat monenlaisia maisemia ja tunnelmia, joten voit valita itsellesi sopivan paikan riippuen mieltymyksistäsi, tai sitten teet niin kuin me – eli lähdet ensimmäisestä rannasta ja kävelet rantaviivaa pitkin niin kauan kuin jaksat ja otat sitten vaikka taksin kotiin jos kello on liian paljon tai jalat eivät enää kanna. Matkan varrella löytyy rantabaareja ja rantaravintoloita, löhöilynurkkauksia tai uimalaitureita. Miltä kuulostaisi pieni kävely, uinti, virkistävä juoma, pikku päiväunet rantavarjon alla, ja suunta seuraavalle rannalle? Voin kertoa, että se on aika mukavaa puuhaa. Kun yksi ranta loppuu, seuraava alkaa – ja jokainen ranta on aivan oman näköisensä. Muutamia mainitsemisen arvoisia rantoja:

  1. Hat Sai Kaew (Diamond Beach): Tämä on yksi suosituimmista rannoista Koh Sametilla. Hienohiekkainen ranta tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen aurinkotuoleissa ja rantabaareissa. Vesi on kirkasta ja sopii hyvin uimiseen ja snorklaamiseen.
  2. Ao Phai (Phai Beach): Tämä ranta on tunnettu rennosta ilmapiiristään ja yöelämästään. Voit nauttia auringonlaskuista ja viettää iltaa rantaravintoloissa ja -baareissa.
  3. Ao Nuan: Jos etsit hieman rauhallisempaa paikkaa, Ao Nuan tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia luonnonkauniista ympäristöstä ja hiljaisesta tunnelmasta.
  4. Ao Wai: Tämä ranta on hyvä valinta, jos etsit yksityisyyttä ja rauhaa. Se on suhteellisen hiljainen ja tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia saaren kauneudesta.
  5. Ao Cho: Tämä ranta sopii erinomaisesti perheille, sillä se on matala ja lapsiystävällinen. Täällä voit nauttia auringosta ja vedestä yhdessä perheesi kanssa.

Rantojen välinen etäisyys ei ole kovin suuri, joten voit helposti kiertää saarta ja tutustua erilaisiin maisemiin vaikkapa rantahyppelyn merkeissä, kuten me teimme!

Hotellisuositus: Sai Kaew Beach resort

Meillä oli ilo ja onni yöpyä aivan mahtavassa Sai Kaew beach resortissa, joka sijaitsi ”parhaimmalla” rannalla. Hotellin läheltä löytyi mahtavia ravintoloita toisensa jälkeen ja keskustaan oli todella lyhyt matka. Hotellissa oli peräti kolme (!) uima-allasta, sekä kaksi (!) rantaa!

Aamiainen oli fantastinen ja monipuolinen, ja palvelu ystävällistä ja moitteetonta. Hotellin rantaravintola oli ihana – ja sen yhteydessä toimi myös upea cocktail-baari, josta sai raikastavia cocktaileja.

Hotellissa voi herkutella heidän omassa Winkks beach club ravintolassaan, tai vaihtoehtoisesti kävellä mukavasti hiekassa rantaviivaa pitkin ja valita oman ravintolasta lukuisasta vaihtoehdosta. Täällä syöt tuoretta merenelävää todella edullisesti, mukavasti hiekassa sohvilla löhöillen tai istuen. Keskustaan on myös todella lyhyt matka, ja sieltä löytyy myös lisää ravintoloita ja paljon hyviä hierontapaikkoja.

Luksusta kaipaavalle: Paradee Sixt heaven

Kaipaatko oikein erityistä luksusta ja omaa rauhaa? Silloin täältä tulee vahva suositus Paradee Sixt heaven-hotellille. Tämä on luksusten luksus – jopa huoneen tuoksu on valittavissa asiakkaan toimesta, ja tänne saavutaan omalla venekuljetuksella omalle laiturille. Ja huoneet… ovat täydellisiä jokaista yksityiskohtaa myöden.

Paradeessa on oma yksityinen ranta, jossa voit nauttia lounaan, päivällisen tai vaikkapa iltapäiväteen. Tarjolla on myös aivan kaikkea vesiurheilua omasta jollan lainaamisesta lähtien. Ihmisiä ei myöskään ole liikaa, koska tämä resort on todella eksklusiivinen.

Hotellin ravintola on myös todella laadukas, ja kuten thaimaalaisissa paremmissa hotelleissa yleensä on tapana – menulla on tarjolla sekä länsimaalaista että thaimaalaista ruokaa. Maisemat ovat myös täällä erittäin kohdallaan, ja voit ruokaillessasi ihailla sekä rantaa että upeaa allas-aluetta.

Hotellissa on luonnollisesti myös spa-osasto, jossa pääsee rentoutumaan ennen tai jälkeen pitkän lennon – tai miksi ei vaan laiskan päivän kunniaksi!

Koh Samet nousi kertaheitolla Thaimaan lempipaikkojeni kärkeen! Voin vahvasti suositella paikkaa, ja lisäksi helppous on kärkipäässä! Hyppäät Bangkokiin vievään koneeseen ja sieltä etukäteen varattuun mini-vaniin, istut pari tuntia mukavasti ja nukut vaikkapa pois hieman univelkaa. Auto vie sinut suoraan pick up pointiin, jossa ystävälliset virkailijat toivottavat sinut tervetulleeksi ja ohjaavat laivaan, joka vie vartissa Sametille. Parhaimmassa tapauksessa olet kohteessa muutamassa tunnissa koneen laskeutumisesta! Ja perillä sinua odottaa kristallinkirkas vesi, väljät rannat ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset hotellit ja ravintolat. Ai että, take me back…

Kuvat: Elina Engberg

Titti Sai Kaewilla:

Lue myös