Siirry pääsisältöön

Jokos olet löytänyt nämä paikat Suomenlinnasta?

superihanaa

Kaupallinen yhteistyö @suomenlinnaofficial@toptastesuomi ????????

Suomenlinna on paikka, jolla on aivan erityinen sija mun sydämessäni. ???? Jo siitä asti, kun kauan sitten muutin lukion jälkeen Helsinkiin, muodoistui Suokista yksi lempparipaikoistani. Ekaa kertaa ikinä taisin käydä siellä ihanan @viiti_oy kanssa joskus 1998, ja ihastuin paikkaan heti. Nuoruuteni vuosina se olikin mulle “my happy place” -toplistan kärjessä. ❤️ Monet ihanat illat ja päivät vietin siellä ystävien kanssa ja monesti tulin sinne yksinkin viettämään vapaapäivää. Saatoin istua tuntikausia Kustaanmiekan kallioilla kirjaa lukien tai vain haaveillen merta katsellen, ja se oli parasta ikinä. ❤️

Sittemmin hektiset ruuhkavuodet ovat vieneet mennessään ja Suokissa tulee nykyään käytyä vain kerran kesässä, jos sitäkään. Mutta joka kerta se ihastuttaa, uudelleen ja uudelleen ☀️

Suomenlinnassa parasta on sen monipuolisuus. Löytyy museoita, kahviloita, ravintoloita, luontoa ja historian havinaa. Parasta on tietysti lyhyt merimatka Kauppatorilta ja Helsingin läheisyys. ✨

Matkailuneuvonnasta heti sataman tuntumassa saa kätevästi yhdellä silmäyksellä kuvan, mitä kaikkea on tarjolla sekä mainioita vinkkejä vierailuun. Nykyisin ihan huippujuttu on myös Suomenlinnan Digiopas, joka auttaa navigoimaan paikan päällä ja löytämään haluamasi mestat.

Samassa rakennuksessa sijaitsee @haa_galleria, jossa esillä on tänä kesänä Helsingin Taiteilijaseuran ja Viron Taidemaalariliiton yhteisnäyttely Meri. Kävimme taaperon kanssa upeita taideteoksia ihailemassa ????

Suomenlinnan kahvila- ja ravintolatarjonta on myös monipuolinen. Tällä reissulla käytiin tutustumassa @viaporindeli tarjontaan. Käymisen arvoisia ovat myös mm. @cafe.silo@cafevanille.helsinki ja myös Lelumuseon kahvilaa on kovasti kehuttu.

Museoita Suomenlinnasta löytyy moneen makuun, mm. Tullimuseo, Ehrensvärd-museo, Suomenlinna-museo, Sotamuseon Maneesi ja sukellusvene Vesikko. Kannattaa tsekata ehdottomasti myös Lelumuseo @toymuseum.helsinki, jos olet lasten kanssa liikkeellå. ☀️

Kesäpåivä Suomenlinnassa piristää aina ja on kuin pieni virkistävä reissu melkein ulkomaille ????

Oletko käynyt Suomeniinnassa? Mikä on sun mieiestäsi parasta siellä? ????


kokki_ja_kamera

kauniimpaakuinkoskaan

Tuntui ihan pitemmältäkin lomalta kun piipahti retkellä Suomenlinnassa???? Tähän Unescon maailmanperintökohteeseen matkasin vesibussilla, joka tulikin kätevästi suomenlinnakeskuksen viereen, siitä olikin lyhyt matka valitsemiini käyntikohteisiin: Lelumuseoon, Linna Bariin ja Cafe Bar Valimoon.

Suomenlinnassa järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja siellä on myös tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita. Merilinnoitus onkin suosittu käyntikohde Helsingissä vieraileville matkailijoille mutta myös Helsingin asukkaille. Suomenlinnassa asuu vakituisesti noin 800 ihmistä.

Suomenlinnan lelumuseo oli näin varhaiskasvatuksen opettajalle ihan sopiva käyntikohde. Oli oikein mukavaa katsella ja ihmetelläkin leluja aina 1800-luvun alusta 1980-luvulle. Kuulin pikkuisen museovieraan kysyvän isältään 1800-luvun leluista, onko nuo kauko-ohjattavia????????. Lelumuseo sijaitsee Venäjän vallan aikaisen pitsihuvilan pohjakerroksessa. Lelumuseon yhteydessä on myös söpöinen Cafe Samovarbar.

Aivan mahtavan vuohenjuustosalaatin söin Cafe Bar Valimossa. Rakennus on entinen ammusvalimo ja sijaitsee kuivatelakalla vierassataman yhteydessä.

Lopuksi vielä sokerina pohjalla Linna Bar. Tämä hauska persoonallisesti sisustettu paikalliskuppila sijaitsee pienen kävelymatkan päässä päälaiturilta ja tykistölahden laiturilta. Baari toimii paikallisten voimin, ohjelmaa järjestetään ja sulkemisajoissakin jopa joustetaan tarpeen mukaan. Olisin mielelläni jäänyt Linna Barin aurinkoiselle terassille istuskelemaan ja nauttimaan Suomenlinnan tunnelmasta pitemmäksikin aikaa????☀️

Iso iso Kiitos☀️ @suomenlinnaofficial@toptastesuomi

Ihana reissu☀️

alwayssomewhereelse

*Pr-matka @toptastesuomi@suomenlinnaofficial ???? Vietimme eilen kesän ensimmäisen retkipäivän Suomenlinnassa. Lapset olivat todella innoissaan @frsfinland :n vesibussiin kyytiin pääsystä. Oli elämys päästä merelle ja nähdä samalla myös isoja risteilylaivoja. Suomenlinnaan pääsee todella näppärästi ja nopeasti. FRS Finlandin vesibussi liikennöi Suomenlinnaan Kauppatorin Lyypekinlaiturista.
????
Lasten toivekohde saarella oli tietysti @toymuseum.helsinki jossa oli näytillä mahtava kokoelma leluja eri aikakausilta. Samassa tilassa toimii ihania leivoksia ja jäätelöä tarjoava CAFÉ SAMOVARBAR. Kahvilan sisustus on todella kaunis ja ihana fiilis jatkuu myös pihamaalle.
????
Suomenlinnassa löytyy myös todella kiva leikkipuisto, jossa kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Vehreä saari tarjoaa myös paljon puistonpenkkejä ja kauniita maisemia. Jokainen saaren sopukka huokuu historiaa ja rosoista romantiikkaa.
????
Perheen pojat halusivat tutustua Sotamuseoon, joka olikin varsin mielenkiintoinen paikka. Tarjolla oli myös minulle paljon uutta tieto. Museon naapurissa sijaitsee paikallisten yhteinen olohuone @linna_bar jossa kannattaa ehdottomasti poiketa janojuomalla.
????
Paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa seuraavalle kerralle. Minä haaveilen, että saisin mahdollisuuden joskus yöpyä Suomenlinnassa mieheni kanssa. Olisi ihana jättää kiire kotiin ja viettää saarella kokonainen vuorokausi. Suomenlinna on täynnä ihania kuvauspaikkoja ja haluaisin tutustua saareen vielä syvemmin.
????
Onko Suomenlinna sinulle tuttu paikka?
????
#suomenlinna#unesco#worldheritage#unescowordheritage#maailmanperintö#myhelsinki#visithelsinki#helsinki#ourfinland#matkailu#kotimaanmatkailu#matkablogi#matkabloggaaja#matkabloggaajatfin#päiväreissulla#perhereissu#kesäreissu#reissupäivä#lapsiperhematkailua


casamimiblog

Kaupallinen yhteistyö / @suomenlinnaofficial
Kerran kesässä Suomenlinnaan on ollut minun tapani. Mutta nyt täytyy parantaa tapani, Suomenlinnassa on vaan niin ihanaa, muulloinkin kun kesällä.
Meidän päivä alkoi vesibussilla, joka saapuukin näppärästi Suomenlinnakeskuksen viereen.

Museokaupassa on kaikkea kivaa ja ihanaa, meidän matkaan lähti tällä kertaa paikallisen tekemät villasukat. Jotka jo laitoinkin heti jalkaan.

Pienen maisemakierroksen jälkeen vuorossa oli ruokailu Cafe Bar Valimossa, joka sijaitsee vierasvenesatamassa. Siellä on myös ihana aurinkoinen ulkoterassi.

Seuraava kohde oli Ehrensvärd-museo. Museossa pääsee kurkistamaan 1700-luvun upeaan sisustukseen ja linnoituksen päällikön elämään.

Historiaa huokuvan hetken jälkeen olikin jo kahvin aika ja tällä kertaa valitsimme pienen suloisen Cafe Vanillen.

Olipa ihana aurinkoinen päivä niin kauniissa Suomenlinnassa eikä nyt jää tämän kesän ainoaksi ????

#suomenlinna#unesco#worldheritage#unescoworldheritage#maailmanperintö#myhelsinki#visithelsinki#helsinki#ourfinland#travelphotography
#travelling#lifestyleblogger

kristallinhohtoa

Kaupallisessa yhteistyössä @suomenlinnaofficial

Vietettiin tänään lasten kanssa upea päivä Suomenlinnassa auringon helliessä meitä koko pvän ????

⛴️ Starttasimme matkaan tänne Unescon maailmanperintökohteeseen kauppatorin Lyypekinlaiturilta. Merimatka sujui mukavasti vesibussilla, joka tuli kätevästi Tykistölahteen Suomenlinnakeskuksen viereen ja suuntasimme ensimmäiseksi poikien odottamaan Sotamuseo Maneesiin, jossa menikin aikamoinen tovi. Miten ajankohtainen tämä aihe nyt olikaan ja ihan kylmiä väreitä meni siellä vieraillessa.

Tiesittekö muuten, että Suomenlinnassa sijaitsee Suomen ainoa sukellusvene Vesikko (v. 1933), jonne pääsee sisälle myös sotamuseon pääsylipulla. Vesikko toimi talvi- ja jatkosotien aikana Suomenlahdella saattue-, varmistus- ja partiointitehtävissä ja avautui museoksi v. 1974.

Museokierroksen jälkeen nälkä kurnikin jo masussa ja suunnattin pizzeria Nikolaihin Kustaanmiekalle. Pizzeriassa voi ruokailla sokkeloisen linnoitusmuurien sisällä tai aurinkoisella kesäterassilla. Täytyy kyllä sanoa, että oli aivan loistavat pitsat

Masut täynnä jatkoimme vielä Suomenlinnan kierrosta ja löydettiin jännittäviä pimeitä tunneleita, joita kuljettiin kännykän taskulampun valaisemana, ihasteltiin ihania merimaisemia ja ohi lipuvia ruotsinlaivoja ja tietysti Suomenlinnan lukuisia tykkejä.

Päivän aikana ehdittiin käymään piipahtamassa myös Linna Baarissa sekä jätskillä ennen kotiin lähtöä. Kotimatka huipentui vielä siihen, että pienin sai mennä hetkeksi ohjaamaan itse vesibussia ja äippä sai vielä ihastella merimaisemia kannella.

Askelia taisi kertyä 13.000, mutta kertaakaan lapset eivät valittaneet, etteivät jaksa tai olisi tylsää, vaan olivat sitä mieltä, että Suokkiin on tultava heti kesällä uudestaan ????

Kurkkaa vielä storyt meidän mahtavasta päivästä ????

#suomenlinna#unesco#worldheritage#unescowolrldheritage#maailmanperintö#myhelsinki#visitfinland#helsinki#visithelsinki#finland#ourfinland#suokki#pizzerianikolai#kustaanmiekka#travel#nelkytplusblogit#travelblog#travelphotooftheday#travelinspiration#travelingram
#travelphotos
#matkailu#matkabloggaaja#instablogitfinland

merjan_matkassa

Kaupallinen yhteistyö @suomenlinnaofficial ja @toptastesuomi ✨Eilen työpäivän jälkeen hyppäsimme tyttäreni kanssa Helsingin Kauppatorilta @frsfinland vesibussin kyytiin ja suunta kohti Suomenlinnaa. ✨Matka sujui nopeasti noin 20 minuutissa. Perillä apuna oli Suomenlinnan digiopas, joka löytyy osoitteesta guide.suomenlinna.fi Sen avulla oli helppo navigoida paikasta toiseen. Suomenlinnassa on myös hyvin opasteita auttamassa reittien kanssa. ✨Aluksi kävimme Suurella Linnanpihalla sijaitsevassa Ehrensvärd-museossa, joka esittelee Linnoituksen perustajan Augustin Ehrensvärdin elämää 1700-luvulta. Museo oli todella mielenkiintoinen ja siellä olisi viihtynyt pidempäänkin mutta nälkä alkoi kurnia. ✨Suomenlinnassa on useita ravintoloita, joista voi valita mieleisensä. Meidän valintamme oli @cafebarvalimo Vierasvenesataman kupeessa oleva terassi houkutteli ja siellä nautimme herkulliset pastat. ✨Ruokaa sulattelimme kävelemällä pitkin kapeita kujia. Suomenlinnan kirkossa olisi ollut kiva käydä mutta se oli ehtinyt mennä jo kiinni. ✨Kotimatkalla mietimme, että jos asuisimme Helsingissä, Suomenlinnassa tulisi piipahdeltua useammin. Sinne voisi poiketa vaikka vain syömään. Monta kivaa kohdetta jäi näkemättä, joten Suomenlinna saattaa kutsua vielä uudestaan tänä kesänä. ✨Oletko sinä käynyt viime aikoina Suomenlinnassa tai aiotko mennä kesän aikana? #suomenlinna#unesco#worldheritage#unescoworldheritage#maailmanperintö#myhelsinki#visithelsinki#helsinki#ourfinland

Lue myös