Siirry pääsisältöön

Jyväskylän seutu houkuttelee puhtaalla luonnolla ja saunaelämyksillä

Jyväskylä hengittää koko seudun puhtaasta luonnosta sekä rikkaasta palvelu- ja elämystarjonnasta. Maukas lähiruoka, elävät kulttuuritapahtumat ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet haastavat vieraansa mukaan virkistävään liikkeeseen, johon jokainen voi jättää omanlaisensa jälkensä.

Jyväskylän seudun matkailualuetta koordinoiva ja markkinoiva Visit Jyväskylä on ottanut huomioon kestävän matkailun elementit ja vastuullisuuden koko tarjonnassaan.  Visitjyvaskyla.fi-matkailusivuille ja sosiaalisen median kanaviin on koottu valmiita kokonaisuksia, joihin on sekä yksittäisen liikkujan että matkojen järjestäjien helppo tutustua.

– Olemme edenneet pikkuhiljaa vastuullisen matkailun kokonaisuutemme rakentamisessa. Moniin palveluihin kestävän kehityksen elementit kuuluvat jo luonnostaan yritysten oman toiminnan, resurssiviisaan kaupunkikeskuksen ja ympäröivän luontomme ansiosta, matkailukoordinaattori Johanna Maasola perustelee.

Keski-Suomen matkailuyritykset ja ravintolat tekevät yhteistyötä paikallisten tuottajien ja elintarvikkeiden valmistajien kanssa. Johanna Maasola korostaa, että tämän päivän lähiruoka ei ole vain perinneruokaa, vaan se sisältää valtavan määrän uusia ja innovatiivisia tuotteita, joissa laatu ja maku ovat etusijalla.

– Keskisuomalainen ruoka on samaa laadukasta ruokaa, jota nautitaan kodeissa arkena ja juhlapäivinä. Hyvät maut ovat avainasemassa. Vieraat saavat tuntea olevansa meillä kuin kotonaan, Maasola sanoo.

Suomessa hyvinvointi liittyy saunaan. Keski-Suomi julistautui muutama vuosi sitten maailman saunamaakunnaksi. Saunomisesta on syntynyt Jyväskylän seudulla ilmiö, joka tarjoaa koti- ja ulkomaisille vieraille sekä paikallisille ihmisille yhteisiä kokemuksia.

Saunamaakunta koostuu joukosta matkailualan ja muita saunan parissa toimivia yrityksiä. Verkosto tuottaa saunatuotteita ja -palveluita, erilaisia saunoja, elintarvikkeita ja kaikkea, mitä saunaan voi liittää.

Esimerkiksi Lomakeskus Revontulessa pääsee saunomaan palkitulle saunapolulle ja Jyväskylässä voi saunoa useilla erilaisilla veden päällä kulkevilla saunalautoilla. Tupaswillan savusaunan löylyihin sopii jopa 150 ihmistä kerralla.

– Saunaelämysten tarjoaminen on meille kunnia-asia. Saunominen huipentuu juhannuksen jälkeen pidettävään saunamaakuntaviikkoon, jolloin monien yritysten ja aivan tavallisten asukkaiden sekä mökkiläisten saunat ovat avoinna kaikelle kansalle niin vierailijoille kuin paikallisillekin, Maasola esittelee.

Tietoa Jyväskylän matkailupalveluista

Visit Jyväskylä: visitjyvaskyla.fi
Saunamaakunta: saunaregion.fi
Instagram: @visitjyvaskyla #visitjyvaskyla
Twitter: #visitjyvaskyla
Facebook: facebook.com/visitjyvaskyla
Pinterest: pinterest.com/visitjyvaskyla

Telttasaunassa on tunnelmallista kylpeä
Kuva: Lomakeskus Revontuli / Emilia Hoisko

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Visit Jyväskylän ja Viiden Tähden kanssa.

Teksti: Heikki Kähkönen

Kansikuva: Visit Jyväskylä / Tero Takalo-Eskola

Lue myös